UFC 148: Silva vs Sonnen II – Vad nu då?

Ännu en gång ställs frågan “Vad nu då?” och jag försöker se in i framtiden för deltagarna från UFC 148: Silva vs Sonnen II.

Anderson Silva

Jag tycker det är riktigt svårt att säga vad som väntar härnäst för Silva med tanke på att han mött flera av de topprankade i hans viktklass och då flera av de resterande kanske inte riktigt är redo för utmaningen. Med andra ord finns det i dagsläget ingen självklar kandidat.

Jag tillhör inte dem som tror att en match mot varken Georges St. Pierre eller Jon Jones kommer att bli av den närmaste tiden. Inte att jag skulle ha något emot det, snarare tvärt om, men det finns alldeles för mycket saker som talar emot det.

Min röst hamnar i dagsläget på Hector Lombard, om han skulle vinna imponerande mot Tim Boetsch på UFC 149 skulle han med sin segersvit på 25 matcher utgöra en spännande nöt att knäcka för den regerande mästaren. Jag förstår att Mark Munoz inte skulle gilla det om han besegrar Weidman, men sånt är livet. Även Rashad Evans finns med i leken men jag tror inte det är ett förstaval för UFC även om det är en fullt förståelig matchning.

Chael Sonnen

Jag leker med tanken att Sonnen gjort sitt som mellanviktare. Han gjorde bra ifrån sig mot många i viktklassen men han stöter på samma problem som Rich Franklin gjorde, Anderson Silva är för honom övermäktig och en tredje match känns avlägsen. Därför borde han utifrån den rådande situationen lösa sitt bekymmer på samma sätt som Franklin gjorde. Sonnen bör gå upp till lätt tungvikt.

Där väntar Rashad Evans. Båda kommer närmast från att ha utmanat om titeln och misslyckats. Match made in heaven.

Forrest Griffin

Att bli nedtagen och sänkt under matchen gav inte de svaren jag hade hoppats på gällande Griffin. I mitt tycke så är idén som bollats att mäta sig mot en nykomling som någon form av “dörrvakt” (funkar det för gatekeeper?) en dålig idé då det finns väldigt lite för Griffin att vinna på det.

De alternativ jag ser är en match mot Antonio Rogerio Nogueira, där en vinst skulle göra honom mer gällande på marknaden, eller chansen att skicka ut ännu en veteran ur UFC med en förlust genom en andra match mot Quinton “Rampage” Jackson. Den förstnämnda tilltalar mig mest men ser båda alternativen som dugliga.

Tito Ortiz

Ortiz fick sammantaget över fem aktiva timmar i oktagonen som fajter. Det räcker.

Cung Le

Får krypa till korset och medge att jag underskattade Le inför denna match. Men slutsatsen att detta mycket väl kunde vara hans sista match håller jag fortfarande för sant. Men om han ska tillbaka till buren tycker att den tidigare inplanerade matchen mot Rich Franklin fortfarande är passande.

Patrick Côté

Detta var fjärde raka förlusten i UFC för Côté (han har dock vinster utanför UFC mellan sejourerna) och det ser inte något vidare ut för den kanadensiske fajtern som en gång i tiden fick möjligheten att utmana om mellanviktstiteln på hemmaplan. Nu handlar det inte om titlar längre utan att hålla liv i karriären i UFC efter tio år som professionell vid 32 års ålder.

Elle, belle bi…Riki Fukuda.

Demian Maia

Den nya viktklassen blev en positiv erfarenhet för Maia och trots att han faktiskt använde sin grappling för att vinna (som jag hoppats på) så var det inte riktigt sättet jag hade tänkt mig. Men en vinst är en vinst även om den inte var någon egentligt bra måttstock.

Jag skulle vilja se honom mot Jon Fitch då detta skulle kunna gå på två olika sätt. Antingen blir det en riktigt tråkig match där två grapplers gör det de är sämre på, det vill säga hålla matchen stående, eller så blir det mycket grappling på hög nivå vilket jag verkligen gillar.

Dong Hyun Kim

Även om Kim inte är någon särskilt stor fajter för oss är han säkerligen mycket populär bland fansen i Korea och därför finns möjligheten att om han inte är för allvarligt skadad så kommer han att gå match på den kommande galan i Macau senare i år. Då behöver han ett “bra namn” som motståndare och jag tänker på Thiago Alves. Låter i alla fall rimligt.

Chad Mendes

Det finns egentligen bara ett alternativ för Mendes då han har Aldo ovanför sig i rankingen, som han ännu inte kommer få möta igen, och under honom är Ricardo Lamas. Honom ska jag ha!

Cody McKenzie

Till och med Dana White medgav att de matchat McKenzie lite för hårt, men det finns inga lätta matcher i UFC. Eller i alla fall nästan inga. Tror att han får välkomna en nykomling till UFC i en vinna eller försvinna match för honom.

Tack till Martin Melkersson för att ha agerat bollplank!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
32 Kommentarer
 • yonsson
  8 July 2012 at 10:44

  De skulle aldrig riskera Andersons “legacy” för en supermatch. Och med det menar jag en catch fight. Om någon av GSP och Jones vill gå upp eller ner för att möta Anderson, så fine, men Anderson kommer inte byta vikt och riskera det. Tror och hoppas att Lombard knockar sin kommande motståndare och återkommer i en match mot Anderson. Cael borde möta Donkie kong (Munez)

  • ivey2
   9 July 2012 at 03:52

   Finns inte en chans i världshistorien att Jones skulle gå ner. Ifall han byter division är det utan tvekan tungvikt som gäller, han har inte mycket överflödig vikt att cutta av direkt.

 • Saif Lee
  8 July 2012 at 11:14

  Jon Jones är alldeles för stor för Anderson Silva. Har för mig att Jones normalt sett väger runt 105 kg. Det är sjukt mycket mer än Anderson Silva 83 kg, och Anderson ser knappast rippad ut i den viktklassen heller. Jag vill hellre se Anderson mot GSP, eller mot Lombard.

  • Ibrahim Balboa
   8 July 2012 at 11:54

   Du måste medge att tankar och spekulationer mellan Jones och Silva blev mer intressant nu när silvas enda svaghet har förbättrats och jones enda övertag har minskat.

   Jag är dock medveten om att anderson gjorde ganska klart i press konferansen att den matchen inte kommer hända så det här ämnet är ganska meninglöst.
   Men fortfarande ett väldigt intressant ämne :)

   Edit: Efter det anderson gjorde mot chael så är jag inte lika intresserad av han mot gsp.

   • Saif Lee
    9 July 2012 at 12:28

    Jag tror att Anderson skulle vinna mot Jones trots allt. Anderson har alldeles för bra boxning, huvudrörelser, snabbhet och nu har hans nedtagningsförsvar förbättrats rejält…

    • Viktor Möller
     9 July 2012 at 06:35

     Absolut inte. Kan Chael power-wresla Silva så tänk då hur lätt Jones skulle få det. Dessutom lider Jones inte av Pillowhands-syndromet.

     Hade tagit 2 min i första ronden sen hade Jones vunnit på GNP

     • DamiGasPada
      9 July 2012 at 09:32

      Håller med fullt ut, är ingen tillfällighet att de med lång reach regerar heller, typ silva, jones, overeem tex..

     • Daye Walker
      9 July 2012 at 12:28

      Ja om de någonsin hamnade i samma viktklas wich aint gonna happen (visst Anderson kan gå upp i vikt ,men varför skulle han) så , borde oddsen vara på Jones sida bra standup, 0ch enorm räckvid matchar Silvas superior standup. Och hans gryma brottning och styrka , plus submissionskills gör honom till en moståndare i en helt annan kaliber än vad Chael Sonnen är/var.

      Det är inte mästarna som ska behöva byta viktklasser det är deras contenders Rashad tex hade ju levererat mycket mer i hotväg för Anderson än Chael , bra standup knockout power och elite wrestling .. .

    • Tom Qvarfordt
     9 July 2012 at 11:15

     Är att förbättre sitt nedtagningsförsvar rejält samma sak som att bli nedtagen dom första 4 sekunderna när man vet att det kommer? för då har silva blivit bätttre:-) nä men tycker det inte har blivit speciellt bättre han ahde bra innan och lyckades stoppa sonnen försök i andra.
     det man ska tänka på här också är att Jones har en annan typ av nedtagnings offensiv än Sonnen. Jones har visat på en mer grek-romersk stil med kryss, och tripps och liknande från clinch. nåt som sonnen inte gör så ofta och vilket i så fall blir en ny värld för SIlva. EN värld jag inte tror han behärskar lika bra.

     • TrollMeister
      9 July 2012 at 05:21

      amen snälla.. kolla matchen igen ditt kakmonster. Silva blev nedtagen för att han stog och svinga DIREKT efter matchen började. Han avvakta inte för en TD, han gick rakt in och svingade. 2:a ronden så bra mycket annorlunda för att han inte stod still och svinga direkt. Men ja, för att se det krävs en fungerande hjärncell.

     • Ibrahim Balboa
      9 July 2012 at 06:44

      Kunde inte formulera det på ett bättre sätt, thank you sir!

      Och eftersom jag är en kille som gillar att observera små detaljer så längtade jag till att få se vad båda hörnor hade att säga till sina fighters.

      När jag hörde andersons tränare säga “Okay you are warmed up now. You did exactly as planned. Now is time to fight” Så fick jag en känsla av att vi skulle se en annorlunda 2 rond…

   • Delimedjac Aldin
    9 July 2012 at 06:24

    va pratar ni om? har ni testat ha take down försvar med brutet revben Anderson Silva har alltid haft bra takedown defence men förra matchen mot Sonnen var han skadad var ett rent bevis på de hela denna matchen… sen håller jag med att Jones är för för stor för Anderson Silva å Jones är bättre brottare än Sonnen menar inte nu att ta ner menar mer på när han väl tar ner folk så blöder dem efter ett par slag Jones är vass men hade dem vägt lika mkt så hade Spider tagit det lätt tror jag…Spider kmr vara i mina ögon dagens Muhammed Ali så länge ja lever hoppas han slutar snart så han behåller sin Legacy och inte åker på en skit förlust mot en okänd snubbe…

 • Hjalmar98
  8 July 2012 at 11:25

  Känns sjukt bra att Silva vann. Tycker Sonnen gjorde bra ifrån sig i första ronden ser gärna en tredje match mellan Silva och Sonnen men först Alan Belcher för Sonnens del.

 • Tom Qvarfordt
  8 July 2012 at 11:28

  Finns många bra contonders i MW dock är frågan hur stort hot dom är mot spindeln, Lombard,Weidman, Munoz, Belcher och Bisping är alla mycket bra fighters som inte är att leka med. Om Rashad nu går ner till MW skulle de vara mycket trevligt. Sonnen ska sattsa på att få en 3 match mot silva tror jag, han behöver vinna 5 matcher för att få den chansen igen. Och han är ju på rätt väg, han har receptet för att slå silva han behöver bara göra 5 stycken Rond 1 irad, mycket gäller det att komma igenom rond1-3 och sen bara se upp för Sub, lättare sagt än gjort. Tror sonnen kan slå silva om han bara tror det själv och allt stämmer men det händer nog 1 gång på 10. Första steget mot detta är en match på UFC 152 eller 154 mot Patrik Cote

  • tojo77
   9 July 2012 at 12:46

   Sonnen vs Silvs #3? Inte en chans. Han har torskat två försök, där han dessutom hade diskats pga TRT om han skulle ha vunnit den första.
   Submission i ena, TKO i andra. Inte ens ett split decision. Sonnen möter aldrig Silva igen.

   Förresten, har någon nånsin fått tre chanser på ett bälte mot samma titelhållare?

   • Tom Qvarfordt
    9 July 2012 at 11:08

    Tito VS shamrock dock hade nog bara tito bältet i 2 av matcherna.

    • tojo77
     15 July 2012 at 11:55

     Icke. Tito hade bara bältet i en av matcherna. Plus att andra matchen ansågs bruten i förtid, därav rematch.

  • DamiGasPada
   9 July 2012 at 09:21

   Var det bara jag som såg att Sonnen gasade, eftersom han fick kämpa enormt i andra ronden för att försöka sig på sin takedown?

   Silva har förbättrat sitt takedown defence och går inte i baken så fort Chael rör honom. Han fick kämpa rejält, eller är det skillnaden mellan doping och icke doping?

   • Tom Qvarfordt
    9 July 2012 at 11:11

    Tror inte han gasade han har ju lätt bättre cardio än dom flesta i UFC och defenitvt än SIlva. Det som de pratas om är att Sonnen haft själkvförtroendes problem, kom upp i någon intervju med Randy Couture. OCh det tyckte jag syntes hur han vara efter matchen i ringen och backstage, förklarar också en del varför han kanske behöver snacka så mycket. OCh tycker han såg rätt uppgiven ut och gav upp lite det va inte alls samma glöd och ortoliga scrambels som i match 1

 • Richard Högberg
  8 July 2012 at 11:57

  vem va snubben som Silva sa att ville fightas mot på presskonferensen? hade svårt och tyda va han sa och kan inte hitta nån med liknande namn på sherdog nån som har koll?

 • Anton Bengtsson
  9 July 2012 at 12:14

  “Anderson Silva är för honom övermäktig” Såg du första matchen mellan dom ?, hade säkert blivit samma match som första om han inte helt plötsligt ska försöka en spinning backfist..

  • Ibrahim Balboa
   9 July 2012 at 01:03

   Håller med. Väldigt dumt av chael! Men i stridens hetta så kan vad sm helst hända…

  • Daye Walker
   9 July 2012 at 12:33

   Han stoppade honom i båda matcherna … End off ..
   Chaels enda chans var på marken.. Stående så blev han dominerad mer än vad anderson var i det totalt 5 ronder Chael låg på honom , eftersom Anderson skadar och stoppar sina motståndare ni såg väl paniken i Chaels standup och ögon .

   • Anton Lundström
    9 July 2012 at 11:46

    Vad jag kommer ihåg så var det andreson som hamnade på röven pga slag i den första matchen flest gånger.

 • Alexander Thor
  9 July 2012 at 12:18

  Ledsen Patrick, men ser inte Chael gå upp till LHW… och framför allt inte möta Rashad som han tycker om så mycket… tror mer på match mot vinnaren mellan weidman och munoz, samtidigt som det blir belcher mot bisping

 • nitohu
  9 July 2012 at 10:50

  Jag vill se Sonnen mot Wanderlei Silva.Rätt kul match.samt att Sonnen skulle kunna snacka en massa lattjo svammel igen.

 • Anders Bräck
  9 July 2012 at 12:15

  Inte bara underskattning, Flesta med lite kunskap utanför UFC vet hur bra Cung Le är. Är själv långt ifrån en expert och ett hardcore fan, men jag tror dom flesta vet att Cung är mer än hollywood filmer. Mycket märkligt skrivet tidigare.

 • Tommy
  9 July 2012 at 02:04

  Jag skulle gärna se Silva vs Sonnen III. Men antar att dom inte har någon brådska med att sälja den fighten igen. Det lilla man såg av deras standup i senaste matchen så såg Sonnens bättre ut (i mitt tycke), tills han snavade och åt knä och slag förstås.

  Men Sonnen mot Wanderlei skulle vara en helt okej övergång, han kan vara värd att gå en lätt match såhär efter nederlaget. ;)

 • Rashad Evans utmanar Anderson Silva | MMAnytt.se
  9 July 2012 at 02:11

  […] mellan Rashad Evans och Anderson Silva, något som även Patrick spekulerade om i gårdagens ”Vad nu då?”. Evans sa tidigare att lätt tungvikt ändå är hans hem just nu, men om rätt möjlighet […]

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN 41

  Marlon Vera vs Dominick Cruz


  1.45 - 2.80


  14 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN 4112
  Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
  Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
  Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
  Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
  Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
  Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...