UFC 249 förlorar sin delade huvudmatch – ex-mästaren hoppar av

✔ Problemen fortsätter för UFC 249

Problemen fortsätter att hopa sig för UFC 249 då det nu står klart att galan förlorar sin delade huvudmatch mellan de före detta stråviktsmästarna Rose Namajunas och Jessica Andrade.

Den brasilianska MMA-sidan Combate var först med att rapportera nyheten och i skrivande stund har det inte givits någon specifik förklaring till varför “Thug” Rose ställer in returmatchen.

Det är osäkert om UFC kommer att försöka hitta en ersättare åt Andrade eller om matchen istället kommer att bli ombokat till ett senare tillfälle. Andrade vann stråviktsbältet från Namajunas i maj 2019 via TKO men kom sedan att förlorade det mot den rådande divisionsmästaren Zhang Weili.


UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, Tider och Info


UFC 249 kommer att få en ny delad huvudmatch

UFC 249 har genomgått enorma förändringar på grund av det rådande läget men förväntas ändå att ta vid den 18 april.

Galan skulle egentligen bjuda på en efterlängtad titelmatch mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och topprankade Tony Ferguson, men de planerna grusades efter att Khabib fastnade i Ryssland.

Nu kommer Ferguson att istället möta Justin Gaethje i en kamp om interrimbältet.

I takt med att ett antal UFC-galor blivit inställda så har även ett par matcher blivit ombokade till UFC 249. Ett tungviktsmöte mellan Francis Ngannou och Jairzinho Rozenstruik var inplanerat att ta vid under UFC on ESPN 8 den 28 mars, men kommer istället att köras under UFC 249.

Nu när galan förlorat sin delade huvudmatch kan Ngannou vs. Rozenstruik komma att uppgraderas.

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara