Officiellt: Joanna Jedrzejczyk vs. Valentina Shevchenko för flugviktstiteln

✅Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk bekräftat inför UFC 231 i december ✅ Kolla in det uppdaterade matchkortet!

Det står nu klart att den före detta stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk kommer att möta Valentina Shevchenko i en kamp om flugviktstiteln, det kan UFC bekräfta. Jedrzejczyk vs Shevchenko är planerat att gå av stapeln under UFC 231 den 8 december i Toronto, Kanada.


Joanna “Champ” till MMAnytt: Jag kommer snart att vara mästarinna igen


UFC 231: Joanna Jedrzejczyk vs. Valentina Shevchenko

Det var egentligen tänkt att Shevchenko skulle ha tävlat om flugviktstiteln redan under UFC 228 den 8 september. Olyckligtvis så kom den dåvarande mästarinnan Nicco Montaño att transporteras till sjukhuset inför titelmatchen. Kort därefter sade UFCs president Dana White att Montaño blivit av med sin titel.

Nu kommer Shevchenko på nytt få chansen att lägga händerna på titeln då hon tar sig an en av de starkast lysande stjärnorna i de kvinnliga divisionerna: polska Jedrzejczyk.

Jedrzejczyk var obesegrad med fjorton raka segrar då hon i november 2017 kom att besegras via TKO av Rose Namajunas. En returmatch tog vid några månader senare och även då vann Namajunas, denna gång via enhälligt domslut.

Joanna återvände till vinstkolumnen med en domslutsvinst över Tecia Torres i juli men så länge Namajunas är mästarinna så är polskan i något av en limbo. Jedrzejczyk har tidigare pratat om en flytt upp till flugvikt och nu får hon chansen samtidigt som titeln står på spel.

De båda kvinnorna har ett förflutet då de mötts i muay thai för många år sedan. Vid samtliga tillfällen gick Shevchenko hem med vinsten men mycket har hänt sedan dess.

UFC 231 har tidigare ryktats bjuda på en titelmatch mellan Max Holloway och Brian Ortega men än så länge har inte UFC gjort några officiella uttalanden kring detta. Än så länge ser matchkortet ut som följande:

  • Titelmatch i fjädervikt: Joanna Jedrzejczyk vs. Valentina Shevchenko
  • Lättvikt: Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
  • Weltervikt: Chad Laprise vs. Dhiego Lima
  • Fjädervikt: Hakeem Dawodu vs. Kyle Bochniak
  • Mellanvikt: TBD vs. Elias Theodorou
  • Lätt tungvikt: Devin Clark vs. Aleksandar Raki?
  • Kvinnlig stråvikt: Cláudia Gadelha vs. Nina Ansaroff

Kategorier
Senaste NyttUFC 231

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...