UFC 153: Underkortet – Vad nu då?

Efter att UFC 153 gått av stapeln och vinnarna utnämnts har MMAnytt som vanligt publicerat spekulationer och åsikter om vem alla fighters på huvudkortet möter efter, samt Patricks speciella inslag av “Vad nu då”, som behandlar vår svenske lättviktskrigare Reza Madadi. Men resten av matcherna då, vad händer med underkortet? Vilda spekulationer finner nedan.

Rony ”Jason” Bezerra

Ultimate Fighter-vinnaren ”Jason” stod för en underhållande och jämn match som slutade i vinst, men inte utan att ha tagit emot några hårda slag själv under matchens gång. Vad sägs om att matcha honom mot en annan brasiliansk Ultimate Fighter-vinnare som också stod för en underhållande vinst? Jag vill se Rony Jason möta Diego Brandao.

Sam Sicilia

Ultimate Fighter-profilen Sicilia kämpade hårt mot “Jason”, men det rackte inte till för att besegra brassen. Han såg bra ut i sin TKO-vinst mot Cristiano Marcello, men frågan är hur länge han klarar sig i UFC mot starkare motstånd. Sätt honom mot Cody McKenzie, som också förlorade sin förra match, och se vem som är värd att ha kvar i fjäderviktsdivisionen.

Gleison Tibau

Det är svårt att tro att Tibau varit med i UFC ända sedan UFC 65, utan att lyckas komma åt de stora matcherna. När man tittar närmre på hans UFC-rekord är det däremot inte lika svårt att förstå. Han har besegrat fighters som Kurt Pellegrino, Jeremy Stephens och Terry Etim (alla tre via domslut), men lyckas inte få ihop vinstsviter mot bra motstånd. Förluster mot Melvin Guillard, Jim Miller och Khabib Nurmagomedov är inte fy skam, men när man gått 17 matcher i UFC och bara en av ens fyra matcher på huvudkortet slutat i vinst verkar det som att Tibau får ägna sig åt att agera ”gatekeeper”. Ge honom vinnaren av Ramsey Nijem vs Joe Proctor, så får vi se om någon av dem är något att hänga i granen.

Francisco Trinaldo

En vinst följt av en förlust är precis vad Justin Salas har för UFC-rekord, en match mellan dem lär avgöra vem som stannar kvar i organisationen. Annars kan han matchas mot Mitch Clarke (0-2 i UFC), så får vi se om kanadensaren förtjänar att hänga kvar i UFC.

Diego Brandao

Brasiliansk TUF-vinnare i fjädervikt vs brasiliansk TUF-vinnare i fjädervikt, jag tror matchen blir väldigt spännande.

Joey Gambino

Två förluster i sina två framträdanden i organisationen. Med största sannolikhet får Gambino leta ny arbetsgivare, mindre sannolikt är att han möter någon som Andy Ogle eller Godofredo Pepey. Både fighters kommer från förluster och har ungefär lika många matcher som Gambino.

Sergio Moraes

En förlust i sin UFC-debut följt av en vinst. Vad sägs om en match mot Sean Pierson?

Renee Forte

Jag tror att Fortes nästa match blir mot en UFC-nykomling, annars kan han mycket väl ställas mot landsmannen Caio Magalhaes.

Chris Camozzi

Här har vi en mellanviktare som vunnit tre raka matcher i UFC sedan sin förlust mot Francis Carmont via enhälligt domslut. Ed Herman sitter på tre raka vinster och vad som nyligen blev en No Contest mot Jake Shields. Låt oss se hur Camozzi klarar sig i de djupa vatten som Herman säkerligen kommer utsätta honom för. Annars tror jag att en match mot Brad Tavares kan bli spännande, och avgöra vilken ung mellanviktare som tar ett steg mot divisionens bättre.

Luiz Cane

Med en vinst och fyra förluster i sina fem senaste matcher har jag svårt att tro att UFC håller kvar honom. Gör de det så kan jag föreställa mig en match mot Alessio Sakara om han förlorar mot Patrick Cote, alternativt kan han ställas mot Jared Hamman som också förlorat sina två senaste matcher. Det är även det jag hoppas på, men förnuftet säger mig att hans dagar i UFC är räknade, hans senaste prestation var inte särskilt imponerande.

Cristiano Marcello

Var det någon förutom de tre poängdomarna, Marcello och hans klubb som tyckte att han vann domslutet? Oavsett så var det långt ifrån en överlägsen vinst, och han lär inte klättra högt i rankningen med den. Sätt honom mot Anton Kuivanen, som också har en del att bevisa.

Reza Madadi

Två raka vinster hade sett riktigt bra ut för svensken, men domarna gav brassen vinsten istället. Inget mer att göra än att se till att domarna inte avgör vem som vinner nästa match. Jag hade gärna sett honom möta ett något mer känt namn som Jamie Varner eller Terry Etim, men jag tror han får någon som Aaron Riley eller Al Iaquinta.

Har ni egna spekulationer om vem dessa fighters kommer möta?  Kommentera gärna nedan!

Kategorier
NyheterUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
4 Kommentarer
 • Fredrik Fredrik Fredrik
  18 October 2012 at 12:29

  Jag tror du måste hålla lite bättre koll på viktklasserna om du ska skriva såna här artiklar. Ken Stone är en viktklass under Sicilia och Kupier en över Moraes.

 • Anton Lundström
  18 October 2012 at 01:06

  Jag gillar inte Reza, dock så skulle jag inte vilja se honom möta Jamie Varner då han skulle bli slagen genom mattan.

 • mahmood
  18 October 2012 at 08:18

  Vill se Rezas fight… vart kan jag hitta den?

 • tobias Mbonne
  18 October 2012 at 11:49

  Tycker Cane kan få Clifford Starks som sin avskeds-match. Bygg nya karriärer över gamla ruiner!

 • Svara