Amanda Nunes

UFC 196: Amanda Nunes besegrar Valentina Shevchenko via domslut

Huvudkortet är i full gång och den första matchen är nu avslutad.

Det blev en tuff match mellan de topprankade bantamviktarna Amanda Nunes (12-4) och Valentina Shevchenko (12-2). Matchen, som öppnade huvudkortet på UFC 196 som pågår i skrivande stund, gick tiden ut och avgjordes via domslut.

Matchen började väldigt avvaktande. Shevchenko väntade in Nunes och sökte kontringar, medan Nunes höll sig på utsidan och använde sig av sina sparkar och säkrade en nedtagning mot den första rondens slut.

I den andra ronden drogs tempot upp. Nunes tog matchen till mattan och öste ner med flera hårda slag genom ronden, samt var oerhört nära att få till en neck crank.

Valentina Shevchenko kämpade väl men kom in i matchen för sent. Foto: Mazdak Cavian

Valentina Shevchenko kämpade väl men kom in i matchen för sent. Foto: Mazdak Cavian

Shevchenko kom tillbaka starkare – men för sent

Shevchenko klarade sig dock och kom själv tillbaka starkare i den sista ronden, där hon levererade flera fina attacker och även själv tog ner Nunes. Detta var dock bara nog för att vinna den sista ronden, och hon fick i slutändan se sig besegrad via domslut.

Nunes har nu vunnit tre raka matcher och passade på att be Dana White om en titelchans i segerintervjun.

Resultat

Kvinnlig bantamvikt: #4 Amanda Nunes besegrade Valentina Shevchenko #10 via enhälligt domslut (29-28, 29-27, 29-27)

Vem vill ni se Nunes mot härnäst?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Amanda NunesNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
  • KoMaCarpe
    6 March 2016 at 01:19

    Nunes Zingano eller Nunes vs Pena. Hade hon avslutat hade man kunnat diskutera titleshot men nu borde det gå till Ronda istället imo.
    Angående matchen i sig så undrar jag om det inte bara var så att Nunes kondition brast i tredje ronden? Det känns som ett återkommande fenomen i ATT att deras fighters ofta är övertränade eller skadade oh det hade inte förvånat mig om detta gäller Nunes också.
    Hennes potential är skyhög och jag håller fortfarande henne tillsammans med Zingano som de over-all bästa fighters i bw-divisonen.

  • Svara