UFC 163: Huvudkortet – Matchmäklarna

Efter nattens UFC 163: Aldo vs Korean Zombie sammanställer undertecknad en lista med förslag på kommande matcher för deltagarna på galans huvudkort med förhoppningen om roliga spekulationer och givande diskussioner med MMAnytts läsare.

Jose Aldo

Det blev inte den spektakulära insats hemmafansen hade hoppats på men ännu en gång har Aldo framgångsrikt försvarat sin titel och en ny utmanare ska presenteras. Det som är roligt i fjädervikten är att det finns några att välja på och mitt val faller swedikanen Cub Swanson.

Chan Sung Jung

Först och främst får man hoppas att hans skada inte kommer att hålla honom borta från oktagonen allt för länge. Men om han skulle kunna ta match i början av nästa år kanske det skulle passa med den som förlorar i den kommande matchen mellan Chad Mendes och Clay Guida.

Phil Davis

Davis såg något överraskad ut att domarna gav honom segern och nu kanske vi kan släppa tanken att en utlänning inte kan ta hem ett kontroversiellt domslut i Brasilien. Det är för tidigt att säga att Davis är redo för en titelmatch men om han skulle komma förbi vinnaren i den kommande matchen mellan Glover Teixeira och Ryan Bader skulle det vara enklare för honom att göra ett sådant försök.

Lyoto Machida

Jag tror inte att Draken tappade så mycket genom denna förlust, särskilt inte när Dana White tycker att han vann alla ronder, men det är dags för honom att spruta eld om han vid 35 års ålder hoppas på ytterligare en chans på en titel. Nu när hans vän Anderson Silva inte längre regerar på mellanviktstronen kanske han skulle kunna tänka sig en utmaning en viktklass ner. Det är ingen universallösning men skulle kunna funka för Machida. Väl nere bland 185:orna skulle vinnaren i matchen mellan Luke Rockhold och Tim Boetsch kunna välkomna honom.

Cezar Ferreira

En fin seger som för mutanten men han behöver några matcher till på ungefär samma nivå innan han kan ta klivet upp mot en mer meriterad motståndare. Vad sägs om en hemmamatch mot Thiago de Oliveira Perpetuo för att ge “Bodao” en chans att återgälda Mutante för sparken han fick motta i The Ultimate Fighter: Brazil?

Thiago Santos

Han får välkomna en debutant på ett underkort i Brasilien. Så blir det när man förlorar i debuten för UFC utan att ha hunnit visa något alls egentligen.

Thales Leites

Vinsten efter fyra års frånvaro i UFC var välbehövlig och även om det inte blev något avslut fick man se en fighter som hade utvecklats i sin frånvaro. I nästa match skulle jag vilja se honom mot Tim Kennedy för att se om Leites kan göra bättre ifrån sig än Roger Gracie gjorde.

Tom Watson

Den mest spännande inom all kampsport? Ett bra mål att ha oavsett om det är sant eller inte. Skulle vara trevligt att se honom mot någon som inte suktade att dra ner det till mnattan varje sekund av matchen. Föreslår därför Chris Camozzi som inte brukar vara orolig över att utväxla knogmackor.

John Lineker

Lineker behöver en riktigt bra match till och då är det inte omöjligt att om allt stämmer så är en titelchans inom räckhåll. Skulle han ta sig förbi Ian McCall kanske det skulle vara tillräckligt.

Jose Maria Tome

Han hade gått sjutton matcher utan förlust och sen var det dags för debut i UFC och snipp snapp snut så var segersviten slut. Precis som tidigare tror jag att “No Chance” får välkomna en debutant vilket är bra då UFC behöver ta in fler fjäderviktare till organisationen.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
7 Kommentarer
 • Lallarn
  4 August 2013 at 08:28

  Av någon anledning skulle jag väldigt gärna vilja se Leites mot Kennedy.

 • AlexDenStore
  4 August 2013 at 09:11

  Jag satte pengar på att Aldo vs Jung skulle gå över 3.5 ronder.. men tydligen hade dom på betsafe någon konstig uträkning om att fighten stoppades efter 3.4 ronder som jag inte fattade ett skit av hur dom räknade. Är det någon som har koll på de där?

  • Lallarn
   4 August 2013 at 10:07

   En halv rond är 2,5 minuter. Hade fighten hållit på i 30 sekunder till hade du vunnit eftersom den stoppades efter 2 minuter in i fjärde ronden, dvs matchen hade pågått i 3,4 ronder. 1 minut = 0,2 ronder, 2 minuter = 0,4 ronder, o.s.v.

   • AlexDenStore
    4 August 2013 at 10:44

    Haha shit va fel jag tänkte :) tack för förklaringen, lite pinsamt att jag behövde den! Aja ska inte gnälla hade massa pengar på davis :)

 • GiinoStenLund
  4 August 2013 at 10:08

  Lyoto machida borde matchas mot Vitor belfort om titel chansen eller möjligen Mousasi i mw om han droppar med..

  Jag fattar att Machida kommer ifrån en förlust nu men seriöst han förtjänar bättre än Rockhold/Boetsch..

  Mousasi/Belfort/vinnaren emellan Munoz/Bisping

  • Patrick Jenkinson
   4 August 2013 at 10:54

   Belfort skulle vara intressant, helt klart.

  Svara