UFC 143: Diaz vs Condit – Vad nu då?


Foto: Nick Laham/Zuffa LLC (via UFC.com)

Denna gång valde jag att avvakta några dagar för att höra surret efter galan från fajters och er läsare innan jag gav mig på spekulera om framtida matcher. Om väntan var värd det eller inte är upp till er läsare att avgöra, tar gärna emot feedback.

Men nu till kärnan av denna sektion – Vad nu då?

Carlos Condit
En vinst mot Diaz och en titelmatch mot Georges. St Pierre skulle vara gjuten för Condit, men in denna kalla värld är ingen säkert trots att man har ett interimbälte kring midjan. När det kom på tal om en returmatch mellan Condit och Diaz så hade Dana White inget emot det sa han, men det har Condit och hans team självfallet då de inte har något att vinna på en sådan match.

Även om jag tillhör skaran som skulle ha givit domslutet till Diaz så är Condits vinst på inget sätt ett rån eller en skandal. Därför är det match mot den regerande mästaren som gäller för Condit.

Nick Diaz
Jag tror inte ett dugg på pension för Diaz. Hans spontanitet och känslostyrda agerande är en del av hans mystik och kommer fortsätta att vara det ett bra tag till. Han är 28 år gammal och har fortfarande mycket att ge men om han skulle välja att stå fast vid pensionen kommer sporten ha förlorat en stjärna. Inte bara enbart på grund av hans sportsliga framgångar, men för hans förmåga att generera intresse och debatt.

Om han väljer att tävla igen ser jag att Jon Fitch är ett förslag som bollats men det är inte en match jag vill se. Risken är att Fitchs haka åter är på banan och att han kommer lyckas hålla nere Diaz för ytterligare ett domslut. Det är inget fansen vill se och det faktumet är och förblir Fitchs svaghet även om det inte är en sportslig sådan.

Jag ser hellre en match mot Josh Koscheck där skitsnacket innan match skulle kunna bli episkt och matchen i sig ganska spännande.

Fabricio Werdum
Werdums utveckling som fajter på senare tid är mycket imponerande. Från att endast ha förlitat sig på sina grapplingkunskaper har han nu en allsidig arsenal som kan göra det svårt för vem som helst i tungviktsdivisionen.

Werdum har uttryckt önskemål om att få gå sin nästa match i hemlandet Brasilien men inte pekat ut någon särskild motståndare även om Frank Mir har kommit på tal, och det är en match som skulle göra mig intresserad. Att dessutom ha den i Brasilien, med tanke på att Mir bröt Antonio Rodrigo Nogueiras arm i sin senaste match, skulle vara perfekt.

Roy Nelson
Nelson har förlorat tre av sina fyra senaste matcher och det är ingen hemlighet att han och Dana White inte alltid dragit jämt. White uttryckte efter matchen att han inte visste riktigt vad de skulle göra med Nelson men tillstod att han var en av de tuffaste fajters någonsin.

Det finns två vägar att gå som jag ser det där första alternativet är att ställa Nelson mot Shane Carwin, som har två raka förluster i bagaget men fortfarande anses tillhöra topp tio i världen, och där förloraren får lämna UFC. Det andra alternativet är att sänka förväntningarna på Nelson och låta honom möta någon fajter längre ner i rankingen.

Det optimala hade varit att införa en cruiservikt och låta honom gå match under 230 pounds, men det lär inte hända den närmaste framtiden.

Josh Koscheck
Jag säger Nick Diaz, precis som ovan. Det skulle bli legen, vänta på det…

För vem annars? Vinnaren av Jake Shields vs Yoshihiro Akiyama? Vinnaren av Jake Ellenberger vs Diego Sanchez? Nej, står fast vid min förhoppning.

Mike Pierce
Jag har svårt att bli exalterad när jag tänker på Pierce. Han är duktig men det räcker inte alltid hela vägen. Ställ honom mot Rick Story blir min lösning, för jag känner ungefär likadant för honom nu för tiden.

Renan “Barao” Pegado
“Barao” (som jag trodde var hans efternamn under en lång period men som betyder baron) sa en massa saker på portugisiska efter matchen men det kan summeras med att han vill ha en titelmatch. Även om det inte känns långsökt så behöver han nog ytterligare en vinst innan det kan bli verklighet, särskilt med tanke på att regerande mästare Dominick Cruz ska vara lagledare i The Ultimate Fighter och sannolikt ställas mot Urijah Faber efteråt. Men att invänta chansen kanske inte är en dum idé heller, för vissa funkar det medan andra slösar bort tid, pengar och sin karriär.

Drömmen är att UFC lyckas värva Bibiano Fernandes från DREAM och ställa honom mot just Barao. Det skulle vara en riktigt intressant match.

Scott Jorgensen
Eddie Wineland har förlorat båda sina matcher i UFC men då har han ställts mot topprankade Urijah Faber och Joseph Benavidez. Därför skulle han vara en mycket intressant motståndare för Jorgensen för att se vart han hör hemma.

Dustin Poirier
Poirier har fem raka vinster för Zuffa och med den otroligt imponerande vinsten, mot möjligtvis något för oerfaret motstånd, bör han matchas tungt för att se om en titelchans hägrar. Iuri “Marajo” Alcantara har vunnit tre raka för Zuffa och sammantaget har han gått tretton matcher utan förlust.

Stephen Thompson
Att påstå att debuten var lyckad är en underdrift. Men med tanke på hur hans motståndare Daniel Stittgen agerade i matchen kan man misstänka att han handplockats för att ge Thompson de bästa tänkbara förutsättningarna att lyckas utifrån sin kickboxningsbakgrund. Svårt att säga om så är fallet med tanke på att Stittgen faktiskt hade fem av sju möjliga vinster via submission, det som man på förhand skulle kunna tänka sig var Thompsons akilleshäl. Så vem vet.

För att fortsätta övertyga behöver Thompson möta en brottare så att han kan visa att han kan hålla sig stående alternativt komma upp och vara fortsatt effektiv med sina fina sparkar. Eller en duktigt grappler för att via att han klarar sig undan submissionförsök. Efter att ha gått igenom vilka fajters som skulle kunna vara aktuella dyker Lance Benoist upp som är obesegrad efter sex matcher varav fyra avslutats via submission. Som amatör ska Benoist gått 14-0-1 och han har lila bälte i BJJ. Låter väl spännande?

Kategorier
UFC
En kommentar
  • Bibiano Fernandes debuterar på UFC 149 | MMAnytt.se
    6 June 2012 at 12:02

    […] |06 juni, 2012 – 00:01 |Publicerad i:DreamUFC |Etiketter:Bibiano FernandesEfter UFC 143 kunde man i ”Vad nu då?” läsa att ”Drömmen är att UFC lyckas värva Bibiano Fernandes från DREAM…” och […]

  • Svara