UFC till Ariel Helwani: ”Du kommer att få folk sparkade”

I sin podcast berättar Joe Rogan om hur UFC förklarat för Ariel Helwani att han skulle få folk sparkade, ifall han publicerade nyheten om Brock Lesnar. Detta då de misstänker att det finns en en läcka inom företaget.

https://www.youtube.com/watch?v=SF2J-lm7tc4

Ingen har väl missat de senaste dagarnas stora rabalder om hur UFC slängde ut toppjournalisten Ariel Helwani ur pressrummet strax innan huvudmatchen på UFC 199 – och berövade honom hans pressackreditering.

Enligt Joe Rogan var det misstankarna om att Helwani fått sin information från en läcka inom organisationen som väckte UFC:s irritation.

Bara en handfull människor som sitter på informationen

“UFC tror att det finns en läcka, någon som matade Ariel med information som han använde för att få UFC att se dåliga ut. (…) De ska ha sagt till honom att det bara finns en handfull människor som sitter på den här informationen och att de kommer sparka alla,” säger han i det 806:e avsnittet av sin podcast.

Joe Rogan är mer förstående gentemot UFC och gav andra synvinklar på hela Helwani-situationen.

Joe Rogan är mer förstående gentemot UFC när det gäller situationen med Helwani.

Under The MMA Hour hävdade Helwani å andra sidan att han inte kollat med UFC för att få nyheten bekräftad innan han publicerade den. Det är inte heller ett krav för en journalist som redan fått sin story bekräftad från flera trovärdiga källor.

Menar att Helwani släppte nyheten för att gynna sig själv

Men Rogan är mer förstående för UFC:s syn på situationen. Han menar att Helwani sätter sig själv i blickfånget genom att rapportera hemlig information ett par timmar innan UFC tänkt släppa den.

“Det är inte viktigt att han släpper nyheten innan UFC, och om UFC inte vill att han gör det, så är det privat information och ett privat företag. (…) Jag köper inte att det faller inom riktlinjerna för journalistik,” fortsätter han.

Rogan avslutar med att säga att han tycker om Helwani och att han är glad att han och kollegorna fått tillbaka sina pressackrediteringar, men det är tydligt var Rogans lojalitet ligger.

Frågan är om han inte är lite färgad i den här frågan, vad tycker ni?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCVideo

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
27 Kommentarer
 • Sebastian Stecki
  8 June 2016 at 08:31

  Klockrena kommentarer av Rogan! En läcka är alltid en läcka. Givetvis kommer den som läckte informationen att bli avskedad, hur ska en organisation annars förebygga läckor i framtiden?

  Som Rogan påpekade så är UFC dessutom ett privat företag. Precis som Ariel värnar om sin journalistiska verksamhet så värnar UFC sin.

  Ariel avslöjade dessutom någon allmänyttig information för sporten, han har endast förstört ett potentiellt mycket spännande pressrelease för UFC och oss (publiken).

  • tojo77
   8 June 2016 at 09:42

   Förstörde han en spännande nyhet för oss i publiken? Jag fick veta det först under PPV:n och hade inte spelat någon roll om jag innan dess sett att “troligen kommer Brock slåss på UFC 200”. Jag som fan drabbades inte, men jag förstår att UFC ville släppa nyheten själva..

   • Sebastian Stecki
    8 June 2016 at 09:54

    Annars så skulle inte UFC ha reagerat. UFC har rigorösa medieplaner som omfattar avtal med sponsorer, olika kanaler etc. Detta är något vi vet och kan anta att Lesner vs Hunt inte är undantaget. Nu läckte ju nyheten och vi får ej veta vad som var planerat, vi kan endast spekulera.

    Kanske hade UFC sålt exklusiviteten av denna nyhet till en särskild kanal? Kanske hade de en massiv reveal och en massa kostsamt material/planer som fick skrotas? Det är inte bara en fråga om att “få reda på nyheten”, det är hur man får reda på den, när och av vem samt inom vilket sammanhang.

    • tojo77
     8 June 2016 at 09:57

     Min poäng var att för mig (publiken) förstördes inte någonting. För andra (publiken) kanske det gjorde det. För UFC gjorde det definitivt det då deras överraskning avslöjats i förväg. Den sista biten tror jag alla är överens om.

     • sepenoob
      8 June 2016 at 10:24

      Blev hypad som fan ändå även om jag läst att Brock kanske skulle tillbaka.

     • tojo77
      8 June 2016 at 10:28

      Exakt, “skadan” existerar kanske inte ens. UFC överreagerade, igen. Känslor ska helst inte blandas med affärer sägs det, men familjen Sopranos har temperament.

     • sepenoob
      8 June 2016 at 10:31

      Fertittas är Sopranos och Dana påminner en del om Ari Gold från Entourage ;)

     • tojo77
      8 June 2016 at 11:02

      Hehe, Ari minus hår ;)

     • Holythe83
      8 June 2016 at 02:46

      Det enda jag kan tänka mig är att jag tror Hunt var deras backup kandidat att möta Brock Lesnar. Om nu Helwani släppte information innan en förhandling med en 3e fighter som eventuellt drog sig ur pga denna situation då kan jag förstå dom. Vad jag inte kan förstå är om UFC blir sura pga dom lovat Espn lr Fox sports första tjing på att släppa nyheten å ariel scoopar dom… då är det “läckans fel” att det skedde inget dom behöver ta ut på Helwani.

