UFC 192 – Johny Hendricks klarar inte vikten – Matchen mot Tyron Woodley struken

På grund av hälsoriskerna som medför i Johny Hendricks stora viktnedgång har nu matchen mot Tyron Woodley stoppats.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

UFCs vd Dana White kunde precis meddela via Twitter att welterviktsmötet mellan Johny Hendricks (17-3) och Tyron Woodley (15-3) blivit struken på grund av viktproblem från Hendricks sida. Då ingen lämplig ersättare hittats på så här kort varsel kommer matchen att avbokas helt. Vad exakt det är för bekymmer är oklart och det finns i dagsläget inga detaljer gällande ärendet, White har endast meddelat följande via Twitter:

“Hendricks vs Woodley is off the card due to Hendricks weight cut issues.”

Hendricks har aldrig missat vikten inför en UFC match, dock är han känd för att ta sig an en enorm viktnedgång inför varje match. Han ska dock ha förts till sjukhus på grund av de grova hälsoproblemen som viktnedgången medfört.

Lätt tungviktsmötet mellan Rashad Evans och Ryan Bader kommer istället att flyttas upp och agera delad huvudmatch, flugviktsmötet mellan Joseph Benavidez och Ali Bagautinov kommer istället att flyttas upp till huvudkortet.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel
36 Kommentarer
 • atnek
  2 October 2015 at 05:38

  Jävla sopa! Fan va trött jag börjar bli på fighters som inte klarar vikten..

  • HighFour
   2 October 2015 at 05:48

   Fast man vet ju inte om han skulle ha klarat vikten eller ej. Iom att det var såhär lång tid innan invägning så låter det ju snarare som att det är en läkare som klivit in och satt stopp, eller liknande.

 • Kenny Starfighter
  2 October 2015 at 05:39

  Helvete va den där kom som en chock, Hendricks har ju aldrig sätt så bra ut som han gjort innan den fight vikt mässigt. Lagt på sig för mkt muskler?

  • Lastsonofmotown
   2 October 2015 at 05:44

   Vete fan. Med tanke på hur mycket han cuttar ( runt 18 kg, mer än någon annan i viktklassen, förutom kanske Gastelum) så var det väl dags.

   Anthony Johnson klarade också weltervikten ett par gånger…

   • Kenny Starfighter
    2 October 2015 at 05:50

    Jo det vet jag, men han har sett sjukt lean ut på bilderna man sett på honom de senaste, så därför trodde jag han skulle få sin lättaste cut hittills….

    • Lastsonofmotown
     2 October 2015 at 06:23

     Syn-testet funkar sällan.

   • BenRangel
    2 October 2015 at 06:02

    Går han alltså runt på 95 kg och cuttar till 77?
    Sanslöst! Det låter ju helt orimligt att fortsätta så.

  • Godless
   2 October 2015 at 06:35

   Exakt min tanke. Sjukt besviken är jag då den fighten var en av höjdpunkterna på kortet.

 • sepenoob
  2 October 2015 at 05:48

  Vågar inte ens tänka på vad man hade gjort med Cormier om han missat vikten. Hade fan bokat första bästa plan till Houston.

  • Kenny Starfighter
   2 October 2015 at 05:50

   Bältet blir vakant… Eller Ja de blir inte det men om en champ missar vikten vore de inte mer än rätt

   • sepenoob
    2 October 2015 at 09:26

    Menar inte om bältet utan vad jag skulle göra om jag fick tag på honom ;)

 • Frantic
  2 October 2015 at 06:19

  Man kan ju undra om vätskeersättningsförbudet har något med detta att göra?

  • Wally Johnson
   3 October 2015 at 01:45

   Volym och vikt är klurigt. Men detta är inget annat än Murphy’s lag. Nästan alla som gör dessa enorma weight cuts, fuckar förr eller senare upp vikten. Om inte, så blir det en helvetes påfrestning på kroppen som gör att man underpresterar natten efter. Så hur man än vänder och vrider på det, så kommer man förlora på det.

   Och det funkar kanske att göra sånna där sjuka weight cuts när man är i 20 års åldern. Men när man börjar pusha 30, så blir ens metabolism inte riktigt likadan och bukfett, främst, lagrar sig snabbare och tar längre tid att jobba bort. Även på första bilden är han lite pudgy, tydligt att han håller in andan (noter hans pose)

   Vad jag försöker säga är att som fighter får man antingen försöka hålla sig relativt nära ( +5- lbs) sin viktklass mellan fighterna och sluta trycka trynet fullt med tårta eller så får man helt byta viktklass.

 • Devilcraft
  2 October 2015 at 06:56

  Dom måste göra något åt detta viktgamblandet. Låt dom väga in 1h innan match eller nått istället. Fighters sliter sina kroppar i onödan och vi får förmodligen sämre matcher med utmattade fighters.

  • Morgall
   2 October 2015 at 07:08

   Det blir ju värre om man ska göra invägning precis innan match. Sämre kvalité på matcherna.

   • Devilcraft
    2 October 2015 at 07:13

    Den tänkta effekten är ju givetvis att det inte längre ska bli värt att göra weightcuts eftersom en inte hinner återhämta sig… Jag trodde resonemanget var uppenbart.

