UFC Fight Night 27: Underkortet – Matchmäklarna

UFC Fight Night 27 gick av stapeln igår, och det var ett i stort sett bra underkort med intressanta matcher. Galan var inte utan kontrovers, men i helhet var det lyckat. På underkortet ändrades fighterframtiden för tolv herrar, nedan följer MMAnytts matchmäklande för underkortet på UFC Fight Night 27.

Dylan Andrews

Det var ingen särskilt bra inledning för ”The Villain”, men det spelar ingen roll hur mycket stryk man tar i MMA, avslut kan ske när och hur som helst. En vinst är en vinst och i UFC är det oftast det enda som räknas. Det var Andrews andra raka vinst i UFC, och han sitter nu relativt säkert med två knockoutvinster. Nyzeeländaren är tuff och har en järnvilja som är svår att rubba. Jag skulle vilja se honom mot sin forne lagkamrat Clint Hester, det tror jag hade blivit en spännande match.

Papy Abedi

Det var hjärtkrossande att se Abedi falla i den tredje när han gjort så bra av sig fram till dess. Han är ojämn ibland, men det är uppenbart att han har talang. Hur mycket jag än vill det så har jag svårt att se UFC ge honom en femte chans, jag tror inte de behåller honom med ett matchfacit på 1-3. Med tanke på att han inledningsvis gjorde väldigt bra av sig så finns det en liten chans att han kan ställas mot någon som förloraren av Michael Kuipe vs Brad Scott.

Brandon Thatch

Vilken debut! Thatch säkrade sin tionde vinst i den första ronden, nionde raka, och kammade även hem ”Knockout of the Night”-bonusen, inte illa det. Thatch känns som en av welterviktsdivisionens hetaste unga talanger, och han visade varför i natt. Jag ser gärna Thatch möta vinnaren av obesegrade Ryan LaFlare vs Santiago Ponzinibibo.

Justin Edwards

Ett matchfacit på 2-3 i UFC är ett varningstecken, men jag tror att UFC behåller ”Fast Eddy” för ännu en match. Hans vinst över Josh Neer var strålande och även om han blev väldigt tydligt besegrad i Indianapolis så kommer vi nog få se honom igen. Varför inte sätta honom mot James Head, som också har ett matchfacit på 2-3 i UFC? Låt vinnaren stanna kvar, förloraren får leta nya möjligheter någon annanstans.

Darren Elkins

Elkins säkrade sin sjätte vinst i UFCs fjäderviktsdivision. Han återhämtade sig från en tuff inledningsrond för att sedan ta hem ett domslut. Han blev ordentligt besegrad av Chad Mendes i sin förra match, så en toppmotståndare lär Elkins nog inte få, men varför inte sätta honom mot Manny Gamburyan?

Hatsu Hioki

Hur spännande, talangfull och bedårande Hioki än är så har jag svårt att se UFC behålla honom efter tre raka förluster. På Presskonferensen så sa Dana White att det aldrig är bra när man förlorar tre raka, och lär gälla här. Förhoppningsvis får vi se Hioki snart igen i e annan organisation.

Jason High

Där har vi ”The Kansas City Bandit” som vi såg göra så bra av sig i Strikeforce! High fick in sin femte vinst på giljotin och såg riktigt bra ut. Visst förlorade han UFC-återkomsten mot Erick Silva, men det var i Brasilien , där svårighetsgraden för utländska fighters dubblas, och dessutom tog han den matchen på kort notis. Jag skulle gärna vilja se honom möta Sergio Moraes, som kommer från en submissionvinst han med.

James Head

Som skrivet ovan vill jag se Head möta Justin Edwards i en match där det gäller att vinna eller försvinna!

Zak Cummings

Det var en väldigt snygg d’arce choke som Cummings fick in, och det vann honom ”Submission of the Night”-bonusen. Det märks att Cummings hör hemma i weltervikt och vi kommer nog få se mycket mer av honom. Varför inte sätta honom mot brassen Viscardi Andrade? Det hade nog blivit en bra motståndare för den fysiskt store Cummings.

Benny Alloway

Såg ni den frustrationen och besvikelsen i Alloways ögon efteråt? Han vet, dessvärre, att det förmodligen var hans sista match i UFC än så länge. Han skulle kunna möta Lance Benoist om UFC är generösa och han får ett fjärde försök i oktagonen.

Roger Bowling vs Abel Trujilo II

Det var väldigt sorligt att matchen slutade så som den gjorde, för det  var ena v de mest underhållande på hela galan bortsett från det olyckliga slutet. Bägge gick all in redan från start och svingade som om att säga ”Hjärnceller, vem behöver dem?”. Trujillo var snäppet vassare i den första ronden, Bowling kom igång ordentligt i den andra, och jag vill se dem mötas igen för det var ett nöje att se dem i buren tillsammans.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • thedragon
  29 August 2013 at 08:01

  tror garanterat inte att papy kommer få vara kvar

 • Joel M Lindmark
  29 August 2013 at 01:17

  Papy åker, kul att han fått fortsätta så pass länge, han är lite som Melvin Manhoef, välsignad med en fruktansvärt usel haka, tråkigt nog.

 • PappaKeno
  29 August 2013 at 10:51

  Aldrig att Papy får en chans till!

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
  Rob Font vs José Aldo1.652.30
  Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
  Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
  Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
  Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...