     • tojo77
      8 June 2016 at 05:05

      Varför skulle en eventuell tredje fighter ha dragit sig ur pga att ryktet spreds tidigare samma dag? Ingen motståndare avslöjades den dagen. Dessutom släpptes nyheten på PPV, ingen TV-kanal. De tycks ha blivit sura av väldigt banala skäl.

     • Holythe83
      8 June 2016 at 05:53

      jo visst men som jag sa… fanns indikationer på att Mark Hunt endast var en reserv motståndare…klart dom släppte nyheten på PPV när den redan var ute… att en eventuell 3e fighter dragits sig ur kanske var fel ord val…. menade mer att dom inte hann få klart en deal med en eventuell 3e fighter…

    • sepenoob
     8 June 2016 at 10:14

     Så det fungerar. Såna nyheter kommer oftast ut innan.

  • Pollo Frito
   9 June 2016 at 12:23

   Är du helt bränd, vad har det att göra med att UFC är privata? En journalist har rätt att publicera vad han/hon vill när den vill.

   • Sebastian Stecki
    9 June 2016 at 07:10

    Klart en journalist får publicera vad den vill när den vill. Ariel är inte åtalad för brott. UFC att har dock full rätt att sluta ge tillgång till sina pressrum, vilket de gjorde. Det är vad det innebär att vara portad för en journalist i det sammanhanget.

    Det är vad det har att göra med privata att UFC är ett privat företag.

 • Fred
  8 June 2016 at 09:39

  Så ufc hade inte sparkat folk om han höll tyst? De vet ju trots allt om att de har en läcka. Läcker den personen/personerna en gång lär de göra det igen. Se till att personalen håller käft istället för att skylla på Ariel.

 • tojo77
  8 June 2016 at 09:40

  felpost

 • SkönJävel
  8 June 2016 at 09:55

  Som fan så kan jag inte bry mig mindre om hur jag får nyheten om Brock. Kan förstå UFC att de blir lite småkinkiga att en journalist förstörde deras superduperhäftiga promo, men Rogan är ute och cyklar här, och det är inte så konstigt med tanke på vilka han jobbar för. Men sanningen är att Ariel gjorde absolut inget fel här. Nord Korea varning över UFC beteende. Tur att de insåg misstaget och gjorde de rätta.

  • sepenoob
   8 June 2016 at 10:24

   Får man info om en sån grej som journalist så är det klart som fan att man släpper det. Finns inget som säger att han ska vänta. UFC får väl vara lite snabbare eller täppa till läckor.

 • Peter Andersson
  8 June 2016 at 11:06

  En jounalist “läcker” ingenting, den rapporterar. Så otroligt lågt av UFC att antyda att det skulle vara Ariels fel att de sparkar folk på godtyckliga grunder. Tycker dessutom att det inte finns så starka grunder för att det finns en sk mullvad alls.

  Skulle en journalist dessutom agera annorlunda bara för att den rapporterar om ett privat företag jämfört med tex en politiker? Varför skulle han sitta på nyheter? Hur tänker du där Rogan?

  • sepenoob
   8 June 2016 at 12:05

   Helkorkat av både UFC och Rogan. Deras maffiafasoner.

 • Headown
  8 June 2016 at 11:43

  Vilken grej, och vilken uppenbart rörd Ariel som i avsnitt 333 av sitt kära “mma-hour” som beskriver i stort sett allt han upplevt med UFC som varit konstigt genom åren. Det är ju det han gör; rapporterar MMA-nyheter. Vilken grej återigen på grund av vissa känsliga folks reaktioner inom organisationen.. Ofattbart att det ens hände.

  • sepenoob
   8 June 2016 at 12:05

   Grymt avsnitt. Man satt klistrad från start till slut.

   • Headown
    8 June 2016 at 12:36

    Håller med, och samma här. Kunde inte annat än sympatisera med Ariel.

 • Yourston
  8 June 2016 at 01:39

  Vänta nu: “Hewani använde nyheten om Lessnar för att få dem att så dåliga ut”? Hur långsökt är det? Om denna information får dem att se dåliga ut, skulle de väl inte boka matchen?
  Och ufc ska sparka alla dessa “handfull” personer som känt till infon och ev. läkt denna till Ariel? Utan bevis så drar man alla över en kam och anser dem skyldiga. Det låter likt ufc men lika sjukt ändå, men förklarar ändå inget av deras agerande mot Ariel.

  Men, vad mer kan man förvänta sig av ett gäng vidriga Trump-supporters?

 • Marcus Nielsen
  8 June 2016 at 04:28

  Låter som att UFC spelat fotboll, missat målet, och säger “dumma boll!”.

 • Johan
  9 June 2016 at 05:54

  Är med Rogan på denna om uppgifterna stämmer. Fanns ingen anledning för Ariel att släppa den nyheten utöver personlig vinning o prestige. Det var ingen akut info/välskriven artikel som skulle publiceras som inte kunde vänta några timmar. Ibland måste man skydda sina källor från en väldigt kortsiktig vinst.

 • Albin Andersson
  12 June 2016 at 10:41

  Helt FEL att ufc sicka ut honom han är journalist han ska släppa rykten om vad som ska hända. Det bygger upp en förhoppnig och spänning eftersom det inte kommer från ufc och därmed inte är 100% säkert.

 • Svara