Tyron Woodley om Stephen “Wonderboy” Thompson: “Jag respekterar honom inte som en man”

Det börjar hetta till mellan Tyron Woodley och Stephen Thompson inför titelmatchen på UFC 205 i november, efter att “The Chosen One” nyligen förklarat sitt förakt för motståndarens taktiker för att få till matchen. 

UFC 200 Las Vegas 2016-07-09 Stephen Thompson photo MMAnytt.se Vince Cachero (14 of 98)

“Respekterar honom som en motståndare, men inte som en man”

Det är inte många som har något negativt att säga om Stephen Thompson (13-1) som verkar vara en helyllekille. “Wonderboys” framtida motståndare däremot, UFC:s welterviktsmästare Tyron Woodley (16-3), har hittat något att störa sig på hos Thompson.

Under ett besök hos The Anik and Florian Podcast kritiserade Woodley de taktiker han hävdar att Wonderboy använt sig av för att få till titelmatchen de två emellan som nyligen annonserades för UFC 205 i New York den 19:e november. Efter Woodleys vinst över Robbie Lawler (27-11) verkade den nya mästaren ta till alla möjliga knep för att undvika en match mot Thompson som i sin tur svarade med att gå ut i flera intervjuer och ifrågasätta vilken sorts mästare som inte tar an den främsta utmanaren.

Enligt Woodley var samtliga parter överens om mötet ett par veckor efter UFC 201 vilket har fått mästaren att tappa respekt för Wonderboys försök att få till matchen i media:

“The thing that motivates me about this fight is, Wonderboy, I respect him as an opponent, but I really don’t respect him as a man. He knows that we committed to this fight almost six weeks ago. And for him to charade around like I’m scared to fight him, retweeting and liking all these posts, for someone to desperately need to that affirmation from the fans and for people to like him, I can’t respect that.”

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Är Wonderboy inte den han utgör sig för att vara?

Det var strax efter att Woodley vunnit bältet som Wonderboy var mest aktiv med sina uttalanden och intervjuer som i ärlighetens namn inte var särskilt illasinnade. Hursomhelst så har mästaren nu en motivation för sitt första titelförsvar.

Vidare tycker Woodley att Thompson inte är personen han utger sig att vara. “The Chosen One” planerar därför på att använda det förakt han hyser gentemot Wonderboy för att avsluta matchen de två emellan så snabbt som möjligt.

“For some reason, he has managed to get underneath my skin. And I just don’t buy that fake humble, I just don’t buy it. When someone’s portraying something they’re not to get underneath my skin, I’m just going to funnel that into a great strategy and I’m going to try to get him out of there quick.”

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttStephen ThompsonTyron WoodleyUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
12 Kommentarer
 • John
  21 September 2016 at 05:14

  Skönt att han kommer bli knockad

 • Erik Hellborg
  21 September 2016 at 05:28

  Vet inte riktigt varför men ja ogillar verkligen Woodley. Hoppas Wonderboy tar detta. Har svårt att se nån annan utgång ändå…..

  • Headown
   21 September 2016 at 07:56

   Samma här.

  • Godless
   22 September 2016 at 06:58

   Kanske för att han är en gnällkuk som efter att tagit bältet fått hybris och b.la tror sig ha makten att själv kunna välja motståndare. Hoppas han åker på storstryk.

   • Erik Hellborg
    22 September 2016 at 07:04

    Ja jo kanske nåt åt det hållet ;)

 • www.MatiasAndres.com
  21 September 2016 at 05:31

  Har också svårt för Woodley men om man tar honom på sitt ord så har Wonderboy gått runt och sagt att Woodley undviker honom, trots att ett kontrakt har varit påskrivet under den tiden?

  • Headown
   21 September 2016 at 07:57

   Woodley har visat sig vara en helt annan man sen han fick bältet. Har oerhört svårt för honom. Jag har svårt att lita på det som kommer ur hans mun. #andnew

   • Erik Hellborg
    22 September 2016 at 11:38

    Håller med helt. Snubben har kampanjat för titelfight hur länge som helst trots att hj rankingmässigt knappast vart först i kön speciellt länge.

    Så fort bältet hamna i hans händer ere å rata den givne utmanaren å börja jaga pensionerade eller avstängda fighter. D fan pinsamt.

    Sätter som Rory plockade isär Woodley visade hur begränsad han e. Tror Wonderboy kommer göra samma sak fast än bättre än Rory. En analys baserad på önsketänkande kanske, men ändå ;)

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  21 September 2016 at 05:59

  Jag tror Woodley knockar Wonderboy och vinner över Maia efteråt. Han verkar ha det momentumet med sig och den turen. Hoppas lite grann på att Wonderboy vinner men jag ser det framför mig hur Woodley med sin explosivitet avslutar Wonderboy.

 • Jens
  21 September 2016 at 06:51

  And new….

 • Stolpskott
  22 September 2016 at 12:55

  Woodley är alltid farlig men också pinsamt förutsägbar. Lyckträff i första ronden eller så går det som för Hendricks. Wonderboy rör sig tio ånger knepigare än exempelvis Rory MacDonald, och med tanke på vad Rory gjorde med Woodley…

 • Richierichierich
  23 September 2016 at 11:34

  Thompson på utklassning.

 • Svara