UFC 187 Chatt - MMANytt.se

UFC 187: Johnson vs Cormier – Bonusar

Storgalan UFC 187 avslutades nyligen och bjöd på flera spännande matcher. Som vanligt delades bonusar ut under presskonferensen. 

Årets hittills största gala är nu över. UFC 187 levde upp till förväntningarna trots några tidigare avhopp samt en struken match. Galan toppades av två högintressanta titelmatcher och huvudmatchen krönte en ny mästare i lätt tungvikt för första gången sedan Jon Jones (21-1) vann bältet mot Mauricio “Shogun” Rua (22-10), för strax över fyra år sedan.

I vanlig ordning annonserades det under galans presskonferens vilka som fick mottaga de sedvanliga bonusarna. UFC valde att dela ut två “Performance of the Night”-bonusar samt en “Fight of the Night”-bonus. Varje bonus var som vanligt på $50,000 dollar och medan de som segrade i titelmatcherna ansågs leverera de bästa prestationerna så var det två hårt slående tungviktare som fick dela på äran som bästa match.

Bonusar

 • Performance of the Night: Daniel Cormier
 • Performance of the Night: Chris Weidman
 • Fight of the Night: Andrei Arlovski vs. Travis Browne

I huvudmatchen lyckades Daniel Cormier (16-1) stå emot Anthony Johnsons (19-5) slagkraft tidigt i den första ronden. Därefter styrdes hela matchen i princip av Cormiers brottning, varpå han säkrade en rear-naked choke i den tredje ronden för att avsluta matchen och uppnå sin dröm om att vinna UFC-bältet.

I galans delade huvudmatch stod mellanviktstiteln på spel i den efterlängtade matchen mellan Chris Weidman (13-0) och Vitor Belfort (24-11). Efter en tidig storm av slag från Belfort säkrade Weidman så småningom en nedtagning. Väl på marken dröjde det inte länge innan Weidman säkrade mount och avslutade Belfort med hårda slag i den första ronden.

Andrei Arlovski (24-10, 1 NC) visade flera saker med sin vinst och sände ut ett stort meddelande till resten av tungviktsdivisionen. I en händelserik match mot Travis Browne (17-3-1) visade han att han inte bara är tillbaka i UFC – utan också tillbaka som toppfighter. Han tystade även de som fortfarande var skeptiska till hans haka som han tidigare kritiserats för, då han själv blev sänkt av Browne, som är känd för sin kraft, innan han själv fick in den avgörande träffen. Arlovski skadade Browne flera gånger under matchen som avslutades redan i den första ronden.

Fullständiga resultat hittar ni här. Vad tyckte ni om galan?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Anthony JohnsonChris WeidmanDaniel CormierNyheterSenaste NyttUFCVitor Belfort

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
5 Kommentarer
 • Jimmy Fugazzi
  24 May 2015 at 10:43

  Skandal att tjockisen är mästare, tråkigare fighter går inte att hitta.

  • grillen
   24 May 2015 at 11:04

   Då kan du inte ha sett många fighters om du tycker att DC är den tråkigaste.

  • Sgt.242
   24 May 2015 at 11:07

   Cormier har ett record på 16-1, Han har avslutat 11 av sina 16 vinster.
   Hur får du han till en tråkig fighter?

   • Jimmy Fugazzi
    24 May 2015 at 02:13

    Att han lägger sitt 300 kg berg av fett på sina motståndare i 3 rundor för att sedan strypa ut dem när de inte kan andas.

    Har jag nämnt att hans personlighet suger förresten?

    • Sgt.242
     24 May 2015 at 03:03

     Okok du gillar inte brottning, jag förstår.
     Då kanske du hålla dig till boxning och kickboxning då för MMA innehåller mycket brottning nu för tiden. Och innan reglerna ändras kommer det nog att fortsätta.

  Svara