TUF-vinnaren Chad Laprise klar för match på hemmaplan under UFC 231

✅ Kanadensaren kommer nu att ta emot brasilianskt motstånd i Toronto ✅ Återvänder efter tuff knockoutförlust

En spännande matchning i weltervikt har blivit tillagd för UFC 231 den åttonde december i Toronto, Kanada. UFC kunde i natt annonsera en welterviktsmatch mellan kanadensaren Chad “The Disciple” Laprise (13-3) och Dhiego Lima (12-7), matchen förväntas gå på galans underkort.

Ödesmatch för Lima – riskerar tre raka förluster

Laprise kommer senast från en knockoutförlust mot Vicente Luque som bröt en tre matcher lång vinstsvit för kanadensaren. Efter en mindre lyckad vända i lättviktsklassen där Laprise förlorade två raka matcher mellan 2015-2016 återvände han till weltervikt förra året och satt på en tre matcher lång vinstsvit över bland andra Thibault Gouti och Galore Bofando – alla segrar på TKO. Detta ledde till mötet med Luque i maj i år, som satte stopp för Laprises segersvit.

Efter att ha tagit sig till final i den 19:e säsongen av The Ultimate Fighter förlorade Lima sin UFC-debut mot Eddie Gordon via knockout. Efter att ha förlorat två utav sina tre följande matcher, bägge på knockout, släpptes Lima av UFC. Brassen gjorde dok återkomst i den 25:e upplagan av The Ultimate Fighter där han än en gång tog sig till final, och än en gång blev avslutad – den här gången av Jesse Taylor. Lima har sedan dess förlorat ett enhälligt domslut mot Yushin Okami och är i stort behov av en seger för att stanna kvar i UFC med ett sammanlagt matchfacit på 1-5 i organisationen.

Tillfälligt matchkort

 • Titelmatch i fjädervikt: Max Holloway vs. Brian Ortega
 • Weltervikt: Chad Laprise vs. Dhiego Lima
 • Lättvikt: Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...