Två UFC-fighters på ESPN:s lista över världens 100 mest berömda idrottare

Två kända ansikten inom UFC har landat relativt högt på ESPN:s årliga lista över de 100 mest berömda idrottarna i världen. Det handlar om den före detta bantammästarinnan Ronda Rousey och fjäderviktsmästaren Conor McGregor. Kan detta vara ett tecken på UFC:s växande popularitet överallt i världen?

Det är den amerikanska giganten inom TV-sänd sport ESPN som varje år publicerar sin ESPN World Fame 100 List. Listans utseende baseras på en formel som bygger på löner, sponsring, antalet följare på sociala medier samt sökningar på Google. Fram till nu har listan varit kliniskt ren från MMA-fighters. Men nu verkar det faktiskt som om vi kan skönja ett trendbrott när det gäller detta.

För första gången någonsin har två av UFC:s mest berömda fighters landat på ESPN World Fame 100 List. Vi snackar om den före detta bantammästarinnan Ronda Rousey och fjäderviktsmästaren Conor McGregor. Till yttermera visso hittar vi Rousey och McGregor ganska högt upp på listan.

Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo toppar listan följd av tvåan LeBron James, som är megastor basketstjärna. Rousey rankar på plats nummer 23 och passerar därmed alla andra kampsportprofiler på ESPN:s lista. McGregor hittar vi på plats 37.

Som en jämförelse kan det vara intressant att nämna att de kända boxarna Floyd Mayweather Jr och Manny Pacquiao rankar på plats 26 respektive 35.

Är det här en tillfällig grej eller kan det vara så att ESPN World Fame 100 List 2016 pekar ett trendbrott och ett tydligt tecken på att UFC är på god väg mot en global och växande popularitet?

Vad tycker ni läsare om detta?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
BoxningConor McGregorFloyd MayweatherNyheterRonda RouseySenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...