Nya videon avslöjar: Conor McGregor slog första slaget

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Här klipper irländaren till Khabibs lagkamrat ✅ Blir sedan själv attackerad ✅ UFC-fighterns skrytvideo: "Jag örfilade McGregor"

Till en början var det inte helt lätt att se hur allt verkligen gick till under UFC 229-kaoset, men en ny video som sprids som en löpeld på nätet ger en annan bild av skandalscenerna än vad som först rapporterades.

Conor McGregor blev visserligen påhoppad av flera män från ryssen Khabib Nurmagomedovs team. Men det nya klippet visar dock tydligt att det var irländaren som slog det första slaget – innan de andra gick till attack mot honom.

Detta kan förklara varför McGregor inte ville göra någon anmälan – vilket i sin tur ledde till att de tre gripna släpptes av polisen.

View this post on Instagram

@thenotoriousmma slog det första slaget – innan han själv blev attackerad i buren. #UFC229

A post shared by MMAnytt.se (@mmanytt) on

Man kan förstås dra olika slutsatser av agerandet, eftersom det trots allt var ett svar från McGregor på ett pågående anfall mot hans eget team. Men videon visar ändå tydligt att irländaren själv inte var i fara – innan han själv gav sig in i handgemänget.

Kommissionen i Nevada beslutade först att avvakta med löneutdelningen till både Nurmagomedov och McGregor, i väntan på utredning och eventuella beslut om böter. Efter videogranskningar ändrade de sig dock och håller nu endast ryssens lön inne.

Nurmagomedov initierade hela tumultet och lär sannolikt straffas för händelsen.

Zubaira Tukhugov skryter efter skandalen: “Jag örfilade honom som jag lovade att göra”

En av dem som sedan gick till anfall mot McGregor – och som greps efter bråket – var UFC-fightern Zubaira Tukhugov. Efter händelsen publicerade han en skrytsam video på sociala medier, där han stolt talade om att han – som utlovat – örfilade irländaren.

“Jag örfilade honom som jag lovade att göra. Jag lovade att ställa honom till svars för sina ord och det gjorde jag,” säger Tukhugov i videon, översatt från ryska.

Tukhugov var bokad att möta McGregors vän och träningskamrat Artem Lobov i den delade huvudmatchen på UFC Fight Night 138 den 27 oktober. Men enligt UFC:s vd Dana White är varken han, eller någon annan från Nurmagomedovs team som deltog i bråket, välkomna i organisationen längre.

Matchen mot Lobov är alltså inställd.


RELATERAT: KRÖNIKA: Vad är det för j*vla sandlådefasoner!?


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 229

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...