Tyron Woodley har upplevt rasism från fans efter vinsten av UFC-bältet: ”Har kallats det ena och det andra”

När Tyron Woodley knockade Robbie Lawler och vann UFC:s welterviktsbälte för en månad sedan hade han inte förväntat sig att uppleva rasism i den grad som han gjort sedan UFC 201.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Tyron Woodley (16-3) chockade sporten när han knockade Robbie Lawler (27-11) redan i första ronden i huvudmatchen på UFC 201 i slutet av juli och vann över en hel del nya fans på sin sida på köpet. Trots att livet som mästare självklart fört med sig mestadels positiva saker har Woodley även upplevt en hel del negativt.

Enligt ”The Chosen One” har han fått utstå flertaliga rasistiska påhopp online från fans som tillägnar hela användarkonton till att attackera afro-amerikanska idrottare.

Woodley pratade om tråkigheterna under den egna podcasten ”The Morning Wood Show,” där han bland annat berättade att folk kallat honom för apa efter vinsten över Lawler:

“I’ve had people call me nigger and monkey and all this racist stuff and I delete these people, then they’ll create another page and just go back out. People are willing to take so many hours of their day to be so negative. Some people, I look at their page and all they do all day is go against African-American athletes and try to really slur them.”

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterTyron WoodleyUFCz-Senaste Nytt
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
12 Kommentarer
 • Demon Hunter
  1 september 2016 at 04:25

  Människor har funnits i tusentals år men fortfarande så är det många som definerar en människa endast baserat på hudfärgen. Helt sjukt egentligen.

  • Godless
   1 september 2016 at 04:45

   Människosläktet i säg i det stora hela är vidrigt.

   • Profilbild på Peter Andersson
    Peter Andersson
    2 september 2016 at 10:33

    Jag tycker dom flesta människor är trevliga. Kapabla till fruktansvärda saker såklart men på det stora hela är vi rätt hyggliga.

    • Godless
     3 september 2016 at 09:43

     Där går våra åsikter isär. Det finns fler idioter än riktigt bra människor enligt mig. Misantrop, ja.
     Nu kallar jag inte köttätare för idioter men om man börjar så smått i den änden t.ex. Äter man kött stödjer man helt sjukt vidrig industri där miljarder djur torteras och plågas ihjäl för våra smaklökars skull. Att plåga ihjäl oskyldiga liv, är man en trevlig männsika då? Vad säger det om en individs grundvärderingar. (Nej, jag är inte vegetarian/vegan. Händer att jag emellanåt äter kött själv så jag själv är inräknad här)
     Och det är bara en aspekt.

     • Profilbild på Peter Andersson
      Peter Andersson
      3 september 2016 at 11:27

      Det är ju ett rimligt argument. Dock tycker jag det låter mer som en förevändning som någon använder som redan bestämt sig för att tycka illa om folk och ska man se det på det sättet blir det ju extremt svårt att vara en objektivt ”trevlig människa”.

      Köper du kläder från Bangladesh? Jaha, då stöder du ju barnslaveri.
      Köper du socker? Jaha, då vill du att fattiga drängar i sydamerika ska få lungcancer.

      För mig räcker det i regel att en person vill väl och behandlar folk i sin omgivning därefter.
      Det befriar ju en visserligen inte från ett visst ansvar för att försöka göra världen bättre genom att tex tänka på var du får tag på ditt protein eller var dina kläder kommer ifrån men du fattar vad jag menar.

      Jag förstår dock vad du menar också. Tror jag ;)

  • jlz
   1 september 2016 at 05:23

   Mycket okunskap i ditt inlägg. Det finns ingen mening att förneka de olika etniska gruppernas existens bara för att människor förolämpar Tyron Woodley.
   Jag tycker att Tyron Woodley och alla andra människor skall omfamna och uppskatta sin etniska härkomst och sitt arv.

   • Demon Hunter
    1 september 2016 at 06:43

    Mycket självgodhet i ditt svammel. Använd huvudskydd du verkar helt sönderslagen. Varför ens dra in skit jag inte snackar om? Har jag nämnt kultur etnicitet osv? Människor blir dömda pga sin hudfärg vare sig du vill tänka så eller inte. Varför tror du att jag ska påverkas av dina tankar ? Ta din teori och kör upp den i fittan tro aldrig att jag lyssnar på andras skit i en fittchatt haha

   • Jesper Ringqvist
    1 september 2016 at 08:56

    du missförstod nog

  • Profilbild på Peter Andersson
   Peter Andersson
   2 september 2016 at 10:32

   Antagligen psykologiska mekanismer som ligger djupt rotade. Kommer nog inte försvinna den närmsta tiden.

 • Headown
  1 september 2016 at 06:00

  Hur illa jag än kan tyvärr kan om karln imellanåt så ska han naturligtvis inte behöva bli kallad något i den stilen.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  1 september 2016 at 06:28

  Bara att ignorera. Vidriga människor finns överallt. Jag menar ett fantastiskt land som Sverige har likasinnade människor som de som stört Tyron Woodley i deras riksdag och det är ju bra mycket värre egentligen. Så att ta hålla på lägga ner tid på det och snacka om det då ger man dessa den uppmärksamhet som de söker efter. Ignorera det bara och då kommer de själva tröttna och det blir mycket mindre.

 • tommy
  1 september 2016 at 09:06

  Hur kan man vara så väldigt dedikerad till att vara elak.
  Folk är olika, var är katastrofen?

 • Svara