UFC 162 – Huvudkortet: Redaktionstipset

Redaktionstipset återvänder i sin nya form som kombinerar tips och odds. Den här gången är det UFC 162: Silva vs Weidman som är i fokus och fem spännande matcher i UFCs mellan- och fjäderviktsdivisoner.

fighter1?.lastNamefighter2?.lastName
Titelmatch i mellanvikt: Anderson Silva (1,38) vs Chris Weidman (3,10)

fighter1?.lastNamefighter2?.lastName
Fjädervikt: Frankie Edgar (1,20) vs Charles Oliveira (4,70)

fighter1?.lastNamefighter2?.lastName
Mellanvikt: Tim Kennedy (1,73) vs Roger Gracie (2,13)

fighter1?.lastNamefighter2?.lastName
Mellanvikt: Mark Munoz (1,69) vs Tim Boetsch (2,20)

fighter1?.lastNamefighter2?.lastName
Cub Swanson (1,45) vs Dennis Siver (2,80)

Odds hämtade från Betsafe.

Sebastian Vendel-Martinez

Jag skulle vilja påstå att Chris Weidman har bäst chans av alla fighters i UFCs mellanviktsdivision att besegra Anderson Silva. Han är väldigt bra på marken och behärskar de egenskaperna som hittills varit UFC-mästarens kryptonit. Skulle Weidman göra det omöjliga så kan man kamma hem tre gånger pengarna, även om det aldrig tidigare skett i UFC. Jag har en underlig känsla för skräll men fick visserligen samma känsla när Yoshihiro Akiyama mötte Vitor Belfort. Lägg en slant på Silva, Cub Swanson och Frankie Edgar så får du hem fem gånger pengarna och behöver därför inte satsa halva semesterpengarna för att det ska vara värt risken.

Som det står ovan är det ingen överraskning att jag tippar både Swanson och Edgar, och deras odds ger en rättvis bild av vem som förmodligen vinner. Charles Oliveria hör inte hemma i buren mittemot Edgar, och han är störst underdog på huvudkortet eftersom UFC anser att Edgar förtjänar en vinst efter tre jämna förluster via domslut. Dennis Siver har sett bra ut sedan sin fjäderviktsdebut, men två vinster via domslut mot Diego Nunes och Nam Phan räcker inte för att övertyga mig fullt ut. Swanson är bättre på marken och enligt mig, lika bra på fötterna. Jag tror att svensk-mexikanen vinner på teknisk knockout i en av de senare ronderna, och skulle även vilja påstå att det inte enbart är för att vi har samma etniska bakgrund, men för att han helt enkelt imponerat stort i sina senaste prestationer.

I de övriga mellanviktsmatcherna på huvudkortet finns det en stor chans fylla ut kassaskåpet. Roger Gracie är extremt duktig på marken och lär inte ha allt för mycket att frukta på fötterna. 2,13 gånger pengarna är dock inga odds som skriker efter en, och Tim Kennedys 1,73 är inte alls farligt om man kombinerar det med två säkra kort. Tim Boetsch var kungen av skrällar i UFCs mellanviktsdivision fram till att cyprioten Costa Philippou besgerade honom, men barbaren har sett bättre ut i mellanvikt än vad han gjort på flera år som lätt tungviktare, och trots det senaste nederlaget tror jag att han fortsätter att imponera i sin nuvarande viktklass. Utöver en diskutabel seger mot Demian Maia så har Mark Munoz slagit bland andra Chris Leben och C.B Dolloway innan Weidman kanaliserade sin inre fotbollshuligan och demolerade “The Philippino Wrecking Machine” via en brutal knockout. Han har varit borta länge och jag tror att Boetsch segrar i slutändan. Att både Gracie och Boetsch segrar är osannolikt, välj den du tror på mest och släng in den i kombination med några som höjer värdet.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
12 Kommentarer
 • Lallarn
  5 July 2013 at 11:37

  Vet ni vad det kallas när man spelar på MMA?

 • GiveMeMega
  5 July 2013 at 11:44

  2,80 på Siver lockar. Killen är inte dålig.

  • Lallarn
   5 July 2013 at 02:47

   Nej, riktigt bra odds. Alldeles för högt enligt mig, så det är ett bra spel. Dock har han haft vissa problem med snabba, agressiva fighters förut, typ Guillard.

 • Wally Johnson
  5 July 2013 at 12:03

  Swanson halvsvensk? Whaat? :D

  • sepenoob
   5 July 2013 at 12:08

   Yep svenskmexare född i kalifornien ;)

 • Idealman
  5 July 2013 at 02:37

  Hejar på Silva så har satsat pengarna på Weidman – nu blir jag ekonomiskt tröstad om min favorit förlorar. Vinner däremot Silva med ännu en galen Zlatan-K.O. gör det mig så glad att det inte spills tårar över de bortspelade pengarna :D Längtar efter denna match!!

 • Svara