Uppgifter: Huvudmatchen för UFC 230 kan bli officiell idag

✅ Storgalan i Madison Square Garden står fortfarande utan huvudattraktion ✅ Toppjournalisten: Interimtitelmatch planeras - kan bli officiell idag

UPPDATERING: UFC 230: Alexander Gustafsson ryktas gå titelmatch mot Yoel Romero!


Ingen mästare kommer av allt att döma vara redo att försvara sitt bälte på UFC 230 den tredje november och galan står fortfarande utan någon titelmatch på kortet. Ett så pass stort event kräver vanligen att minst ett bälte står på spel för att organisationen ska kunna locka till sig pay-per-view-köpare i Nordamerika och nu verkar det som att UFC börjar bli en aning desperata för att hitta en lösning.

Så pass att de kan komma att skapa en ny interimtitel.

Detta enligt ESPN:Ariel Helwani, som fått uppgifter från källor nära UFC. Helwani skriver att organisationen, om möjligt, vill kunna offentliggöra en huvudattraktion för sitt tredje event i historiska Madison Square Garden redan idag. Förköpsbiljetterna börjar nämligen släppas idag – varpå det stora biljettsläppet för allmänheten väntar nu på fredag. Enligt uppgifterna vill organisationen helst inte inleda biljettförsäljningen innan huvudeventet kunnat avslöjats.

Blir det Jones vs. Gustafsson 2?

Som de allra flesta är väl medvetna om vid det här laget så är den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson på jakt efter en returmatch mot den tidigare mästaren Jon Jones. “Bones” fick nyligen sin avstängning tidsbestämd till 15 månader och eftersom straffet är retroaktivt från stjärnans positiva dopingtest så upphör avstängningen den 28 oktober. Alltså precis innan UFC 230 äger rum, vilket föranlett en hel del rykten och spekulationer.

Är en interimtitelmatch i lätt tungvikt mellan Jones och Gustafsson det som diskuteras? Det vore onekligen det mest logiska alternativet – men både UFC:s vd Dana White och Jones manager Malki Kawa har dementerat ryktena.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Colby Covington vs. Kamaru Usman?

Ett annat alternativ skulle kunna vara Colby Covington, som fortfarande är interimmästare i weltervikt enligt UFC:s officiella rankinglista – trots att han enligt White skulle bli av med bältet när den regerande mästaren Tyron Woodley nyligen tog sig an Darren Till. Det har snackats om en potentiell titelmatch mellan Woodley och Covington för UFC 230, men Woodley kommer att behöva operera handen och blir därmed borta i upp till tre månader.

Kanske väljer UFC därmed att låta Covington försvara interimbältet – frågan är i så fall mot vem? Det enda logiska alternativet skulle troligtvis vara en match mot topprankade Kamaru Usman. De två har enligt rykten erbjudits att mötas på UFC 230 för ett tag sedan, de har redan byggt upp visst intresse med en del skitsnack på en presskonferens i våras och Usman skulle troligen inte tacka nej till en titelmatch – om än en tillfällig sådan.

Colby Covington (vänster) – här på bild med USA:s president Donald Trump.

Nåväl, det återstår att se om något offentliggörande kommer idag och vilka som i så fall kommer göra upp i den omtalade (och just nu obefintliga) huvudmatchen i New York City.

UFC 230: Officiellt matchkort

Nedan följer det rådande matchkortet för UFC 230.

 • Lättvikt: #3 Dustin Poirier vs. #10 Nate Diaz
 • Mellanvikt: Luke Rockhold #2 vs. #3 Chris Weidman
 • Mellanvikt: #5 Ronaldo Souza vs. #7 Dave Branch
 • Mellanvikt: #6 Derek Brunson vs. #9 Israel Adesanya
 • Weltervikt: Lyman Good vs. Sultan Aliev
 • Lättvikt: Matt Frevola vs. Lando Vannata
 • Bantamvikt: Brian Kelleher vs. Domingo Pilarte
 • Mellanvikt: Karl Roberson vs. Jack Marshman
 • Fjädervikt: Julio Arce vs. Sheymon Moraes
 • Fjädervikt: Shane Burgos vs. Kurt Holobaugh
 • Fjädervikt: Jason Knight vs. Jordan Rinaldi

Vilka tror du möts i huvudmatchen på UFC 230? Kommentera – och håll ögonen öppna så kanske svaret kommer idag!

Kategorier
Senaste NyttUFC 230

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara