Två nya matcher bokade för UFC Fight Night 76 i Japan

Den 27:e september är det dags för UFC att återvända till Japan med UFC Fight Night 76. Nu har matchkortet fått ytterligare två matcher bokade. 

Ett bantamviktsmöte och en welterviktsmatch blev nyligen klara för UFC Fight Night 76: Nelson vs Barnett. Galan går av stapeln i Saitama, Japan.

Det är den populära hemmafightern Norifumi “Kid” Yamamoto (18-6, 2 NC) som tar sig an amerikanen Matt Hobar (9-3), medan den japanske welterviktaren Kiichi Kunimoto (18-6-2, 1 NC) möter kinesen Jingliang Li (10-3).

“Kid” Yamamoto var tidigare i karriären mycket populär och framgångsrik, och har besegrat namn som Rani Yahya (20-8, 1 NC), Jeff Curran (36-17-1) samt Bibiano Frenandes (17-3). För närvarande är han emellertid segerlös sedan flytten till UFC. Först förlorade han tre raka matcher innan hans senaste match mot Roman Salazar (9-3, 1 NC) slutade i en No Contest efter en oavsiktlig ögonpetning. Med andra ord är Yamamoto i stort behov av en vinst.

Matt Hobar gått tre matcher i UFC och skrapat ihop ett matchfacit på 1-2. Efter en förlust mot Sergio Pettis (12-2) kommer han nu söka sig tillbaka till vinstkolumnen genom en vinst mot Yamamoto, och på så sätt trygga sitt kontrakt som likt sin motståndares annars kan vara i fara.

Kiichi Kunimoto inledde UFC-karriären med tre raka vinster över bland andra Daniel Sarafian (9-5). Sist han var aktuell gick det dock inte som planerat, då han förlorade via en rear-naked choke mot Neil Magny (15-3).

Jingliang Li började sin tid i UFC med två raka delade domslut. I debut mot David Michaud (8-2) gick det till hans favör, men i den nästkommande matchen var det motståndaren Nordine Taleb (10-4) som fick sin hand rest. Sist lämnade han emellertid inte matchen i domarnas händer, utan knockade istället Dhiego Lima (10-4) i den första ronden.

UFC Fight Night 76 går av stapeln den 27:e september i Saitama Super Arena. I huvudmatchen möts tungviktarna Roy Nelson (20-11) och Josh Barnett (33-7), efter att ha coachat den nya japanska realityserien Road to UFC: Japan. I den delade huvudmatchen ställs mellanviktarna Gegard Mousasi (37-5-2) och Roan Carneiro (20-9) mot varandra.

Det nuvarande matchkortet finner ni nedan:

 • Tungvikt: Roy Nelson #11 vs. Josh Barnett #6
 • Mellanvikt: Gegard Mousasi #7 vs. Roan Carneiro #15
 • Bantamvikt: Norifumi Yamamoto vs. Matt Hobar
 • Weltervikt: Kiichi Kunimoto vs. Jingliang Li
 • Flugvikt: Kyoji Horiguchi #8 vs. TBA

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Norifumi YamamotoNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
2 Kommentarer
 • Stenansiktet
  3 July 2015 at 02:07

  Är fan ett riktigt bra kort!

 • Kenny Starfighter
  3 July 2015 at 09:53

  Bästa fight night kortet på bra jäkla länge

  WAR KID!

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...