    • Morgall
     2 October 2015 at 07:26

     Resonemanget är uppenbart förutsatt att den effekten fungerar i praktiken, vilken den inte gör.. Det kommer ändå sluta med att en del får stå där och kämpa med vikten och har nu istället ingen tid överhuvudtaget att hämta sig innan match. Även om de tar sig till vikten måste det finnas en chans att få tillbaka vätska, och på 1 timma innan match är det omöjligt. Många pisspölar dock. Och slöa slag. Varsågod

     • tommy
      2 October 2015 at 09:41

      man skulle väl bara kunna ha det som idag men lägga till en vägning precis innan match

     • Hiho
      2 October 2015 at 10:03

      Snarare ditt resonemang som faller. Om invägning är samma dag eller 1h innan fight, kommer INGEN fighter våga banta för mycket. Klart invägning ska va åtminstone samma dag som galan, då slipper vi dessa enorma viktminskningar, vi slipper för slöa fighters, och alla kommer befinna sig i den viktklass de hör hemma.

      Det finns ingen fighter (kanske någon) som skulle våga cuta vikt om det inte finns tid för återhämtning, det finns ingen tränare som skulle tillåta det heller.

     • Eric
      2 October 2015 at 10:49

      Jag vill gärna tro att du har rätt men i praktiken tror jag inte det skulle fungera så.

      När hela ens liv och karriär står på spel så kommer folk vilja ha alla fördelar de kan. Folk kommer tappa vikten (kanske lite mindre), men inte kunna återhämta sig, vilket ökar skaderisken markant och drar ner kvaliteten på matcherna. Iaf på den här nivån. Det skulle nog ha mer effekt på mindre galor.

      Jag vill hemskt gärna hitta lösning på viktminskningen men det måste vara på ett säkert sätt. Enda jag kan komma på är att kontrollväga de under camp och allting, och inte tillåta att de tappar mer än X antal kg från träningsformen. Hur det skulle implementeras vettefan däremot, speciellt i småorganisationer.

     • Hiho
      2 October 2015 at 11:31

      Ingen kommer försöka vätskebanta bort kilon 1h innan fight, eller samma dag. Det finns inte på kartan för en fighter eller hans tränare, det betyder att du förlorat innan du gått in i buren. Varför tror folk att fighters är idioter? Enda anledningen till att folk bantar extremt just nu är för att de har över 24h att vätskebalansera kroppen, och 24h är bra med tid för att återhämta sig.

     • Eric
      3 October 2015 at 10:35

      Jo, det kommer dom. Jag här tävlat där man väger in samma dag och dagen innan, folk går ner flera kilon ändå. Jag önskar att det inte var så men så är det. De tappar säkert inte lika mycket däremot, men återhämtningen blir också kortare.

     • Peter Andersson
      4 October 2015 at 10:12

      Det finns visst på kartan, anledningen till man väger in dan innan är pga dödsfall i boxning då man vägt in samma dag och inte återställt vätskan runt hjärnan vilket ju såklart är superfarligt.

 • Morgall
  2 October 2015 at 07:10

  Johny Hendricks går ju omkring Som en höns köttbulle mellan matcherna, och har underskattat det nu när han istället var en halv köttbulle innan invägning.

  • Wally Johnson
   3 October 2015 at 01:48

   “Hönsköttbulle”

   Hahahahah

 • Relath
  2 October 2015 at 07:42

  Fyfan, vilken besvikelse ?

 • AA
  2 October 2015 at 07:52

  Tydligen problem med stopp i tarmen och njursten ovanpå det. För mycket fibrer och för lite vätska. Jävla amatör

  • JonteB
   2 October 2015 at 08:23

   För lite vätska? Hela grejen med att cutta vikt är att inte dricka någon vätska.

   • Eric
    2 October 2015 at 10:42

    För lite vätska för att magen ska klara av det, menar han så klart. Käka fiberrik mat utan att dricka mycket vatten är sällan en bra kombo.
    Dessutom brukar man dricka väldigt mycket vatten fram till sista dagen / dagarna, för att snabbt tömma.

 • ViktorElias
  2 October 2015 at 08:45

  Men faan! Klant. Var såå taggad för den här matchen. Undrar vad Whiny Hendricks kommer med för ursäkt…

 • david21ss .
  2 October 2015 at 09:00

  Och han som sparkade Mike Dolce eftersom han tyckte han klarade det utmärkt själv. Sååå jääävla besviken Hendricks var min favoritfighter men inte längre.

 • TheVobb
  2 October 2015 at 09:15

  Straffet borde vara att bli tvingad att byta viktklass, jag tycker detta är slarvigt som fan av Hendricks.

 • Jan Oglydogly
  2 October 2015 at 10:56

  Kritiserar champen för att han fightas mot någon annan och klarar inte vikten sj… Robbie fightades 2 ggr efter att ha förlorat i deras första match och hade inga problem med vikten. Vill inte vara dryg men om man slänger ur sig glåpord och inte kan leva upp till dem så är det lite tråkigt.

 • Erik Svanborg
  2 October 2015 at 11:56

  Inte för att vara petig men det var ju inte för att han inte klarade vikten som matchen ströks, det var väl pga de medicinska problem som viktnedgången medfört.

 • HataPK
  3 October 2015 at 11:09

  Tydligen väldigt svårt att hålla 77 kg när man e 175 lång. Jag vill dra honom i skägget

 • Holythe83
  3 October 2015 at 01:22

  Är det bara jag som hört att han skulle ha fått njursten?

 • Svara