Foto: Micha Forssberg

UFC Fight Night 72: Underkortet – Redaktionstipset

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Flugvikt: Paddy Holohan vs. Vaughan Lee

Underkortet för UFCs debut i Skottland avrundas med en flugviktsmatch som på pappret lär bli underhållande och publikvänlig. Irländaren Paddy Holohan tar sig an engelsmannen Vaughan Lee i en match mellan två rivalnationer.

Holohan tränar med Conor McGregor, en av de lättare viktklassernas bästa strikers, men Holohan är själv mer av en grappler. Lee är en allsidig fighter som oftast inte haft något emot att stå med sina motståndare, men han blev brutalt knockad endast 25 sekunder in i sin förra match.

Vanligtvis hade jag tippat i Lees fördel gällande denna match, men då han varit oerhört ojämn på sistone i kombination med medvinden som irländska fighters lär känna av just nu får mig att luta år Holohans håll.

Paddy Holohan via domslut


Lätt tungvikt: Ilir Latifi vs. Hans Stringer

Äntligen återvänder lyftkranen från Rosengård: Ilir Latifi, till oktagonen. Han ställs mot den långa holländaren Hans Stringer. Bägge kommer från knockoutförluster i deras senaste matcher och är i behov av en återkomst till segerkolumnen.

Än så länge har Stringer inte övertygat i UFC, med en jämn och något kontroversiell poängseger i sin debut följt av en tydlig knockoutförlust. Han verkar dessutom inte ha den bästa konditionen i divisionen, vilket lär behövas mot en fysisk best som Latifi, kompakt, snabb och extremt stark. Malmöiten kommer onekligen ha ett övertag vad gäller brottning, troligtvis även vad gäller kraft och snabbhet.

Latifi är helt enkelt för explosiv för Stringer, han kommer sätta press, variera sina attacker mellan nertagningar och striking till han slår ut sin motståndare.

Vinnare: Ilir Latifi via teknisk knockout, rond 2


Lättvikt: Mickael Lebout vs. Teemu Packalen

När fransmannen Mickael Lebout debuterade i UFC på kort varsel fick han inte chansen att visa vad han verkligen går för då han blev nertagen upprepade gånger genom matchen. Han föredrar att stå med sina motståndare, men mot den finske nykomlingen Teemu Packalen lär det gälla att försvara nertagningar åter igen.

Det är dock värt att nämna att Packalen tar matchen på kort notis medan Lebout redan förberett sig för detta evenemang. Packalen är obesegrad och har mot klart godkänt motstånd, men jag tror han får svårt mot en Lebout som har en fightingstil som kan vara svårläst för många.

Vinnare: Mickael Lebout via domslut


Fjädervikt: Rob Whiteford vs. Paul Redmond

I ett möte mellan Skottland och Irland möter hemmafavoriten Rob Whiteford den tuffe bortafightern Paul Redmond.

Whiteford är troligtvis den fightern som lär vara något mer bekväm på fötterna, och det kommer vara oerhört intressant att se vad Redmond kan bjuda på i UFC nu när han fått möjlighet att träna fullt, då han gjorde sin debut på kort varsel.

Redmon lär hota på marken, stående ger jag Whiteford en fördel, men något säger mig att detta blir ett jämnt krig som går tiden ut och får igång fansen. I slutändan tror jag på hemmafightern men irländaren kan kamma hem det om han tävlar smart.

Vinnare: Rob Whiteford via domslut


Bantamvikt: Marcus Brimage vs. Jimmie Rivera

Faktumet att två amerikaner möts i Skottland beror endast på att detta varit en skadedrabbad gala. Marcus Brimage hoppas på att återvända från en tung knockoutförlust och tar sig an debutanten Jimmie Rivera, som uppmärksamma UFC-fans lär känna igen från TUF.

Brimage har nu förlorat tre av sian fyra senaste matcher och en seger mot Rivera är väsentlig för att säkra kontraktet. Dessvärre för honom kan han få det svårt mot Rivera, som är en väldigt snabb och allsidig fighter. Visserligen tar han matchen på kort varsel, men jag är fundersam över Brimages form, då han inte uppnått den nivå han inledda UFC-karriären med. Något säger mig att debutanten imponerar i sin första match i oktagonen.

Vinnare: Jimmie Rivera via domslut


pickem2Tungvikt: Daniel Omielanczuk vs. Chris de la Rocha

Det är tungviktarna som inleder UFC Fight Night 72 och något säger mig att matchen inte varar särskilt länge. Polske Daniel Omielanczuk har förlorat två raka matcher på domslut, men han har satsat allt och helt enkelt inte lyckats vända från bottenposition vid ett par tillfällen. Mot nykomlingen Chris de la Rocha har dock Omielanczuk ett övertag i både erfarenhet samt grappling.

Amerikanen har gjort bra av sig i sin karriär än så länge men han har endast hunnit med tre matcher än så länge. Att han dessutom färdas över Atlanten för att göra UFC-debut på kort notis är inte lovande.

Vinnare: Daniel Omielanczuk via submission, rond 2

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtIlir LatifiNyheterRedaktionstipsetSvenska FightersUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara