UFC 126 – Såhär kommer det gå


Bara för att påminna er.

Ska jag vara riktigt ärlig så var jag inte speciellt peppad för just Anderson vs. Vitor, men nu efter den senaste hype-veckan som varit vill jag bara gå och lägga mig likt ett barn dagen innan julafton, för att fördriva tiden tills det är dags. Mår lite illa av väntan. Men hur som helst, nu fördriver tiden lite, för såhär kommer det gå!

Galans WEC-fighter är Donald Cerrone. Välkommen till UFC. Med sin otroligt roliga stil kommer han vara bättre än sin motståndare Paul Kelly på alla aspekter. Cerrone avslutar Kelly på submission såfort han får tag på Kellys nacke, och får inte bara en vinst på sitt record, utan även en hel del nya fans. WEC-folket kommer in med spurt.

Galans onödiga hype är den tid UFC lägger på japanerna. Jag hade gärna velat att det skulle gå bra för dom, men tyvärr så är inte japanerna med på marknaden längre. Dom har aldrig riktigt anpassat sig för den intensiva brottarstilen många i UFC bär på. Detta kommer bevisas ännu en gång när landsmännen Michihiro Omigawa och “Kid” Yamamoto förlorar sina matcher mot Chad Mendes och Demetrious Johnson. USA 2 – 0 Japan.

Galans Fight of the Night går till Rich Franklin och Forrest Griffin. Jag vet att det känns lite fegt tippat. Men jag tror dock inte detta kommer vara galans bästa match, utan snarare så kommer dom stora fan-favoriterna bjuda på en show som är tillräckligt för att tillsfredställa tittarna och Dana, och därmed få lite extra pengar genom Fight of the Night-bonusen. Matchen vinns av Franklin, som kommer vara betydligt snabbare än Griffin. Med fler träffade slag så tar Franklin hem det enhälliga domslutet.

Galans chock sker när man redan i första ronden ser vem som kommer kamma hem galans mellanvikt bälte. Vitor kommer använda sin överlägsna (och underskattade) boxning för att neutralisera Andersons game. Matchen kommer pågå några ronder, och Vitor kommer sakta men säkert plocka isär Anderson, tills allt handlar om bådas kondition. Först då avslutar Vitor matchen. “The Spider”-eran är ute och nu är det dags för “The Phenom”, igen. Det har blivit så tröttsamt att se Anderson gång på gång vara dryg, för att sedan visa någon helt ny personlighet. Tro mig, när Vitor väl avslutar den här matchen, kommer Dana äntligen känna att han kan andas ut. The Peoples Champ tar nu över.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
UFC

All in
33 Kommentarer

Svara