Två skador påverkar matchkortet för UFC Fight Night 72 i Skottland

Inför UFC:s första gala i Skottland, som äger rum nästa månad, har två matcher på kortet nu påverkats av skador.

Om lite mindre än tre veckor är det dags för UFC Fight Night 72: Bisping vs Leites, som går av stapeln i Glasgow och är UFC:s första gala att hållas i Skottland. Tolv matcher har bokats vilket tyder på att fler matcher inte kommer läggas till, men däremot har två av de matcherna nu påverkats av skador vilket tvingar fram motståndarbyten.

Ryske Konstantin Erokhin (9-2) var tänkt att möta polacken Daniel Omielanczuk (16-5-1, 1 NC) i en tungviktsdrabbning. Han har dock drabbats av en skada som för närvarande är okänd, och tvingas lämna återbud. Omielanczuk ställs istället mot den amerikanska nykomlingen Chris de la Rocha (3-0).

Omielanczuk har hittills gått tre matcher i UFC, med ett matchfacit på 1-2. I debuten segrade han mot Nandor Guelmino (11-5-1) via knockout, men har därefter förlorat två raka matcher via domslut. Förlusterna kom mot Jared Rosholt (12-2) och Anthony Hamilton (14-4).

de la Rocha har enbart gått tre professionella MMA-matcher. I sin debut knockade han Matt Howell (0-3) i den första ronden. Efter det låste han ut Richard Foster (4-2) via armlås innan han säkrade sin största vinst i karriären mot den mer erfarne D.J. Linderman (18-9).

En annan match bokad för UFC Fight NIght 72, mellan engelsmannen Ian Entwistle (9-2) och den amerikanska The Ultimate Fighter 14-veteranen Marcus Brimage (7-4), har också rörts upp av en skada. Entwistle har skadat sig, vilket gör att Brimage i dagsläget står utan motståndare. Även i detta fall är det oklart vad för skada det gäller. UFC söker en ersättare villig att ta sig an Brimage, som förlorat tre av sina senaste fyra matcher och är i starkt behov av en vinst.

UFC Fight Night 72 äger rum i The SSE Hydro i Glasgow, Skottland, den 18:e juli. I huvudmatchen ställs engelsmannen Michael Bisping (26-7) mot brassen Thales Leites (25-4) i ett spännande mellanviktsmöte. Med på matchkortet är även svenske Ilir Latifi (9-4, 1 NC) som hoppas på att återvände till vinstkolumnen genom att besegra den holländske motståndaren Hans Stringer (22-6-3).

Nedan finner ni det nuvarande matchkortet.

 • Mellanvikt: Michael Bisping #10 vs. Thales Leites #9
 • Lättvikt: Evan Dunham vs. Ross Pearson
 • Lättvikt: Joseph Duffy vs. Ivan Jorge
 • Kvinnlig stråvikt: Joanne Calderwood #9 vs. Bec Rawlings #15
 • Weltervikt: Leon Edwards vs. Pawel Pawlak
 • Lättvikt: Leonardo Mafra vs. Stevie Ray
 • Bantamvikt: Paddy Holohan vs. Vaughan Lee
 • Lättvikt: Mickael Lebout vs. Jake Matthews
 • Lätt tungvikt: Ilir Latifi vs. Hans Stringer
 • Fjädervikt: Paul Redmond vs. Robert Whiteford
 • Bantamvikt: Marcus Brimage vs. TBA
 • Tungvikt: Konstantin Erokhin vs. Daniel Omielanczuk

Det återstår att se vem Brimage ställs mot. Vad tycker ni läsare om matchkortet?

 

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara