UFC Fight Night 82: Stephen Thompson knockar Johny Hendricks i den första ronden

Huvudmatchen kom att bli en skrällvinst för Stephen “Wonderboy” Thompson, som dominerade Johny “Bigg Rigg” Hendricks innan han knockade honom i den första ronden.

De allra flesta förutspådde en vinst för den forne welterviktsmästaren Johny Hendricks (17-4) i huvudmatchen mot Stephen Thompson (12-1). Så blev dock inte fallet, då Thompson istället vann övertygande i den första ronden.

“Wonderboy” använde sin okonventionella fightingstil och i synnerhet sina sidsparkar, för att få Hendricks att tveka. När “Bigg Rigg” gick in i klinch och sökte nedtagning försvarade Thompson utan problem.

Växlade sparkarna mellan kropp och huvud

Därifrån kunde Thompson skaka Hendricks alltmer med sina snygga sparktekniker. Han växlade mellan kropp och huvud. Sedan prickade han Hendricks med hårda slag, och efter en serie av slag växlat med kroppssparkar sänktes Hendricks och domaren bröt.

Johny Hendricks blev avslutad för första gången i karriären och var till synes chanslös i matchen mot "Wonderboy." Foto: Mazdak Cavian

Johny Hendricks blev avslutad för första gången i karriären och var till synes chanslös i matchen mot “Wonderboy.” Foto: Mazdak Cavian

Thompson har nu vunnit sex raka matcher, vilket är den längsta vinstsviten i welterviktsdivisionen. Med en såhär övertygande vinst mot den tidigare mästaren Hendricks lär han nu inte vara långt ifrån en chans på titeln. Hendricks har å sin sida varvat vinster med förluster i sina sex senaste matcher, där två av förlusterna dock kom via kontroversiella domslut.

Resultat

Weltervikt: #8 Stephen Thompson besegrade Johny Hendricks #2 via KO (slag)

Förtjänar “Wonderboy” en titelchans efter denna prestation?

Foto: Mazdak Cavian

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtJohny HendricksNyheterRekommenderatSenaste NyttStephen ThompsonUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
13 Kommentarer
 • Gnisselx2
  7 February 2016 at 07:55

  Inte illa att vinna så överlägset över #2. Riktigt imponerande!

 • Jdoe
  7 February 2016 at 08:31

  OMG, satan vilken insatts…

  Nästa mästare?

 • freddie
  7 February 2016 at 08:38

  Idiot hendricks vrf tig han ens matchen? Hade ju innget att vinna

  • Jdoe
   7 February 2016 at 09:23

   Ställer man in matcher pga att man missar vikten så kanske man inte kan vara så picky matchen efter…

 • Stefan
  7 February 2016 at 09:56

  Underbart att se teknik utklassa styrka och storlek!

  • Gnisselx2
   7 February 2016 at 10:52

   Haha fast Thompson är ju större? :D

  • John Sjöström
   7 February 2016 at 11:01

   Håller med. Detta är vad MMA handlar om. Så kul att se folk som slåss annorlunda som Conor och Thompson komma upp till ytan. Riktigt snygga tekniker Thompson. Varje gång han gick upp i taekwondo/karate-ställning så var de svårt att läsa han.

 • Relath
  7 February 2016 at 10:43

  Fyfan vilken match, överlägsen!

 • Thor
  7 February 2016 at 10:47

  Fick Holly vibbar av Thompson, helt överlägsen och Hendricks bara gick framåt och fick stryk som Ronda.

 • Danteman
  7 February 2016 at 11:12

  Skräll att Hendricks har börjat dala nu när dopingkontrollerna blivit hårdare..

 • Lukas8.18
  7 February 2016 at 11:21

  Vackert!

 • juelz
  7 February 2016 at 03:07

  Skönt att slippa Hendricks ett tag när det gäller snack om titelchans. Imponerad av Thompson, grymt träffsäker med sina slag. Alltid roligt att se lite nya namn på uppgång i viktklasserna.

 • Peter
  7 February 2016 at 09:03

  Otroligt imponerande!! Mest underhållande fightern sedan Machidas storhetstid! Han beteer sig dessutom som en idrottsman och behöver inte psyka sina motståndare för att vinna!

 • Svara