UFC 158: Huvudkortet – Vad nu då?

I vanlig ordning ställs frågan ”Vad nu då?” när mina spekulationer kring vad som väntar deltagarna från huvudkortet på UFC 158: St-Pierre vs Diaz görs offentliga i ett försök att skapa diskussion.

Georges St-Pierre

Innan galan var det sagt att om Johny Hendricks lyckades besegra Carlos Condit var det hans tur att utmana om welterviktstiteln. Finns egentligen ingen bra anledning att frångå det löftet och Dana White var på även efter matchen.

Nick Diaz

Att gå i pension kanske inte är en dum idé ändå. Men om han insisterar på att vara kvar (och hans dopingprover efter denna match är utan anmäkrning) skulle en match mot belgaren Tarec Saffiedine, den siste mästaren i Strikeforce, passa ganska bra för UFC och Saffiedine i alla fall. Diaz vill säkert ha en “större” match men tveksamt om han får en returmatch mot Carlos Condit i det här läget även om jag skulle välkomna den matchen trots att jag tror den skulle gå ännu tydligare till Condit en nästa gång.

Johny Hendricks

Titelmatch mot GSP!

Carlos Condit

Trots att det blev hans andra raka förlust förlorade hans aktier inte mycket i värde och även om han skulle förlora nästa skulle jag tro att han sitter säkert. Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid för Rory MacDonald att läka och att returmatchen, som förmodligen fler än jag vill se, kan bli verklighet,

Jake Ellenberger

Det är trångt i toppen och med tanke på att Hendricks är lovad titelchansen får Ellenberger förmodligen ta en ytterligare match innan det blir hans tur att försöka sig på guldet. Klarar han att imponera mot Demian Maia finns det få argument mot att han är näste på tur att få gå fem ronder mot den regerande mästaren.

Nate Marquardt

När Strikeforce-bältet var kring hans midja såg det riktigt bra ut men nu har han två raka förluster att oroa sig över, en till och det är farväl från UFC ännu en gång. Josh Koscheck har också två raka förluster på meritlistan. Förloraren går till World Series of Fighting?

Chris Camozzi

Fjärde raka segern för Camozzi som håller sig precis under radarn och för att han ska kunna ta ett rejält kliv upp behöver han en seger mot ett tungt namn. Tror ni att han orkar vänta till december då Rousimar Palhares är tillbaka?

Nick Ring

Ring var obesegrad och hade tolv raka segrar vid ett tillfälle och nu står han med två förluster i sina tre senaste framträdanden. Med tanke på senaste tidens uppsägningsvåg behöver han en vinst för att säkra sin plats och den skulle kunna komma mot Buddy Roberts.

Mike Ricci

Han segrade men det var inte den typen av insats som höjde honom särskilt mycket och därför blir det ungefär samma nivå av motståndare. Kanske
Rafaello “Tractor” Oliveira?

Colin Fletcher

Med två raka förluster får “The Freakshow” leta efter ett nytt hem men om de väljer att hålla kvar honom (kanske tack vare hans gimmick) så skulle Daron Cruickshank, som förlorade på denna gala, säkerligen passa.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
UFC
6 Kommentarer
 • ivey2
  17 March 2013 at 09:47

  Bra förslag på matcher. I synnerhet Ellenberger-Maia håller jag med om, det är väl de två som står på näst tur i toppen som inte redan fått sin chans på titeln.

  • Adde G
   18 March 2013 at 12:53

   Precis, den passar perfekt som nr 1 contender-match just nu. Hendricks-GSP är ju given och Macdonald-Condit ville de ju själva boka.

   Hoppas de bokar Hendricks-GSP snarast :) Som jag skrev i någon annan nyhet så tror jag först att Hendricks kan bli GSP’s kanske svåraste match någonsin, sen om han vinner den så tror jag även att Demian Maia skulle kunna ställa till med problem för honom. Även Rory Macdonald, men han vägrade väl möta GSP.

 • Admir Trhanaj
  18 March 2013 at 04:49

  Mot Demian Maia skulle han göra samma sak som han gjorde mot Jake Shields , vilket då innebär striking..där skulle Demian inte ha en chans.

 • Lallarn
  18 March 2013 at 09:12

  Det tar emot att säga eftersom att jag vill se båda vinna, men Nick Diaz mot Martin Kampmann tror jag skulle bli en fantastisk fight.

  • oneinchpunched mma
   18 March 2013 at 01:33

   Den har jag aldrig sett framför mig. Verkligen en passande matchup!

 • UFC 158: Underkortet – Vad nu då? | MMAnytt.se
  18 March 2013 at 10:04

  […] det har nu, som vanligt blivit dags för MMAnytt att ta en titt på potentiella matchnignar. Då huvudkortet redan behandlats är det nu dags att ta en titt på hur fighters på underkortet kan matchas i […]

 • Svara