UFC Fight Night 29: Huvudkortet – Matchmäklarna

Här kommer är mina spekulationer om kommande matcher för deltagarna på huvudkortet på UFC Fight Night 29: Maia vs Shields som är tänkta som en grund för vidare diskussion. Vi tar diskussionen bland kommentarerna!

Jake Shields

Tittar man över Shields i rankingen är alla uppbokade för matcher. Dessutom får man väga in att han redan haft ett misslyckat försök på titeln och att det kommer krävas ganska mycket för att han ska få ytterligare en chans på Georges St-Pierre. Det som verkar mest sannolikt är en match mot segraren i kommande matchen mellan Robbie Lawler och Rory MacDonald.

Demian Maia

Första förlusten i UFC i en match där han lyckas få en nedtagning. Inget fel på Shields “American Jiu-Jitsu” med andra ord. Eftersom förlusten var hårfin blir det fortfarande en etablerad motståndare från den absoluta världseliten som är aktuell. Skulle vara intressant att se honom mot Ben Askren om amerikanen får ett kontrakt med UFC. Skulle Askren välja att hålla det stående eller är han trygg med sin brottning? Skulle vara en bra värdemätare för dem båda.

Dong Hyun Kim

Med första avslutet på länge, och vilket avslut det var, så steg koreanens aktier markant. Med en stabil seger i nästa match så är det motstånd från topp tio i världen som gäller. Innan dess behöver han mörbulta Rousimar Palhares ordentligt och undvika hans benlås.

Erick Silva

Detta var en fighter som många trodde skulle nå topp tio med en väldig fart. Istället har han två förluster i sina tre senaste framträdanden. Potentialen finns där fortfarande men det är dags för honom att få utdelning på den om han ska leva upp till de tidigt ställda förväntningarna (som kanske var något högt satta). En annan som befinner sig i en liknande situation är Mike Pierce och därför passar en match dem emellan.

Thiago Silva

Med tanke på att han missade vikten och inte gjorde någon strålande insats skulle det förvåna mig om han blir belönad med någon stormatch. Istället blir det förmodligen någon som vill kliva upp med en seger över Silva och den beskrivningen passar bra på Ovince St. Preux.

Matt Hamill

Med tre förluster i sina fyra senaste framträdanden bör Hamill faktiskt överväga att ännu en gång gå i pension. Att höra att hans tränare lämnat hans sida för att han inte längre tror på honom är illavarslande. Men om han får ytterligare en chans skulle det kunna vara mot svenske Ilir Latifi.

Fabio Maldonado

På inget sätt övertygande men efter att karriären hängde på en skör tråd har han gått till två raka segrar. Vinsten höjer honom inte nämnvärt i rankingen och därför passar en match mot Gian Villante på en framtida gala i Brasilien.

Joey Beltran

Att det delade domslutet gick mot Beltran var ganska förvånande då jag tyckte att han tagit hem både första och sista ronden. Så frågan är om UFC tackar Beltran för hans tjänster eller om de ger honom ytterligare en chans med tanke på hur matchen såg ut. Med tanke på hur hans meritlista i UFC ser ut överlag och det faktum att han var avstängd för otillåtna substanser efter UFC on FX 6 lutar det åt att han ryker.

Rousimar Palhares

Jag skulle inte bli ledsen om UFC valde att ge Palhares sparken. Han håller kvar submissions för länge och riskerar sin motståndares hälsa och han har dessutom nyligen varit avstängd. Har svårt att se att det kommer att bli så men om UFC verkligen tog ställning mot det osportsliga beteende Palhares visat är det ingen omöjlighet. Får han gå match så är förslaget Dong Hyun Kim.

Mike Pierce

Redan föreslagit Erick Silva och det passar. Det är två fighters som har mycket som talar för dem men som inte lyckats fullt ut när motståndet varit av en högre kaliber.

Raphael Assunção

Han höll segersviten vid liv som nu är uppe till fem matcher men det var på inget sätt en dominant seger. Han är nära en titelchans men skulle behöva en stadig seger för att få honom dit. Om han besegrar förloraren i den kommande matchen mellan Urijah Faber och Michael McDonald borde det vara tillräckligt. Om det blir match mot Faber är det en returmatch vilket säkert skulle falla brassen i smaken eftersom det var han som förlorade via submission.

Man skulle kunna argumentera för att han skulle kunna få möta förloraren mellan Renan Barao vs Dominick Cruz, det vill säga den blivande forna mästaren, men svårt att veta om den matchen ens blir av. Inte heller säkert att Assunção är villig att vänta ett år på match.

TJ Dillashaw

Det var en mycket jämn match vilket det delade domslutet också visar. Men det är många som tycker att det borde ha lutat till favör för Dillashaw och inte tvärtom. Men sånt är livet och en fin segersvit på fyra matcher är bruten. Dock borde Dilladhaw få en bra motståndare även nästa gång med tanke på hur jämnt det var och därför föreslås Iuri Alcantara som förlorade mot stallkollegan Urijah Faber i sitt senaste framträdande.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
8 Kommentarer
 • MartinEriksson84
  10 October 2013 at 11:22

  Vad jag förstår så verkar Palhares ha fått sparken från UFC. Livechatten på Facebook med Benavidez och Demetrious berättade det.

  • Patrick Jenkinson
   10 October 2013 at 11:37

   Japp, så blev det. Var inte helt ute och cyklade med andra ord.

   • MartinEriksson84
    10 October 2013 at 11:40

    Nej du verkar kunna din MMA :)

 • Headown
  11 October 2013 at 07:03

  Jag gillar tanken på Hamill vs Latifi.

  Har inte hört mkt om Latifi det senaste, men antar att han tränar på för fullt och inväntar kontakt från Ufc.

 • CocaColaLight
  11 October 2013 at 07:10

  Tänk att Shields sitter på fyra raka vinster. De senaste håren har han slagit Daley, Henderson, Kampmann, Lawler, Woodley och nu Maia. Det är bra gubbar. Helt ofattbart när man ser honom slåss. haha

  • Wally Johnson
   11 October 2013 at 08:33

   Nja, NC på fighten mot Herman ju. Shields testade ju positivt på doptestet efter den fighten. Men jag förstår vad du menar.

 • GiinoStenLund
  11 October 2013 at 09:14

  Ge Raphael Assunção Eddie Wineland ist , Vet att han kmr ifrån förlust men de va trots allt Barao ..

  Tkr att den matchningen borde bokas..

  • Patrick Jenkinson
   11 October 2013 at 11:51

   Inte alls dumt. En förlust i en titelmatch kan inte mätas som en vanlig förlust egentligen. Det blir annorlunda när man utmanat på den absolut högsta nivån.

  Svara