UFC 205 lämnar tre gånger större avtryck än Super Bowl på sociala medier

Det råder även skillnad bland giganter. UFC verkar ha gjort oerhört bra ifrån sig när det kommer till att mäta genomslag och popularitet inom sociala medier, i alla fall om man tar Super Bowl som måttstock.

Det var nog ingen som nekade att UFC 205: Alvarez vs. McGregor, New Yorks första gala, hade dragningskraft. Att den skulle konkurrera ut en av de största amerikanska sportevenemangen var däremot mindre förväntat, detta erfar MMAmania.

Galan i sig var redan historisk med Conor McGregors (21-3) titelövertagande i lättvikt, vilket innebar att han antog rollen som tvåfaldig mästare i olika viktklasser.

Conor McGregor med sina två mästarbälten. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Conor McGregor med sina två mästarbälten.
Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Siffrorna talar för att så är fallet. Colin Cowherd och Kristine Leahy från programmet The Herd uppmärksammade den tvärstigande trenden i sociala medier i samband med UFC 205.

All the records broken in that fight, including the live gate at 17.7 million with an attendance over 20,000. The weigh-in attendance got over 15,000 which is a new global UFC record.” berättade Leahy. “Here’s the crazy one, social media impressions, 14 billion social media impressions. That includes things like tweets, likes and responses.”

“Just to kind of compare that to something we can understand, how many do you think the Super Bowl had? – 4.3 (billion)”

Se inslaget i sin helhet nedan.

 

Signal för fortsatt växande popularitet

Dagen till ära, den 12 november, 2016 sattes även ett nytt centrum på kartan när Madison Square Garden fick hushålla UFC-fighters för kvällen. Svåråtkomlig men efterlängtad, New York-premiären markerade starkt UFC:s fortsatta framgång.

Kom dessa siffror som en överraskning eller var det förväntat?

Omslagsbild:  Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Conor McGregorNyheterSenaste NyttUFC
9 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  19 November 2016 at 09:21

  Väldigt passande att ni i samband med rubriken har en bild på Conor Mcgregor…… För det är till mestadels tack vare honom.

  I’m a fucking pimp, rocking gucci mink, and without me this whole fucking ship sink! Så sant som det bara kan vara!

  • Hoobabalooba
   19 November 2016 at 09:45

   Ibland funderar jag på om du skriver sånt här, enbart i syfte att irritera och provocera?

   • Val Venis
    19 November 2016 at 11:51

    Gissar att han har gått så långt in i sin roll som Mcgregor-troll att han nu blivit den personligheten på heltid. Från början var det lite småroligt men sista tiden extremt löjligt och uttjatat.

    • Hoobabalooba
     19 November 2016 at 12:21

     Instämmer! Riktigt tröttsamt

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    19 November 2016 at 12:17

    Jag uttrycker bara mina åsikter och tankar. Inget mer, inget mindre. Frågan är varför folk ens ska irriteras eller provoceras?

    • Hoobabalooba
     19 November 2016 at 12:29

     Tycker det är skitbra att du är engagerad bland kommentarerna! Alltid roligt när folk är aktiva på de svenska mma sidorna och kul att diskutera. Men ditt tjat om conor på i stort sett varenda artikel är jäkligt tröttsamt att läsa. Har varit riktigt dryg mot dig ibland och det ber jag om ursäkt för men man orkar inte höra skiten mer.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      19 November 2016 at 12:34

      Ursäkten godtas. No harm no foul. Men min favorit fighter idag är Conor. Den fightern som intresserar mig mest är Conor. Så självklart så kommer det jag skriver om mestadels att handla om vad? Jo Conor….. Sen skriver jag om mycket annat också och om många andra fighters. Men alla på sidan reagerar bara på när jag skriver om vem? Jo Conor….. Hade det varit så att jag bara skrev om Conor då hade jag förstått frustrationen. Men folk reagerar bara på det jag skriver om Conor. Sen en annan sak är att det inte är mitt fel att det kommer så många artiklar om Conor liksom.

     • Hoobabalooba
      19 November 2016 at 12:49

      Samma här! Conor är också min favorit just nu. Tycker han är störtskön och helt klart en av världens bästa fighters just nu! Dock är känns du inte särskilt objektiv när det kommer till Conor, utan man får känslan av att han kan göra i princip vad som helst, och du skulle ändå prisa honom som en gud. Jo absolut skriver du om annat med men då är du lite mer objektiv och kan diskutera lite mer vettigt om du förstår vad jag försöker säga :)

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      19 November 2016 at 09:15

      Förstår vad du försöker säga och respekterar din åsikt även fast jag inte håller med.

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...