UFC 173: Huvudkortet – Redaktionstipset

Nästa numrerade UFC-gala närmar sig och åter igen är det en titel som står på spel i huvudevenemanget. Redaktionstipset för UFC 173 finner ni nedan.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Titelmatch i bantamvikt: #C Renan Barao vs. T.J. Dillashaw #4

UFC säljer in Renan Barao som världens bästa fighter pound-for-pound inför denna matchen. Obesegrad i nio år och med vinster över divisionens allra bästa så är det i synnerhet intressant att en så pass dominant mästare inte fått mer uppmärksamhet. Han har striking och grappling i världsklass och har inte uppvisat särskilt många eller stora svagheter. TJ Dillashaw är en lovande talang som redan åstadkommit mycket i divisionen, men är han redo för en titelchans mot en av UFCs mest dominanta mästare?

Herrarna lär vara förvånansvärt jämna på fötterna. Även om Barao använder sig av något mer okonventionella tekniker och har en gnutta mer krut i nävarna, så är Dillashaw skicklig nog att hålla en liknande nivå som Michael McDonald och Eddie Wineland tidigare gjort. Låt oss inte glömma att Barao förlorat en del slagväxlingar även om han inte skakats ordentligt. Utöver det har Dillashaw även en stabil bas i brottning.

Dillashaw kan mycket väl hota inledningsvis, men Barao är alldeles för komplett och oförutsägbar, han kommer träffa med något spektakulärt förr eller senare.

Vinnare: Renan Barao via knockout, rond 3

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Lätt tungvikt: #4 Daniel Cormier vs. Dan Henderson #6

Olympisk brottare ställs mot olympisk brottare när obesegrade Daniel Cormier tar sig an veteranen Dan Henderson. Cormier är atletisk, stark och taktisk, Henderson har en atombomb i sin högerhand som han använt för att knocka fighters som Mauricio ”Shogun” Rua och Michael Bisping. Trots den absurda knockoutkraften som Henderson besitter så misstänker jag att Cormier kommer att använda sig an en taktik liknande den han använde sig av mot Roy Nelson. Snabba attacker, in och ut, rörelse och korta kombinationer är en bra gameplan att använda sig av som mycket väl kan lyckas.

Det finns alltid en risk att ”Hendo” träffar med ett slag som sänker ”DC”, men att Cormier vinner på poäng är mer troligt.

Vinnare: Daniel Cormier via domslut

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Weltervikt: #1 Robbie Lawler vs. Jake Ellenberger #5

Med tanke på  hur hårdhänta både Robbie Lawler och Jake Ellenberger är så finns det mycket som talar för att matchen inte går tiden ut. Bägge är oerhört tuffa och bland de mest härdade i divisionen. Båda två har 18 vinster på knockout oh endast en förlust på det sättet.

Skillnaden är att Ellenberger har en stark brottarbakgrund som mycket väl kan vara den avgörande faktorn. På fötterna lär de vara jämnt, men Ellenberger har helt enkelt fler sätt att vinna., även om det inte blir lika mycket action.

Vinnare: Jake Ellenberger via domslut

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Bantamvikt: #6 Takeya Mizugaki vs. Francisco Rivera #10

I en publikvänlig bantamviktsmatchning ställs japanen Takeya Mizugaki mot Francico Rivera. Mizugaki har vunnit fyra raka matcher medan Rivera segrat i tre av sina fyra matcher i UFC.

Mizugaki är en orädd fighter som gärna rör sig framåt mot en striker utan att fokusera allt för mycket på försvar. Han kommer få en perfekt motståndare i Rivera, som gärna också håller matchen på fötterna. Detta är en oerhört jämn match som kan sluta hur som helst, men jag anar på mig att japanen kammar hem sin femte raka, även om det blir konkurrenskraftigt.

Vinnare: Takeya Mizugaki via domslut

fighter2?.lastNamefighter1?.lastName
Lättvikt: Jamie Varner vs. James Krause

Huvudkortet inleds med en underhällande matchning mellan två allsidiga fighters; Jamie Varner och James Krause. Varner kommer från två raka förluster, senast en brutal knockoutförlust mot Abel Trujillo. Krause kommer i sin tur från en förbryllande förlust på teknisk knockout i en match där han sparkades i skrevet och sen förlorade. Med andra ord så är bägge i stort behov av en vinst.

pickem2Bägge fighters är allsidiga, men Krause kan nog vara snäppet vassare på marken. Kommer han lyckas få dit matchen? Det beror på om han kan ta sig igenom de två första ronderna. Varner har en tendens att sakta ner i de senare ronderna, ronder där Krause glänser. Desto längre matchen går desto mer gynnar den Krause, och det är något som lär hända.

Vinnare: James Krause via submission, rond 3

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
6 Kommentarer
 • Shiifty
  22 May 2014 at 05:11

  Fattar inte att folk har Rivera som underdog? Han kommer vinna på T/KO i rond 1 eller 2!

 • Lallarn
  22 May 2014 at 06:17

  Tror på Lawler och Varner, men i övrigt håller jag med.

  • Borgen
   22 May 2014 at 07:06

   Ja jag tror fan också på Lawler, han såg jävligt bra ut i matchen mot Hendricks, detta tar han fan!

  • Sökerpunch
   22 May 2014 at 09:24

   Lawler håller jag med om. Hans TDD är fantastiskt mycket bättre än för.
   Varner däremot kommer nog åka på en sub. Det har alltid varit hans svaghet och Krause är för smart för att fastna i ett slagsmål.

   • Cecils Folks
    22 May 2014 at 10:02

    precis, bra TDD och Elleberger gasade ju feting av att bara ligga i guard då han mötte kampman så han kommer få det tufft om han avslutat lawler redan i första (vilket inte är omöjigt men jävligt svårt)

  Svara