Omar coacher den obesegrade talangen Karl Albrektsson (4-0) på IRFA 5.

UFC 200: Omar Bouiche tror på vinst för Conor McGregor

Inför returmatchen mellan Nate Diaz och Conor McGregor är det många som förväntar sig en liknande matchbild som förra gången. Någon som tror att irländaren kan ta hem det är dock Omar Bouiche, som förklarar vad han tycker borde förändras i McGregors strategi.

 

Efter att fjäderviktsmästaren Conor McGregor (19-3) förlorade welterviktsmatchen mot Nate Diaz (20-10) på UFC 196, kommer herrarna att göra upp en gång till. Returmötet, som sker i samma vikt, kommer nu att agera huvudmatch på storgalan UFC 200 den nionde juli.

Den första matchen började bra för McGregor, som dominerade ståendes. Skillnaden mellan hans tidigare fjäderviktsmatcher var dock uppenbar, då Diaz kunde ta alla slag och fortsätta framåt. När McGregor blev allt tröttare i följande rond började Diaz ta över, och skakade irländaren innan han tillslut ströp ut honom.

Matchen började bra för McGregor, som tog hem den första ronden och fick Diaz att blöda en hel del från ögat. I den andra ronden prickades han dock av ett par smällar som skakade honom, innan han sedan hamnade på marken och blev utstrypt.

Matchen började bra för McGregor, som tog hem den första ronden och fick Diaz att blöda en hel del från ögat. I den andra ronden prickades han dock av ett par smällar som skakade honom, innan han sedan hamnade på marken och blev utstrypt.

“Jag tror att han kan slå honom”

Många ställer sig tveksamma till hur McGregor ska kunna vinna returmatchen, med tanke på att Diaz kunde ta alla hans slag i deras första möte och är betydligt mer rutinerad på marken.

Pancrase Gyms huvudtränare Omar Bouiche är dock inte en av de som tror på upprepad vinst för Diaz. Även om han ifrågasätter UFC:s beslut om omedelbar returmatch, tror han att McGregor istället kan ändra om till en smartare strategi och använda bensparkar, förklarar han i det senaste avsnittet av Bursnack.

“Skitsvårt att säga, det beror ju på så mycket hur Conors psyke är och hur mycket han lägger om sin träning, men jag tror att han kan slå honom,” säger han. “Grejen är såhär, jag har kollat om matchen två-tre gånger, jag gillar att kolla rent tekniskt. Hade Conor fortsatt, efter sina raka vänstrar, och följt på med lowkicks precis som man gör i thaiboxning, så hade han träffat varenda gång. Och det hade saboterat Diaz jabb, vilket hade fått matchbilden att se annorlunda ut. Så vi får se. Han kan vinna, definitivt.”

omar

Innan första matchen fanns det för de flesta inte på kartan att McGregor skulle förlora. Nu är Omar istället en av få som tror på revansch för honom.

Har haft problem med bensparkar tidigare

Omar menar på att bensparkar är det som Diaz tydligast har haft svårt att hantera tidigare, på grund av sin långa jabb som bygger på att han lägger över mycket vikt på främre benet. Därmed borde det vara en given aspekt för McGregor att jobba på, anser han.

“Diaz har blivit sparkad med lowkicks i varenda match,” poängterar han. “Blir alltid träffad, du kan gå tillbaka från dag ett. Det enda är att han har blivit bättre på att kontra därifrån och kan ta lite mer stryk. Men ifall du kolla dos Anjos-matchen som är ett perfekt exempel. Hade dos Anjos boxats med honom, ja, då hade det inte sett ut som det såg ut, eller hur? Hans boxningsstil bygger mycket på en lång jabb, att rulla in och plocka. Rulla över vikten över främre benet litegrann för att slå sin jabb, vilket inte är något fel. Problemet är att så fort det är lowkicks kan du lätt bli träffad. Man ger ju alltid bort någonting för att tjäna något.”

Vad tror ni läsare? Har McGregor någon chans att vinna returmatchen och vad tycker ni i sådant fall att han behöver ändra till nästa gång?

Foto: Micha Forssberg

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BursnackConor McGregorExklusivtMMAnytt TVNate DiazNyheterPancrase GymRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • Erik Svanborg
  7 April 2016 at 09:56

  Mycket intressant analys. Måste kolla matchen igen :-)

  • Albin Henriksson
   7 April 2016 at 02:26

   Han har onekligen en mycket opartisk, smart och tydlig analys. Gillar han skarpt.

 • Idealman
  7 April 2016 at 08:15

  Intressant och skarp analys. Ser gärna mer analyser av Omar här!

 • Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...