Två UFC-fighters på ESPN:s lista över världens 100 mest berömda idrottare

Två kända ansikten inom UFC har landat relativt högt på ESPN:s årliga lista över de 100 mest berömda idrottarna i världen. Det handlar om den före detta bantammästarinnan Ronda Rousey och fjäderviktsmästaren Conor McGregor. Kan detta vara ett tecken på UFC:s växande popularitet överallt i världen?

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Det är den amerikanska giganten inom TV-sänd sport ESPN som varje år publicerar sin ESPN World Fame 100 List. Listans utseende baseras på en formel som bygger på löner, sponsring, antalet följare på sociala medier samt sökningar på Google. Fram till nu har listan varit kliniskt ren från MMA-fighters. Men nu verkar det faktiskt som om vi kan skönja ett trendbrott när det gäller detta.

För första gången någonsin har två av UFC:s mest berömda fighters landat på ESPN World Fame 100 List. Vi snackar om den före detta bantammästarinnan Ronda Rousey och fjäderviktsmästaren Conor McGregor. Till yttermera visso hittar vi Rousey och McGregor ganska högt upp på listan.

Fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo toppar listan följd av tvåan LeBron James, som är megastor basketstjärna. Rousey rankar på plats nummer 23 och passerar därmed alla andra kampsportprofiler på ESPN:s lista. McGregor hittar vi på plats 37.

Som en jämförelse kan det vara intressant att nämna att de kända boxarna Floyd Mayweather Jr och Manny Pacquiao rankar på plats 26 respektive 35.

Är det här en tillfällig grej eller kan det vara så att ESPN World Fame 100 List 2016 pekar ett trendbrott och ett tydligt tecken på att UFC är på god väg mot en global och växande popularitet?

Vad tycker ni läsare om detta?

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BoxningConor McGregorFloyd MayweatherNyheterRonda RouseySenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • UFCBLACKBELT
  2 June 2016 at 01:22

  4 st i topp 10 har jag aldrig ens hört talas om:

  Neymar
  Kevin Durant
  Virat Kohli
  James Rodriguez

  de andra har jag hört men är osäker på vilken sport ett par av dem utövar

  • Toks1
   2 June 2016 at 03:12

   Neymar och James Rodriguez är superstjärnor inom fotbollen. Kevin Durant är basketspelare och Virat är en cricketspelare.
   Man kan inte ha koll på allt och alla :)

   • Joakim Magnusson
    2 June 2016 at 04:19

    Att Neymar är högt är väl ok men James Rodriguez är inte den fjärde mest kända fotbollsspelaren. I vilket fall så måste väl både Tiger Woods och Usain Bolt vara mycket mer kända!?

    • sepenoob
     2 June 2016 at 04:45

     James Rodriguez skulle väl inte ens platsa på listan även om det var precis efter VM 2014. Definitivt inte nu när man knappt sett röken av honom förutom på Reals bänk. Falcao är dessutom på plats 28 så Colombianska kartellen har nog betalat ESPN en stor summa ;)

     • Johan
      2 June 2016 at 10:33

      Finns fan ingen annan rimlig förklaring dessa 2 är på listan :)

    • Emil Skagerlid
     3 June 2016 at 12:27

     “Ben Alamar, ESPN’s director of sports analytics, devised a formula that combines salary and endorsements with social media following and Google search popularity to create the ESPN World Fame 100 rankings.”
     Jag gissar att James Rodriguez är sjukt stor på sociala medier. När det gäller Bolt tror jag inte han kan mäta sig med fotbollsstjärnorna när det gäller lön och sponsring.

 • tojo77
  2 June 2016 at 05:54

  McG blev nog pottsur över “Salary/Winnings: $1M”. Även om det är mer i verkligheten så har han en bit upp till Flöjtens $300M….

 • oxm
  2 June 2016 at 09:04

  Floyd och Pacman boxas inte längre, sig så kan va nog därför dom inte är så högt heller

 • Svara