Askren Dana White UFC 229
UFC-presidenten Dana White. Foto: MMAnytt

UFC: Brooklyn – Två fighters drar sig ur med nio dagars varsel!

✅ Dåliga nyheter för UFCs vd Dana White inför årets första UFC-gala ✅ Olycksdrabbad inledning på 2019 för UFC

År 2019 har börjat och med det ser MMA-fans världen över fram emot de kommande galorna. Inte minst väntar årets första UFC-gala; UFC on ESPN+ 1, som äger rum i Brooklyn, New York den 19:e januari. Förra året i just Brooklyn stod Conor McGregor för kanske det mest kontroversiella som skett i samband med en UFC-gala, och problemen fortsätter vad gäller nästa gala i samma New York-område.

RELATERAT: Cejudo vs. Dillashaw flyttas till UFC:s debutgala på ESPN+

Enigt ESPNs Ariel Helwani har både bantamviktaren John Lineker och lätt tungviktaren Ion Cutelaba tingats dra sig ur deras kommande matcher – anledningarna till detta är oklara. Lineker var bokad för att möta Cory Sandhagen medan Cutelaba var klar för match mot den forne titelutmanaren Glover Teixeira.

Enligt Helwani söker UFC just nu för ersättare för Sandhagen och Teixeira, men med åtta dagar kvar till galakvällen kommer det vara svårt att hitta fighters villiga att ställa upp.

Olycksdrabbad inledning av 2019 för UFC

Dessa skador är inte de enda negative händelserna som drabbat UFC under årets första kvartal. Den 26:e januari skulle UFC 233 hållas i Anaheim. Kalifornien. Det var under den galan som superfighten mellan flugviktsmästaren Henry Cejudo och bantamviktsmästaren TJ Dillashaw var planerad att äga rum.

Den matchen flyttades dock till UFC on ESPN+ 1, också känd som UFC: Brooklyn – trots att både Dillashaw och Cejudo har många fans i Kalifornien. Med detta bytet fanns det ingen lämplig huvudmatch för pay-per-view-galan, och hela UFC 233 ställdes in.

Läs också: Greg Hardy går delad huvudmatch – “Cowboy” på underkortet

Utöver detta har UFC fått utså hård kritik då de tecknat kontrakt med den forne NFL-spelaren Greg Hardy – som var med om ett uppmärksammat fall av kvinnomisshandel som utreddes utanför rätten. Inte bara detta, men han går delad huvudmatch under UFC: Brooklyn, ovanför veteraner, rankade fighters och publikfavoriter.

Även följande gala; UFC: Fortaleza, som äger rum den andra februari i Brasilien, har också drabbats av avhopp. På grund av skador har två fighters tvingats hoppa av galan, och ytterligare bortfall är inte ovanliga när galan närmar sig och träningen intensifierar för fighters.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara