Michael Bisping. Foto Mazak Cavilin - MMAnytt

UFC 204: Michael Bisping tar hem ett femronderskrig mot Dan Henderson

“Hendo” gav allt han hade i karriärens sista match och var mycket nära att få till avslutet. Bisping lyckades dock rida ut stormen och tog i slutändan hem domslutsvinsten efter fem hårda ronder.

UFC 204: Bisping vs. Henderson II är nu över och den framemotsedda returmatchen mellan Michael Bisping (30-7) och Dan Henderson (32-15) levererade minst sagt.

46-årige Henderson imponerade stort i de första två ronderna. Först sänkte han mästaren i den första ronden och var mycket nära avslut med sina efterföljande armbågar på marken. I den andra ronden började Bisping sedan bli mer bekväm innan “Hendo” återigen fick in en fullträff och golvade engelsmannen.

SAN JOSE, CA - NOVEMBER 19: (R-L) Dan Henderson punches Mauricio Rua during an UFC Light Heavyweight bout at the HP Pavillion on November 19, 2011 in San Jose, California. (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Henderson såg riktigt bra ut inledningsvis, och hade fortfarande mycket att ge in i det sista även om han föll på målsnöret med minsta marginl. Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Bisping visade återigen vilket hjärta han har

Även om Bisping fick det riktigt kämpigt inledningsvis, så visade han mycket hjärta och lyckades hitta rytmen bättre i de senare ronderna.

Det höll sig relativt jämnt, i synnerhet i de två sista ronderna. Medan Bisping träffade mest var det Henderson som fick in de mer signifikanta träffarna, och amerikanen säkrade dessutom en nedtagning kort innan matchens slut. I slutändan ansåg dock alla tre domare att Bisping gjorde nog för att ta hem segern.

I den efterföljande intervjun med Henderson använde han Randy Coutures (19-11) kända citat “not bad for an old man” och bekräftade sedan att detta var hans absolut sista match i karriären och att han nu kommer lägga handskarna på hyllan för gott.

Matchstatistik och resultat

Resultat: (C) Michael Bisping besegrar Dan Henderson #13 via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 49-46)

Vad tyckte ni om matchen samt bedömningen?

Foto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dan HendersonExklusivtMichael BispingNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
6 Kommentarer
 • Timpppa
  9 October 2016 at 07:17

  Synd att Hendo inte knockade Bisping men ändå skönt att han inte själv blev knockad i sin sista fajt. Cardion räcker inte riktigt till vid 46 års ålder och inget konstigt med det. En fenomenal karriär även om han aldrig fick bältet i UFC.
  Bisping kommer inte vara champ länge, alla dom, Weidman, Rockhold, Jacare och Romero kommer med största sannolikhet vinna över honom. Det här var en titelfajt som inte skulle ha skett alls men det blev bra till slut med en underhållande fajt och ett värdigt avslut för Hendo även om han inte vann.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  9 October 2016 at 08:29

  Så jävla skönt att Bisping vann. Jaaaaaaa! Det vore förödande för Bisping om han förlorade mot en nära 50 åring i hans första titelförsvar. Hendersons karriär och det han gjort i mma påverkas inte av denna förlust. Visst vore fantastiskt för honom om han hade kunnat avsluta med en titel men det han har gjort för mma förändras inte och han är fortfarande en hall of famer….. Det roligt dryga fortsätter!

  • erki
   9 October 2016 at 10:13

   Vad menar du med roligt dryga?

   • Herr Elof
    9 October 2016 at 04:58

    Antagligen Bisping och hans beteende. Killen är onekligen både dryg OCH rolig.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    9 October 2016 at 10:49

    Han är dryg på ett roligt sätt

 • Herr Elof
  9 October 2016 at 04:58

  Hjälp. Blev ett par stygn där på Bisping.

 • Svara