SENASTE NYTT: Thug Rose tillbaka – försvarar bältet på UFC 237

✅ Dana White bekräftar: Rose Namajunas klar för nytt titelförsvar i Brasilien

“Thug Rose” är tillbaka!

Stråviktsmästarinnan har varit borta från buren sedan april, men nu har Rose Namajunas äntligen bokats in för ett nytt titelförsvar – som sker på bortaplan. Namajunas kommer nämligen ta sig an topprankade Jessica Andrade på UFC 237 i Brasilien den elfte maj.

UFC:s vd Dana White bekräftade matchningen för ESPN. Namajunas vs. Andrade väntas bli galans delade huvudmatch.

Jessica Andrade får sin efterlängtade titelmatch på hemmaplan i maj. Foto: Unique Capture/MMAnytt


LÄS MER: Man försökte råna UFC-fighter – gick inte som planerat…


Jessica Andrade – Rose Namajunas svåraste test?

Namajunas (8-3 MMA, 6-2 UFC) har vunnit tre raka matcher, varav de senaste två mot den tidigare titelhållaren Joanna Jedrzejczyk. Efter att ha strypt ut Michelle Waterson fick hon en titelchans mot Jedrzejczyk och skrällde med en imponerande knockoutvinst i den första ronden på UFC 217. Därefter försvarade Namajunas sitt nyvunna bälte i en omedelbar returfight mot Jedrzejczyk på UFC 223, som hon vann via enhälligt domslut efter fem ronder.

Andrade (19-6 MMA, 10-4 UFC) har även hon vunnit tre raka matcher och anses av många vara ett stort hot mot Namajunas. Efter två stora domslutsvinster över Claudia Gadelha och Tecia Torres stod “Bate Estaca” senast för en brutal knockoutvinst mot Karolina Kowalkiewicz på UFC 228.

Var exakt UFC 237 äger rum är inte klart i dagsläget, mer än att eventet kommer gå av stapeln i Brasilien. Inga andra matcher har hittills offentliggjorts för galan, men om Namajunas vs. Andrade blir det delade huvudeventet så bör en ännu större tillkännages så småningom.

Vem har ni som vinnare – Rose Namajunas eller Jessica Andrade?

Kategorier
Senaste NyttUFC 237

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara