UFC-bossen ryter ifrån om nedskärningarna: “Har inget med fighterlön att göra!”

"Om jag hade velat spara pengar, så hade jag..."

Den senaste veckan har UFC:s pågående nerskärningar av fighters varit på tal, ett ämne som berört många känslor hos fans och organisationens egna atleter. Efter det chockerande beskedet följde också kritik från många fans, som spekulerade att nedskärningarna vara ett sätt för UFC att spara pengar under den rådande pandemin. Nu menar UFC:s vd Dana White att fighterlön inte är en påverkande faktor.

Dana White: “Har inget med fighterlön att göra!”

– Vi har gjort saker varje helg i 20 år. Vi har inte under de senaste månaderna. Det har inget med fighterlön att göra eller någonting annat. Det har helt enkelt inte gjorts på ett par månader under pandemin.

Om jag hade velat spara pengar, så hade jag börjat sparka anställda som varje företag i de Förenta Staterna just nu. Det är så man sparar pengar under något som det här. Jag har uppfyllt varje fighterkontrakt och inte sparkat en enda anställd under pandemin, Sade White till MMA Junkie.

Relaterat: 

Enligt det ursprungliga uttalandet kommer UFC att göra sig av med cirka 60 fighters. För tillfället har UFC cirka 650 fighters kvar under kontrakt, och den siffran kommer att sjunka rejält under de kommande veckorna.

Mellanviktaren och fyrfaldige titelutmanaren Yoel Romero var troligtvis den fightern vars avsked skapade störst förvirring. Även om Romero hade förlorat fyra utav sina fem senaste matcher var alla de matcherna om mellanviktstiteln, eller i en match med titelimplikationer.

Trots sin popularitet så var faktumet att Rachael Ostovich lämnat ingen större överraskning. Med ett matchfacit på 1-3 i UFC och alla förluster via avslut var det ett något väntat besked.

Än så länge är Romero den enda topprankade fightern att bli av med sitt UFC-kontrakt, men troligtvis inte den sista.

Kategorier
Dana WhiteUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara