UFC 152: Jones vs Belfort – Redaktionstipset

Cub Swanson (3.10) vs Charles Oliveira (1.37)

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Martin Johansson
Jag har följt Cub Swansons karriär ett bra tag nu, och han var en av de som stack ut i WEC när han var där. Dock så har han alltid varit ganska ojämn i sina matcher, och det är svårt att veta vilken Swanson som faktiskt dyker upp i buren. Får Oliveira ner Swanson på backen så är det antagligen godnatt för Swanson på grund av Oliveiras otroliga markkunskaper. Dock såg Swanson riktigt bra ut i matchen mot Ross Pearson sist. Men då gäller det att Swanson plockar med sig de nävarna han använde i matchen mot Pearson. Men det är svårt att säga om det sker, så på grund av det tror jag på Oliveira.

Patrick Jenkinson
Swanson må ha dynamit i nävarna, vilket han visat i sina två senaste framträdanden då han avslutat George Roop och Ross Pearson, men han besitter inte samma spektrum av tekniker som Oliveira. Därför talar det mesta för att det blir brassen som vinner via submission, något han lyckats med i sina två senaste framträdanden mot Eric Wisely och Jonathan Brookins. Om “Do Bronx” gör vad han ska för att minska tiden han smakar på läder från Swanson så vinner han.

Sebastian Vendel-Martinez
I denna matchen finns det en tydlig skillnad mellan var dessa fighters är starkast. Oliveira kommer från två raka vinster via submission medan Swansons två senaste matcher avslutats via TKO. Oliviera är extremt duktig på marken med sin BJJ, så fort han finner en möjlighet att gå på submission så gör han det. Han arbetar snabbt och lyckas han få ner Swanson kommer det nog inte dröja länge innan han får till en submission. Swanson vill utan tvekan hålla denna matchen ståendes, där han har ett tydligt övertag. Frågan är om han kan hålla brassen på distans utan att bli för vild med sin striking och riskera att bli nertagen. Dessvärre för honom tror jag att det är precis vad som kommer hända. Swanson kommer kontrollera matchen ståendes, men eventuellt kommer han hamna för nära Oliveira, bli nertagen, och submittad. Räkna inte bort Swanson, han kan mycket väl vinna denna matchen, men med största sannolikhet så vinner Oliveira sin tredje raka i fjädervikt.

Matt Hamill (1.34) vs Roger Hollett (3.30)

Martin Johansson
Matt Hamill såg ut som han mer eller mindre hade gett upp i matchen mot Alexander Gustafsson. Att han gick i sin lilla pension var nog det bästa han kunde gjort, och att han nu är tillbaka lär betyda att han antagligen är hungrigare än någonsin. Detta i sin tur kan betyda att Hamill gör det här till en snabb vinst. Att hans motståndare nu gör sin MMA-debut är något som talar ännu mer för en vinst för Hamill, för ni har väl hört om fenomenet “Octagon jitter”? Men det säger förstås inte att Hollett kan överraska.

Patrick Jenkinson
Svårbedömt. Hamill har plockat ner handskarna från hyllan och vad han gjort som förtidspensionär och vad ringrosten gör med honom i natt kommer att vara av stor vikt hur han presterar. Kanadensaren Hollet har en stående bakgrund inom boxning och kickboxning och kommer närmast från en vinst via oenigt domslut för Bellator FC, detta blir hans debut i UFC. Han har visserligen flera vinster via submission men om man ska lita på tidigare erfarenheter med Hamill så kommer han förmodligen att få arbeta för dem från ryggläge. För om Hamill tänker fortsätta med sin elementära men aggressiva stående tekniker kan det bli svårt för den döve fajtern. Jag tror på brottning och ett domslut till fördel för Hamill.

Sebastian Vendel-Martinez
Åter igen har vi ett scenario där den ena fightern är starkare ståendes och den andra på marken. Jag vill absolut inte tona ner Alexander Gustafssons vinst mot Hamill, men “The Hammer” har inte i sina senaste två matcher använt sin brottning på ett särskilt effektivt sätt. Han har haft svårt att komma nära sin motståndare, har en tendens att släppa gaurden när han går in på nedtagning, samt att han inte skyddar sig på optimalt sätt när han blir träffad. Jag har inte sett nog av Hollet för att avgöra om hans brottningsförsvar räcker för att hålla matchen på fötterna, men jag tror denna matchen är betydligt jämnare än vad oddsen får den att verka. Hamill är en verteran och kan mycket väl ta hem matchen, men jag tror Hollet vinner sin UFC-debut på domslut eller TKO sent i matchen.

Michael Bisping (1.58) vs Brian Stann (2.40)

Martin Johansson
Michael Bisping hela vägen för min del. Jag har stor respekt för Stann, och när han var i Sverige så var det en ära att få möta och prata med honom. Men Bisping har snäppet mer erfarenhet än vad Stann har. Bisping totalt manglade Jason “Mayhem” Miller, och han vann egentligen mot Chael Sonnen sist, så i hans jakt mot mellanviktsbältet så lär han att köra över Stann någon gång i den första. Med den kraft dessa herrar har i nävarna så blir det här antagligen en snabb TKO-vinst för någon av herrarna eller en domslutsvinst för ingen vågar attackera ordentligt. Oavsett så tror jag det är Bisping som kommer att höja armen inatt.

Patrick Jenkinson
Jag föreställer mig en match där Stann kommer slå en hel del tunga slag i luften medan Bisping rör sig in och ut med lite lättare slag. Bisping är tekniskt överlägsen och kommer förmodligen även ta ner Stann ett par gånger utan att försöka särskilt hårt för att hålla kvar honom där. En frustrerad men trött Stann kommer inte ha så stora märken i ansiktet efter matchen men kommer ha en förlust via domslut.

Sebastian Vendel-Martinez
Denna matchen kommer att avslutas på ett av två sätt. Antagligen så vinner Bisping på domslut eller så knockas han av “All American” Stann. Engelsmannen har inte lika mycket krut i nävarna som amerikanen, men han är snabbare, mer teknisk och mer mångsidig än vad Stann är. Som vi sett innan, så krävs det endast ett slag för att matchen ska ändras totalt. Om Stann träffar Bisping på hakan så åker britten på backen och vaknar efter att domaren brutit. Desto längre matchen pågår, desto mer gynnar den Bisping, då hans tempo och teknik kommer vara för mycket för Stann i längden, som är som farligast tidigare i matchen. Jag har alldeles för svårt att välja vinnare, fegar ur och säger istället: Bisping via domslut eller Stann via knockout.

Joseph Benavidez (1.36) vs Demetrious Johnson (3.20)

Martin Johansson
Jag fullkomligt älskar dessa mindre viktklasser. WECs affärsidé med bara mindre viktklasser var genial, och det är alltid full fart i dessa matcherna. Här har Benavidez sett riktigt bra i sina tidigare matcher, medan Johnson har fått kämpa hårt för sina vinster. Denna gång är det dock Benavidez som kommer att få kämpa hårt för sin vinst, för Johnson kommer inte att skänka den helt frivilligt. Benavidez plockar detta på ett enhälligt domslut efter fem ronder.

Patrick Jenkinson
Jag tror att Johnson kommer att överraska men att han inte kommer att kunna avsluta favoriten Benavidez. “Mighty Mouse” kommer att använda sin fart stående för att ställa till det för sin motståndare och han kommer även lyckas att styra matchen med sin grappling. Det kommer att bli en explosiv och underhållande match. Flugviktarna äger och dessa två herrar är sannolikt de två bästa i världen i sin viktklass.

Sebastian Vendel-Martinez
Johnson är snabb, han har bra kondition och hjärta som räcker till för tio ronder. Men Benavidez är en bättre fighter. Han har inte samma storleksövertag som Dominick Cruz men han kommer kunna kontrollera fighten och vinna ett enhälligt domslut. Johnson kommer kämpa hårdare än vad de flesta fighters hade gjort, och lämnar allt han har i oktagonen, men det räcker inte för en vinst mot Benavidez.

Jon Jones (1.13) vs Vitor Belfort (7.00)

Martin Johansson
Ja vad säger man. Fram till att UFC presenterade matchen mellan Anderson Silva vs Stephan Bonnar så var dessa oddsen bland de högsta jag någonsin sett. Vid en tidpunkt var de uppe och härjade på 7,45 gånger pengarna innan Bonnar kom in i bilden på 10 gånger pengarna. Belfort var en gång i tiden nästan snabbare i händerna än vad kameran kunde uppfatta. Han fullkomligen flög över sina motståndare och överöste dem med slag. Dock är han väsentligt mycket äldre nu, och Jones kommer från den nya skolan. Han är okonventionell i hur han rör sig, något som Belfort lär ha svårt att hänga med på. Belfort har förvisso erfarenheten på sin sida, men Jones har snabbheten, innovationen och åldern på sin. Jag skulle bli mycket förvånad om Belfort kommer in och vinner. Jones lär ta detta och behålla sitt bälte fram till att Alexander Gustafsson kommer för att norpa det från honom.

Patrick Jenkinson
Mord och inga visor. Jon “Bones” Jones vinner.

Sebastian Vendel-Martinez
Vad är det som talar för Belfort förutom en “punchers chance”? Inte mycket egentligen. För varje GSP så finns det en Matt Serra, och ibland krävs det bara ett slag för att vinna. Belforts bästa chans är att satsa allt och köra på som om han var bussen i filmen Speed, det kommer sluta illa om han saktar ner. Desto mer utrymme och tid han ger Jones desto bekvämare och farligare kommer mästaren att bli. Jones kommer dessutom förbli mästare, och vinner på TKO eller submission i den andra eller tredje ronden.

***

UFC 152 drar igång kl 04.00 på Canal+ Sport 2 eller på mmanytt.se/se-ufc-live

De länkade oddsen hämtade från vår samarbetspartner Betsafe.com.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
14 Kommentarer
 • tottelias
  22 September 2012 at 02:45

  Ja lägger mina pengar på Vitor bra odds och om han blitzar kan hämta ta hem det

 • PetterLarsson
  22 September 2012 at 02:52

  Ser mest fram emot Bisping vs Stann inatt. Tror på Stann, Bisping är duktig men överskattad. Varje gång han möter toppmotstånd förlorar han, matchen mot Sonnen må ha varit jämn men han förlorade.

  Vore kul om Stann vinner på en KO alá Henderson i rond 2.

  • Ove
   22 September 2012 at 11:07

   Frågan är om Bisping är “överskattad”? Snarare är han sjukt underskattad och han kommer demolera tönt Stann utan konstigheter

 • ackwell
  22 September 2012 at 02:55


  och han vann egentligen mot Chael Sonnen sist ” – Hmm… Nej.

  • Shiifty
   22 September 2012 at 07:52

   Folk som säger att bisping vann är ett skämt, finns MKT värre domslut som gått fel!

 • zappito
  22 September 2012 at 03:23

  Oliviera, Hollett, Bisping, Benavidez och Jones.. som vinnare tror jag. Nu över till hur jag själv skulle velat att det går.
  Oliviera, Hollett, Stann, Benavidez och Belfort.. Inte tokigt olika från hur jag tror men whatever.. Framför allt hoppas jag att det blir en spännande gala och att vi alla känner oss nöjda efteråt.. inga kontroversiella domslut osv.

 • Lesnar911
  22 September 2012 at 04:32

  Det hade varit Galet trevligt med ett inlägg om tider redan nu. Och inte 5 min innan allt börjar =)

  • Alias
   22 September 2012 at 07:37

   Inlägget är ju upplagt, men hur gör man imorgon när man vaknat och utan att läsa vem som vann vad, se hela galan??

   • Lesnar911
    22 September 2012 at 09:17

    Tror du inlägget var upplagt när jag skrev min post?…

    (bra martin iaf)

    Jag har gjort det varje sön i många år nu utan problem. Man undviker i princip internet bortsett ifrån att “råka få hem ufc galan”

 • Rasmus Österholm
  22 September 2012 at 06:33

  I varje artikel martin skriver hittar man faktafel. WEC:s affärside var inte at bara ha lätta viktklasser. WEC hade alla viktklasser som UFC har nu (förutom flugvikt) sen köpte Zuffa WEC och la ner alla viktklasser utom de 3 lättaste. Skriv inte om saker utan att kolla upp det innan för det blir bara pinsamt…

  • Lesnar911
   22 September 2012 at 09:19

   Vadå la ned? Vilka är alla viktklassar ufc har lagt ned? Vet inte om jag missuppfattar något. Alla som var bra fick väll komma in i ufc helt enkelt.

 • Alias
  22 September 2012 at 07:32

  E de nån som vet hur man kan kolla på reprisen av ufc 152?? Jobbigt att vara uppe klockan 04.00… Skulle gärna vilja se galan imorgon (läs söndag) i sin helhet utan spoilers…

  • Lesnar911
   22 September 2012 at 09:19

   ladda ned. Undvik internet och speciellt mma sidor tills du har sett. Inte så svårt =)

 • Martin Von Friesendorff
  22 September 2012 at 08:16

  Inte ens om vitor skulle blitza och skaka jones skulle det gå. Fan är gött ung och hakan är för bra… Sällan man varit så säker på utgången sin i denna match.

 • Svara