Fabricio "Vai Cavalo" Werdum. Foto: Mazdak Cavian

UFC 196: Werdum vs Velasquez II, Hendricks vs Thompson och flera andra matcher bokade

UFC 196, som äger rum i Las Vegas i samband med Superbowl Weekend, har nu fått en hel drös matcher bokade. Bland annat får galan en stor huvudmatch i form av returmatchen mellan tungviktsmästaren Fabricio Werdum och Cain Velasquez. Dessutom visar det sig att Johny Hendricks förblir i weltervikten, och tar sig an stjärnskottet Stephen Thompson.

Den sjätte februari är det dags för UFC:s årliga Superbowl Weekend-gala, då UFC 196 går av stapeln på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Galan har nu fått ett gäng spännande matcher bokade enligt flera källor.

Werdum vs Velasquez II bekräftad huvudmatch

Först och främst bekräftas nu returmatchen mellan Fabricio Werdum (20-5-1) och den tidigare tungviktsmästaren Cain Velasquez (13-2), som huvudmatch för galan. Tidigare rykten pekade på att titelmatchen skulle gå i Brasilien, men för lite mer än en månad sedan kom andra uppgifter som nu bekräftas.

Herrarna möttes för första gången i somras, på UFC 188 i Mexiko. Då tog Werdum bältet efter att ha bjudit på en spektakulär prestation som avslutades med en giljotin.

Werdum briljerade i det första mötet mot Velasquez. Foto: UFC

Werdum briljerade i det första mötet mot Velasquez. Foto: UFC

“Bigg Rigg” stannar i weltervikt och tar sig an “Wonderboy”

Vidare har en betydande welterviktsmatch mellan den forne mästaren Johny Hendricks (17-3) och stigande talangen Stephen Thompson (11-1) bokats in. Hendricks var senast aktuell då han skulle ha mött Tyron Woodley (15-3) på UFC 192 i oktober, innan han tvingades bort från matchen i sista sekund på grund av en svår viktnedgång. Thompson, å sin sida, har imponerat med hela fem raka vinster.

Hendricks har kritiserats för att inte klara av vikten, men stannar ändå kvar som welterviktare. Foto: Mazdak Cavian

Hendricks har kritiserats för att inte klara av vikten, men stannar ändå kvar som welterviktare. Foto: Mazdak Cavian

Roy Nelson hoppas på att vända förlusttrenden

En match mellan topp 15-rankade tungviktare har även bokats för galan, då Roy Nelson (20-12) ställs mot Jared Rosholt (14-2). Nelson har förlorat fem av sina senaste sex matcher, men är fortfarande högre rankad än motståndaren Rosholt som har en vinstsvit på tre raka matcher.

Nelson har haft det tufft på sistone, och hoppas nu på att vända trenden, i vad som förmodligen blir hans sista chans innan kontraktet ryker. Foto: UFC

Nelson har haft det tufft på sistone, och hoppas nu på att vända trenden, i vad som förmodligen blir hans sista chans innan kontraktet ryker. Foto: UFC

Preliminärt matchkort

Slutligen kommer även lättviktarna Josh Burkman (28-12, 1 NC) och KJ Noons (13-8) att mötas, samt welterviktarna Mike Pyle (26-11-1) och Sean Spencer (12-4).

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för UFC 196:

  •  Titelmatch i tungvikt: (C) Fabricio Werdum vs Cain Velasquez #1
  • Weltervikt: #3 Johny Hendricks vs Stephen Thompson #8
  • Tungvikt: #11 Roy Nelson vs Jared Rosholt #14
  • Lättvikt: Josh Burkman vs KJ Noons
  • Weltervikt: Mike Pyle vs Sean Spencer
  • Tungvikt: Damian Grabowski vs Derrick Lewis

Vilken match ser ni mest fram emot?

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Cain VelasquezFabricio WerdumJared RosholtJohny HendricksRoy NelsonSenaste NyttStephen ThompsonUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara