UFC återvänder till Irland den 24:e oktober – möts Conor McGregor och Jose Aldo i Dublin trots allt?

Som MMAnytt rapporterade för redan en månad sedan återvänder UFC till det nyfunna favoritlandet i slutet av oktober. 

Det annonserade man officiellt under dagen. Det blir med UFC Fight Night 77 som man alltså intar 3Arena i Dublin, Irland den 24:e oktober. Inga matcher har ännu annonserats för galan. Biljetter släpps den andra september.

MMAnytt fick nos om galan i början av juni och uppgifterna visade sig alltså stämma.

En inte alltför vild gissning är att storstjärnan tillika irländaren Conor McGregor (17-2) på ett eller annat sätt är inblandad i galan, förmodligen som huvudattraktion. McGregor möter närmast Chad Mendes (17-2) om fjäderviktsklassens tillfälliga bälte i huvudmatchen på UFC 189 i Las Vegas den elfte juli. Det är för övrigt första gången en titelmatch äger rum i UFC:s fjäderviktsklass utan att mästaren Jose Aldo (25-1) är inblandad – brasilianaren meddelade tråkigt nog i natt att han inte kommer kunna tävla vid galan och drog sig alltså ur i förmån för Mendes.

Det är en revbensskada som stoppar Aldo från att försvara sitt bälte mot McGregor. Det stod sedan tidigare klart att UFC ämnar införa ett tillfälligt bälte om så skulle bli fallet och brasilianaren får helt enkelt möta vinnaren av nästa helgs match vid ett senare tillfälle.

Kan det tillfället vara i Dublin den 24:e oktober? Om McGregor skulle besegra Mendes faller det ju alldeles utmärkt i tiden för en sann supermatch framför den passionerade irländska publiken. Tre månaders vila innan den efterlängtade matchen de två emellan talar onekligen för att UFC planerar ett riktigt spektakel i Irland till hösten. Vad tror ni?

Foto: Micha Forssberg

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorJose AldoNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara