UFC 232: Jones vs Gustafsson 2: Matchkort, Tider, Stream & Odds

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Största matchen i svensk MMA-historia - missa inte UFC 232 i natt! ✅ Här är allt du behöver veta inför Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 2

RELATERAT: UFC 232: Jon Jones & Alexander Gustafsson klarar vikten – titelfighten OFFICIELL!


I natt smäller det! Det är dags för en av årets fetaste UFC-galor – som toppas av den största matchen hittills i svensk MMA-historia! Det rör sig förstås om nyårsgalan UFC 232: Jones vs. Gustafsson 2, som äger rum i The Forum i Inglewood i Los Angeles, Kalifornien.

Eventet skulle ha ägt rum i T-Mobile Arena i Las Vegas, men flyttades med endast sex dagars varsel på grund av Jones dopingtest.


LÄS MER: Jon Jones testar positivt igen – UFC 232 flyttas till LA!


I huvudmatchen på UFC 232 får vi äntligen se det efterlängtade returmötet mellan den tidigare titelhållaren Jon Jones och den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson – en match som kommer att utse den nya UFC-mästaren i lätt tungvikt.

I den här artikel hittar du all nödvändig information om UFC 232, Jones vs. Gustafsson 2 och resten av toppmatcherna som väntar.

UFC 232 Stream:
UFC 232 Odds:

Möttes i en av tidernas bästa UFC-matcher – för fem år sedan

Först och främst, vad gör detta till en så pass stor match? Det rör sig egentligen om flera olika aspekter tillsammans.

Tredje gången gillt är ett svenskt uttryck som alla MMA-fans i vårt avlånga land hoppas stämmer in här. Detta är nämligen Gustafssons tredje chans på UFC-bältet och titelmatchen kan bli ett stort vägskäl för honom. Antingen faller han på målsnöret igen – eller så lyckas “The Mauler” chocka världen och besegra en av sportens bästa och mest dominanta utövare någonsin, vilket onekligen kommer ta hans karriär till en helt ny nivå.

Det blir inte mer “high stakes” än så här och tro inte att Gustafsson är den enda som har något att bevisa. På sätt och vis är även Jones ute efter revansch, eftersom många än idag anser att han borde ha förlorat den första matchen mot svensken.

Det var på UFC 165 för drygt fem år sedan som herrarna gjorde upp i buren för första gången. Där fick vi se något som ingen tidigare hade skådat. Jones, som nästan verkade vara oövervinnerlig i sina tidigare matcher, fick det plötsligt riktigt tufft och var tvungen att ge allt han hade för att försvara sin titel mot Gustafsson – som styrde matchen inledningsvis, slog upp ett blödande sår på Jones och dessutom blev den första någonsin att ta ner “Bones” till marken.

Jones säkrade poängvinsten via ett kontroversiellt enhälligt domslut efter fem stenhårda ronder, men det klassiska kriget var bara början på en rivalitet som varat ända tills nu. Lägg där till Jones personliga problem och dopingavstängningar som lägger till extra press på honom inför den uppmärksammade återkomsten.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt


VIDEO: Här bryter experten ner Jon Jones vs. Alexander Gustafsson 2


Cyborg & Nunes möts i superfight, Ilir Latifi tillbaka mot toppmotstånd

Som om inte Jones vs. Gustafsson 2 vore nog kommer även två regerande UFC-mästarinnor göra upp mot varandra i galans delade huvudevent. Cristiane “Cyborg” Justino är tillbaka för att försvara sitt fjäderviktsbälte och det gör hon mot ingen mindre än Amanda Nunes, som just nu har titeln i bantamvikt.

Vinnaren av denna superfight skulle utan tvekan kunna kallas för världens bästa kvinnliga MMA-fighter oavsett viktklass.

På huvudkortet ser vi dessutom Gustafsson klubbkamrat, den topprankade svensken Ilir Latifi, återvända till buren för en toppmatch i lätt tungvikt mot Corey Anderson.

“Lyftkranen från Rosengård,” eller “The Sledgehammer” som han också kallas, är idag rankad i topp 5 och kommer in med två raka segrar i ryggen. Med andra ord kan Latifi snart kan gå i Gustafssons fotspår och själv fightas om titlar om han fortsätter vinna.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Vidare väntar även en spännande welterviktsdrabbning mellan Carlos Condit och Michael Chiesa liksom ett lovande fjäderviktsmöte mellan Chad Mendes och Alexander Volkanovski på galans huvudkort.

På underkortet ser vi dessutom legendarer som Andrei Arlovski och BJ Penn, toppfighters som Cat Zingano och Uriah Hall samt stigande talanger som Patr Yan och Nathaniel Wood för att nämna några.

UFC 232: Jones vs. Gustafsson 2 – officielt matchkort

Jones vs. Gustafsson 2 väntas dra igång omkring klockan 06.00 söndag morgon den 30 december svensk tid. Se till att följa galan innan detta för att inte missa matchen, ty tiderna är inte fasta och kan variera beroende på hur snabbt de andra matcherna slutar.

Kolla in hela matchkortet, se vilka tider som gäller för huvudkort och underkort samt ta reda på hur du streamar galan online nedan!

Huvudkort (04.00):

Sänds live på Viaplay

 • Titelmatch i lätt tungvikt: #1 Jon Jones vs. #2 Alexander Gustafsson
 • Titelmatch i kvinnlig fjädervikt: (C) Cristiane Justino vs. (C-WBW) Amanda Nunes
 • Weltervikt: Carlos Condit vs. (#9 LW) Michael Chiesa
 • Lätt tungvikt: #5 Ilir Latifi vs. #10 Corey Anderson
 • Fjädervikt: #5 Chad Mendes vs. #10 Alexander Volkanovski

Underkort (02.00):

Sänds live på UFC Fight Pass

 • Tungvikt: #13 Andrei Arlovski vs. Walt Harris
 • Kvinnlig fjädervikt: (#5 WBW) Cat Zingano vs. Megan Anderson
 • Bantamvikt: #14 Douglas Silva de Andrade vs. Petr Yan
 • Lättvikt: BJ Penn vs. Ryan Hall

Underkort (00.15):

Sänds live på UFC Fight Pass

 • Bantamvikt: Nathaniel Wood vs. Andre Ewell
 • Mellanvikt: #14 Uriah Hall vs. Bevon Lewis
 • Weltervikt: Curtis Millender vs. Siyar Bahdurzada
 • Catchvikt (137 lbs): Brian Kelleher vs. Montel Jackson

RELATERAT: UFC 232: Så ser du svenskarnas matcher


UFC 232: Jones vs. Gustafsson 2 – odds från Ohmbet

Hela galan finns att spela på hos MMAnytts samarbetspartner Ohmbet – bettingsidan med världens bästa UFC-odds!

För Jones vs. Gustafsson 2 finns flera odds – bland annat dessa:

Nedan följer samtliga odds för matchvinnare på hela galan.

Oddsen kan ändras – besök Ohmbet för aktuella odds.

Kategorier
Senaste NyttUFC 232

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...