TUF-vinnaren går i pension: “Trött på det”

✅ Var obesegrad i sina fem första UFC-matcher ✅ Slog Reza Madadi ✅ Kommer gå en till match innan han lägger handskarna på hyllan

Efter tolv år i sporten har nu nordirländaren och TUF-vinnaren “Stormin” Norman Parke (25-6-1) valt att lägga handskarna på hyllan. Detta meddelade Parke själv via ett kryptiskt inlägg på Twitter.

“Hej allihopa jag kommer att pensionera mig från MMA, jag är trött på hur spelet fungerar , kommer inte säga mer om det, jag planerar fortfarande att fightas på BKB i år och det är nog allt. Om en organisation ger mig ett bra erbjudande för en match kanske jag tar det. Hoppas ni ser mig på BKB i alla fall.”

Parke har tecknat kontrakt med Bellator sedan förra året, och planerar att gå en till match i år, men inte mer än så.

Besegrade Reza Madadi

Många lärde känna Parke under The Ultimate Fighter: The Smashes där han tog sig till final och besegrade Colin Fletcher via domslut för att vinna turneringen. Han gick sedan obesegrad i sina fyra följande matcher, med tre segrar och en oavgjord match. Han kritiserades dock för att hans matcher inte var särskilt publikvänliga, och utav hans nio segrar sedan UFC-debuten har endast en av dem skett via avslut. Parke förlorade sedan två raka matcher via delat domslut, innan han återvände till vinstkolumnen med en poängseger över svenske Reza Madadi. Efter att ha förlorat ännu en match på domslut, den här gången mot Rustam Khabilov.

Nordirländaren släpptes sedan av UFC sedan han förlorat tre utav fyra matcher. Sedan dess har han vunnit fyra utav sina sex följande matcher, samt med en förlust och en ogiltigförklarad match. Parke har nu gått matcher i stora organisationer som KSW, ACB och Brave, i dagsläget sitter han på två raka segrar.

Hur kommer du att minnas Norman Parke?

Återupplev tidigare MMA-galor från Superior Challange här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...