UFC Fight Night 43: Underkortet – Betygen

Matcherna på underkortet av UFC Fight Night 43 betygsätts efter deras underhållningsvärde och därefter ges en rekommendation, för er som har knappt med tid, vilka matcher som måste ses och vilka ni kan välja att stå över.

Då inte alla kan eller vill lägga tiden att se alla matcher från en gala kommer nedan en kort och medvetet vag beskrivning av matcherna i ett försök att inte avslöja allt för mycket. Därefter får matchen ett betyg samt en rekommendation om man bör se den eller inte.

Betygsskalan baserat på underhållningsvärde är som följande:

  • A: Mycket väl godkänd insats.
  • B: I gränslandet mellan A och C.
  • C: Väl godkänd insats.
  • D: I gränslandet mellan C och E.
  • E: Godkänt.
  • F: Underkänt.

Underhållningsvärdet i en match är en kombination av förväntningar, förspel, bra matchning, väl utförda tekniker, effektivt försvar, variation, överraskningar, förmågan att anpassa sig, viljan att söka efter avslut och lyckade avslut med mera. Det är med andra ord ganska komplext och subjektivt. Diskussion om underhållningsvärde i allmänhet och gällande nedanstående matcher välkomnas!

Gian Villante vs Sean O’Connell

En jämn, rörig match med ungefär lika mycket teknik som i ett avancerat barslagsmål. Med sådant vilt svingande hoppas man på ett mer explosivt avslut.
Betyg: D-
Rekommendation: Har du lust att se stora käftsmällar så är det utan tvekan en match för dig, men det är inget större du går miste om såvida du väljer att spola förbi.

Daniel Hooker vs Ian Entwistle

Matchen börjar i ett rappt tempo och förs sedan till en mer ovanlig position. Det finns inte allt för mycket att säga om det efteråt, den ena fightern går på en teknik medan den andra fightern väljer en annan, den som kör på starkast vinner.
Betyg: B
Rekommendation: En debutant avslutar tidigt från en ovanlig position, det är väl sevärt?

Neil Magny vs Rodrigo de Lima

Väldigt teknisk match med många intressanta positionsväxlingar och slagtekniker i vad som är en väldigt underhållande match som visar flera olika aspekter av denna allsidiga sport.
Betyg: B+
Rekommendation: Spännande match som fans av MMA bör se.

Vik Grujic vs Chris Indich

En relativt intressant match med ett par händelsefattiga stunder, tempot dras upp mot slutet och leder till ett underhållande avslut.
Betyg: C
Rekommendation: Sevärd match även om man inte nödvändigtvis behöver vara lika uppmärksam precis när mötet börjar.

Richie Vaculik vs Roldan Sangcha-an

En teknisk match i flugvikt med rappt tempo som till stor del utspelar sig på marken. Det är relativt få slag på marken men däremot flera positionsväxlingar och submissionförsök. Det bjuds på mer striking desto längre matchen går och i helhet är det en klart godkänd match.
Betyg: C+
Rekommendation: Grapplingfans lär få mer utav denna matchen och det finns ett par utdragna stunder men det är en händelserik match som är värd att se om tiden finns.

Jake Matthews vs Dashon Johnson

Klassisk striker vs grappler-match med många försök till avslut, högt tempo, dramatik, poängavdrag, hårda slag, submissionlås, matchen har allt.
Betyg: B+
Rekommendation: Underhållande match som bevisar varför det är av markant betydelse att träna i alla aspekter av MMA.

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...