Iuri Alcantara. Foto: Per Häljestam

Två nya matcher bokade för UFC on FOX 18

Två nya matcher klara för UFC on FOX 18 som äger rum i New Jersey i slutet av januari. De tillagda matchningarna äger rum i UFC’s bantamviktsdivision samt i fjäderviktklassen. 

I bantamvikten får vi se den 35-årige veteranen Iuri ”Marajo” Alcantara (32-6) ta sig an löftet Jimmie ”El Terror” Rivera (18-1). I viktklassen ovan bjuds vi på ett möte mellan Damon ”The Leech” Jackson (9-1) och Levan ”The Hornet” Makashvili (7-2).

Alcantara har vunnit fyra av sina fem senaste matchningar. Det enda nederlaget kom mot Frankie Saenz då han förlorade ett enhälligt domslut. Han har däremot en vinst i bagaget till matchen mot Rivera. Senaste besegrade han Leandro Issa via domslut under UFC 190 i augusti och vill nu jobba upp en vinstsvit. Rivera blir däremot ingen enkel uppgift för brasilianaren. Den 26-årige amerikanen har en vinstsvit på hela sjutton matcher och hunnit vinna två fighter i oktagonen. I UFC-debuten knockade han Marcus Brimage tidigt i den första ronden och sin andra match tog han sig an Pedro Munhoz, en match han vann via delat domslut.

Jimmie Rivera UFC Fight Night 71 glasgow laties vs bisping Mixed martial arts MMAnytt 2015 Foto Mazdak Cavian-5

Jimmie Rivera klarar vikten inför sin UFC-debut. Foto: Mazdak Cavian

I den andra annonserade matchningen får vi se Damon Jackson ta sig an Levan Makashvili i en match där kontraktet kan stå på spel för båda två. Jackson som förlorade sin UFC-debut och fick sin senaste match i oktagonen dömd till en No Contest. Han är i ett desperat behov utav en vinst för att säkra fortsatt kontrakt med organisationen. Makashvili har även han hunnit med två matcher i oktagonen då han vann sin UFC-debut för att sedan förlora ett delat domslut mot Hacran Dias.

TUF-finalisten får en ny motståndare

Sen har Joaquim Silva tvingats hoppa ur den bokade matchen mot Oliver Aubin-Mercier på grund av skada. Istället hoppar brassen Diego Ferreira in och tar matchen mot den kraftfulle kanadensaren. Vad för skada som har drabbat Silva är i dagsläget oklart.

UFC on FOX 18 äger rum i Newark, New Jersey i USA den 30:e januari. Det uppdaterade matchkortet kan ni se nedan.

  • Lätt tungvikt: #1 Anthony Johnson vs. Ryan Bader #3
  • Tungvikt: #6 Josh Barnett vs Ben Rothwell #8
  • Weltervikt: #9 Tarec Saffiedine vs. Jake Ellenberger #14
  • Lättvikt: Sage Northcutt vs. Andrew Holbrook
  • Lättvikt: George Sullivan vs. Alexander Yakovlev
  • Lättvikt: Olivier Aubin-Mercier vs. Diego Ferreira
  • Lättvikt: Tony Martin vs. Felipe Olivieri
  • TBA: Alex Caceres vs. Masio Fullen
  • Bantamvikt: Iuri Alcantara vs. Jimmie Rivera
  • Fjädervikt: Damon Jackson vs. Levan Makashvili

Foto: Per Häljestam

Kategorier
Senaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara