UFC Fight Night 67: De som stack ut

Vare sig det är på grund av prestationerna eller helt enkelt en stor skräll finns det oftast ett antal fighters som sticker ut från mängden av vinnare efter varje gala. Det är just de som belyses i detta inslag.

Carlos Condit gjorde ett strålande jobb i TKO-segern över Thiago Alves, men det var också något av en väntad seger. Condit gjorde vad som förväntades av honom. ”The Natural Born Killer” förtjänar respekt för sin insats, men det var inte den som stack ut som mest.

Charles Oliveira

Fjäderviktaren Charles Oliveira var en av galans största vinnare, då han segrade i en omdiskuterad returmatch, vann två matchbonusar, och radade upp sin fjärde raka seger i UFC. Det var inte särskilt många som längtade efter en returmatch mellan Oliveira och Nik Lentz, men herrarna bjöd på en underhållande match som fått fansen att fundera på ett tredje möte mellan dem. I sin fyra matcher långa vinstsvit har Oliveria låst ut alla utom den, den enda som klarade sig undan utan att klappa ut var den härdade och högt rankade amerikanen Jeremy Stephens. Oliveria har dessutom låst ut den japanske submissionspecialsiten Hatsu Hioki, men det var helgens prestation som verkligen fick brassen att träda fram som en av de främsta fjäderviktarna i världen. Fansen lär längta efter nästkommande match.

Alex Oliveira

Det lönade sig att ställa upp på kort varsel då brassen Alex Oliveira redan i den första ronden kunde säkra en submissionvinst över en av UFCs mest meriterade lättviktare vad gäller motstånd. KJ Noons har mött många av de lättare viktklassernas bästa, och det är en fin fjäder i Oliveiras hatt. Matchen pågick inte ens i tre minuter, Oliveria behövde inte särskilt mycket tid.  Efter att ha förlorat sin debut (som också skedde på kort varsel) behövde ”Cowboy” en seger, och han fick en storartad sådan. Om Oliveira lyckas skapa nog med uppmärksamhet för sig själv för att bli mer förknippad med smeknamnet än kollegan Donald Cerrone, som också använder ”Cowboy”, återstår att se.

Darren Till

Efter en lyckad UFC-debut är nykomlingen Darren Till fortsatt obesegrad. Till gjorde sin UFC-debut med åtta knockoutvinster i bagaget, efter helgens seger ligger den siffran nu på nio. Till låg steget före motståndaren Wendell Oliveira och kunde i den andra ronden säkra segern via en teknisk knockout på brutala armbågar. Det var en stark prestation som säkerligen öppnade ett par ögon, och de ögonen lär följa Till i sin väg mot toppen av UFCs welterviktsdivision.

Nicolas Dalby

Dansken Nicolas Dalby må inte ha ställt till med den mest övertygande eller ensidiga prestationen i sin karriär, men han mötte en hårdhänt och oförutsägbar Jungle Fight-mästare som kunde ändra matchens utgång med ett enda slag. Dalby höll lugnet och lyckades ta sig ur svåra situationer utan att ta emot alltför mycket skada. Han kontrollerade mycket av matchen och använde sin grappling för att variera sina attacker. Även om det inte blev en knockoutvinst så bjöd Dalby på en komplett prestation som visade ett helhetspaket av MMA-talang. Nästkommande match lär bli ännu mer explosiv.

Mirsad Bektic

Visserligen mötte Mirsad Bektic en fighter som tog matchen på kort varsel, men Lucas Martins är ingen att leka med. Martins är en duktig striker som kan ställa till problem för många fighters, bosniern Bektic är dock inte en av dem. Fjäderviktaren har nu vunnit tre raka matcher och säkrade UFC-karriärens första kncokoutvinst. Hans team ger honom inget annat än beröm och han visade varför i sitt tredje framträdande i oktagonen. Bektic lär få en meriterad motståndare i en match på ett huvudkort härnäst, ett möte jag inväntar med nöje.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara