UFC Fight Night 57: Underkortet – Redaktionstipset

UFC återvänder till Texas i helgen och avrundar underkortet med en tungviktsmatch. Redaktionstipset för de första matcherna finner ni nedan, huvudkortet utkommer imorgon, dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Tungvikt: Ruslan Magomedov vs. Josh Copeland

Tungviktarna Ruslan Magomedov och Josh Copeland kolliderar i underkortets sista match. Magomoedov kommer senast från en domslutsvinst över Viktor Pesta medan Copeland gör sin UFC-debut.

Bägge fighters är relativt allsidiga och borde kunna föra matchen vart den än hamnar. Då dessa herrar är tungviktare så kan de flesta slagdueller sluta i knockout, men de har dessutom kompetenserna som krävs för att vinna på submissiion.

I slutändan tippar jag dock för Magomedov som är mer erfaren både i UFC och inom MMA rent generellt sett.

Vinnare: Ruslan Magomedov via teknisk knockout, rond 2


Mellanvikt: Luke Barnatt vs. Roger Narvaez

Den brittiske TUF-profilen Luke Barnatt återvänder från en kontroversiell poängförlust för att ta sig an  Roger Narvez, som förlorade sin UFC-debut mot Patrick Cummins.

Närvaez är en kompetent motståndare vars erfarenhetsnivå är lik Barnatts. Motståndsnivån är dock var skillnaderna är som störst och trots att Narvaez gjort bra v sig i Legacy FC så har Barnatt bevisat  att han klarar sig mot UFCs bättre mellanviktare. Narvaez kommer trots sin längd att vara kortare än barnatt, som jag misstänker plockat isär honom med slag.

Vinnare. Luke Barnatt via submission, rond  1


Lättvikt: James Vick vs. Nick Hein

I en match mellan två publikvänliga fighters möts James Vick och Nick Hein. Vick har präglats av skador men har imponerat i sina två framträdanden i UFC. Tysken Hein bjöd i sin tur på en strålande prestation mot Drew Dober i sin UFC-debut.

Vick lär vara mer explosiv och allsidig, dessutom har han ett övertag i längd och räckvidd. Hein är kompakt och tålig, men jag tror han kommer ha alldeles för svårt att komma åt den fysiskt större amerikanen.

Vinnare: James Vick via domslut


Lättvikt: Yves Edwards vs. Akbarh Arreola

Yves Edwards är en sann veteran som fortfarande håller sig aktiv. 38 år gammal och med mer än 60 matcher gångna så representerar han en skara av fighters som sällan syns nuförtiden. Dock är han på nedgång, något som understryks av faktumet att han är segerlös i UFC sedan 2011.

Mexikanske Akbarh Arreola är minst sagt ojämn och oförutsägbar, men han är en stark grappler och har fysiken som krävs för att troligtvis kunna ge Edwards problem på marken. Detta är en jämn matchning men jag ser att Arreola följer i sina landsmäns fotspår efter UFC 180 och tar hem en seger för Mexiko.

Vinnare: Akbarh Arreola via submission, rond 3


Kvinnlig stråvikt: Paige VanZant vs. Kailin Curran

I damernas stråviktsdivision bjuds vi på en match mellan två debutanter när  Paige VanZant ställs mot Kailin Curran.

Bägge damer har en liknande erfarenhetsnivå professionellt, dock är Curran betydligt mer erfaren som amatör. Detta kan bli en väldigt jämn match men jag lutar mot VanZant då hon har mött något bättre motstånd, även om hon i helhet är mindre erfaren i kampsportstävlingar.

Vinnare: Paige Vanzant via domslut


pickem2Fjädervikt: Juan Puig vs. Doo Ho Choi

Först ut på underkortet finner vi en match som ställer två starka MMA-marknader mot varandra då Mexiko möter Sydkorea. Juan Puig går sin andra match i UFC efter att ha förlorat sin debut. Både han och den debuterande sydkoreanen Doo Ho Choi har en tendens att avsluta sina matcher vilket jag misstänker sker i detta mötet.

Puig går all in i sina matcher, en inställning som Choi delar. Även om Puig mycket väl kan få in ett knockoutslag eller en submission så ser jag Choi som en mer stabil och kontrollerad fighter. Puig kan säkerligen vinna, men sydkoreanen är det säkrare valet.

Vinnare: Doo Ho Choi via teknisk knockout, rond 2

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...