UFC 108: UFC skapar ännu ett triangeldrama med Daley vs Condit

paul_daley-610x406

UFCs matchmäklare Joe Silva älskar triangeldrama och har tidigare i historien satt ihop flera sådana typer av matcher. Vi misstänker att Desperate Housewives har med det hela att göra, men vi vågar inte peka några fingrar för då skickar han Brock Lesnar efter oss.

Här är åtminstone det senaste tringeldramat där Paul Daley är den som vänstrade. Det hela började med en av årets bästa matcher mellan Carlos Condit och Martin Kampmann. De två möttes första gången vid UFN 18 där ett riktigt krig utbröt och Kampmann gick hem med en knapp seger på ett delat domarbeslut. Condit blev puttad till sidan medan Kampmann fick gå in i rampljuset och skulle ta sig ann Mike Swick i ett möte som skulle bestämma vem som ska få nästa chansen på bältet.

Swick gick däremot lägligt och skadade sig vilket innebar att matchen skulle ställas in eller så skulle Kampmann få en ersättare. Ersättaren de hittade var engelsmannen Paul Daley. Han kom in i matchen mot Kampmann och fullkomligt förstörde honom på 2,5 minuter i första ronden. Det innebar då att Kampmann var ute ur the running to be the next top champion och rampljuset nu istället riktades på Daley.

Nu funderar Joe Silva på om de verkligen valde rätt person att skicka till bälteshållaren och om kanske Condit är mannen som skulle haft den chansen. Vid UFC 108 får vi nu se en sammandrabbning mellan Paul Daley och Carlos Condit för att få slut på tringeldramat och kanske ha en ny utmanare till tronen. Men kan Daley gå hela vägen eller är det nu Condit sätter ner foten?

Tack till Simon för tipset.

Kategorier
UFC
3 Kommentarer

Svara