"Sponge" står kvar på matchkortet trots allt.

UFC Fight Night 34 sålde ut Marina Bay Sands Arena

Intresset för UFC världen över fortsätter att stiga. Det senaste beviset på detta är faktumet att man lyckades sälja ut sin första gala i Singapore, som ägde rum på lördagen.

UFC:s första resa till Asien och Singapore blev, sett till publiksiffror, en lyckad sådan. 5216 personer såg galan på plats, vilket innebär att man sålde ut Marins Bay Sands Arena. Detta rapporterades av UFC:s Marc Fischer på presskonferensen efter galan.

Galans huvudmatch var femrondaren mellan belgaren Tarec Saffiedine (15-3) och sydkoreanen Hyun Gyu Lim (12-4) som, trots en tapper insats av Lim, slutade i en vinst för Saffiedine efter ett enhälligt beslut. Belgaren visade prov på sin kickboxnings-bakgrund då hans bensparkar renderade i en motståndare som knappt kunde gå. Trots detta var Lim ytterst nära en osannolik vändning i matchens sista skälvande sekunder. Belgaren var till en början tänkt att möta Jake Ellenberger (29-7), som dock var tvungen att dra sig ur mötet på grund av en skada.

Royston Wee (3-0) blev även i och med galan den första singaporianen att tävla i UFC och stod för en dominant insats mot Dave Galera (5-1) som, till hemmapublikens glädje, även den slutade i vinst genom ett enhälligt beslut.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • Anders Eriksson
  6 January 2014 at 01:21

  Som jämförelse har OneFC ungefär det dubbla antalet besökare på sina evenemang i Singapore. UFC har lite att jobba på där nere i Asien.

  Dessutom med UFCs “sämre” regelverk kan det bli ytterligare jobb med att sälja in produkten. Ta t.ex. 12-6 armbågen som det blev avbrott för under UFC Singapore, eller uppsparken som det blev poängavdrag för. Detta hade varit helt OK i redan etablerade OneFC.

  • Wally Johnson
   6 January 2014 at 09:10

   Plus att vissa av deras stjärnor tackat nej till UFC, vilket ger signaler till hemmapubliken att UFC inte är värd hypen.

   Men jag tror inte Zuffa fruktar allt för mycket. Ge det 4-5 år till så har de köpt OneFC också hehe

   • Anders Eriksson
    7 January 2014 at 03:00

    Jag var nästan rädd att de skulle köpa 1FC redan nu, men de vill visst konkurera, vi får väl se hur det går. Jag tror dock att 1FC’s Ben Askren skulle vunnit mot både Saffedine och Lim på en och samma kväll desutom :)

    Sedan har ju 1FC Anne Hardt! Om de bara kunde få upp budgeten så det kunde bli Pride-entréer också.

  • Johnny-Adam Nilsson
   7 January 2014 at 08:20

   Fast det var ju så många som gick in i salongen, hade vart svårt att få in mer.

 • Cecils Folks
  6 January 2014 at 01:55

  publiksiffran säger som oftast lite, i det här fallet ingenting eftersom vilken smågala som helst kan locka 5 tusen pers. Tittarsiffror vore intressant!

  • Lallarn
   6 January 2014 at 02:33

   Med tanke på att den verkade gå exklusivt på Fight Pass lär de inte varit speciellt höga. Får de 20 000 är det bra.

 • MartinEriksson84
  6 January 2014 at 05:15

  Det låter som att det här var den första UFC-galan någonsin i Asien. “UFC:s första resa till Asien och Singapore blev, sett till publiksiffror, en lyckad sådan.”

 • Kenny Starfighter
  7 January 2014 at 05:24

  “UFC:s första resa till Asien” UFC Japan?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...