UFC Fight Night 68: Boetsch vs Henderson – Bonusar

Det var en händelserik gala som gick av stapeln i natt, med hela tio av tolv avslutade matcher. Som vanligt delades bonusar för bästa match och bästa prestationer ut i samband med presskonferensen efter galan, och det måste minst sagt varit svårt för UFC att välja bland alla lysande prestationer.

I natt ägde UFC Fight Night 68: Boetsch vs Henderson rum i Smoothie King Centre i New Orleans. Galan var oerhört underhållande, med endast två av tolv matcher som gick till domslut varpå resten avslutades av en mix av snygga sparkar, hårda slag och lömska strypningar.

Huvudmatchen bestod av ett mellanviktsmöte mellan Tim Boetsch (18-9) och Dan Henderson (31-13), där den sistnämnda lyckades göra vad han gjort sig ett namn för. Det tog endast 28 sekunder för Henderson att vinna via TKO, då han fick in en så kallad “H-Bomb” för att sedan överväldiga sin motståndare med slag.

Det var dock inte Henderson som blev belönad med en bonus. Istället meddelades det på presskonferensen att följande fighters mottog bonusar:

 • Performance of the Night: Shawn Jordan – $50,000 dollar
 • Performance of the Night: Dustin Poirier – $50,000 dollar
 • Fight of the Night: Brian Ortega vs Thiago Tavares – $50,000 dollar vardera

Shawn Jordan (18-6) är en stor och tung man, men det betyder knappast att han inte är atletisk för det. Jordan ställdes mot Derrick Lewis (12-4, 1 NC) och prickade honom med en imponerande hälspark i huvudet i den andra ronden. När Lewis träffades av sparken sänktes han, varpå ytterligare slag på marken fick matchen att stoppas. Apropå atletisk förmåga firade den 120 kg tunga bjässen sedan vinsten med en bakåtvolt. Jordan har nu vunnit tre raka matcher och närmar sig rankat motstånd.

Dustin Poirier (18-4) visade att han hör hemma i lättvikten då han ännu en gång stod för en vinst via T/KO i den första ronden. Denna gång sänkte han motståndaren Yancy Medeiros (11-3, 1 NC) två gånger innan han slutligen träffade med en kroppsspark som efter ytterligare slag blev nog. Han har nu säkrat två raka vinster och står ännu närmare sitt mål att nå topp 10 detta år.

Brian Ortega (9-0, 1 NC)) återvände till oktagonen efter en dopingavstängning, och tog sig an veteranen Thiago Tavares (19-6-1) som gick sin 16:e match för UFC. Herrarna bjöd på en fartfylld match som var väldigt underhållande, där bägge fighters hade sina stunder. Efter att ha hamnat i djupt vatten tidigt i matchen lyckades Ortega säkra en blodig TKO-vinst via slag i den tredje ronden. Vinsten är hans första i UFC, då hans vinst i debuten ändrades till en no-contest. Taveres fick å sin sida en vinstsvit på två raka matcher bruten.

Var det någon annan som förtjänade att få en bonus istället? Vore det kanske lämpligt att slopa “Fight of the Night”-bonusen och dela ut fyra “Performance of the Night”-bonusar med så många imponerande avslut? Tyck till!

Kategorier
Brian OrtegaDustin PoirierNyheterSenaste NyttShawn JordanUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
2 Kommentarer
 • Äkta
  7 June 2015 at 06:12

  kan tycka att alla 5 borde få bonusar..

 • Lallarn
  8 June 2015 at 10:01

  Lallarn gillar att de inte gav någon bonus till snubben som tiggde om det i segerintervjun.

 • Svara