Emil Weber Meek i Venator FC. Foto: Fabio Barbieri/Venator FC

Två nordiska fighters bokade för UFC Fight Night 93 i Hamburg

Två nordiska welterviktsfighters har blivit bokade för varsin match under UFC Hamburg den 3 september. Det handlar om norrmannen Emil Meek och dansken Nicolas Dalby. Meek möter Jessin Ayari medan Dalby i sin match ställs mot Peter Sobotta. Detta meddelas nu från officiellt håll.

Det är UFC:s europeiska avdelning som via sitt konto på Twitter låter meddela att två nordiska welterviktare är klara för varsin match under UFC Hamburg den 3 september. Den norske fightern Emil “Valhalla” Meek kommer att möta Jessin Ayari i oktagonen. Givetvis har Meek även sett till att publicera nyheten på sin egen Facebooksida. “I´m in the UFC BABY!” förkunnar han med kraft och tydlighet och förklarar i samma andetag att Valhalla Army kommer att ta över UFC Hamburg.

Men det meddelas även av UFC Tyskland om ytterligare nordisk förstärkning på matchkortet för UFC Hamburg. Detta i form av den danske fightern Nicolas Dalby som i sin match ställs mot Peter Sobotta. “Sharpshooter” går liksom Meek sina matcher i weltervikt.

Det är glädjande nyheter att de nordiska färgerna på detta sätt kommer att vaja ännu tydligare när UFC Fight Night 93 går av stapeln i Hamburg den 3 september. Sedan tidigare är det som bekant klart att Ilir Latifi kommer att möta Ryan Bader i den delade huvudmatchen. Dessutom möts Jack Hermansson och Scott Askham i en fight på matchkortet.

Matchkort

 • Tungvikt: Andrei Arlovski #6 vs Josh Barnett #9
 • Lätt tungvikt: Ryan Bader #5 vs Ilir Latifi #13
 • Mellanvikt: Jack Hermansson vs Scott Askham
 • Weltervikt: Emil Meek vs Jessin Ayari
 • Weltervikt: Nicolas Dalby vs Peter Sobotta

Ser du fram emot UFC Hamburg?

Kategorier
Emil Weber MeekIlir LatifiJack HermanssonNicolas DalbyNyheterPeter SobottaRyan BaderScott AskhamSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Headown
  8 June 2016 at 07:59

  Strålande. Krig nu för f-n. Pepp inför denna.

 • Svara