UFC Fight Night 84: Huvudkortet – Matchmäklarna

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Michael Bisping

Det var ett jämnt möte med en del kontrovers, men efter fem ronder vann Michael Bisping (18-7, #7 i UFC) sin drömmatch mot Anderson Silva. Han har länge sökt titelchans i divisionen men har alltid förlorat den avgörande matchen som krävts. Nu står mellanviktsmästaren Luke Rockhold med motstånd i form av en returmatch mot Chris Weidman, men nedannämnda Gegard Mousasi (5-3, #9 i UFC) hade utgjort bra motstånd. Båda två är högt rankade européer som utan tvekan kan agera huvudmatch på ett framtida Fight Night-kort. Ett annat alternativ hade varit en uppvisningsmatch mot Nick Diaz (7-6, 1 NC i UFC). Rankningsmässigt är den lika logisk som Silva vs Diaz, men tänk er skitsnacket och marknadsföringen inför det mötet, där har vi en guldgruva av underhållning. Slår Bisping en av dessa herrar så har han förtjänat sin titelchans.

Anderson Silva

Den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva (16-3, 1 NC) var märkbart frustrerad med resultatet av matchen mot Michael Bisping, vilket är förståeligt. Samtidigt så drog han inte ifrån lika mycket som han hade kunnat vid ett antal tillfällen. Titeln lär nu vara långt utom brassens räckhåll, nu är det troligtvis uppvisningsmatcher som gäller, främst för underhållningsvärdet gentemot vad som är betydelsefullt i rankningen. En returmatch mot Vitor Belfort (14-7, #3 i UFC) ryktades ett tag, den matchen hade utan tvekan kunnat sälja ut i Brasilien, eller varför inte ett underhållande möte med Uriah Hall (5-4, #11 i UFC)?

Gegard Mousasi

Precis som med de ovannämnda mellanviktarna är det något osäkert vad gäller Gegard Mousasis (5-3, #9 i UFC) nästa match. Som konstaterat ovan hade en match mot Michael Bisping (18-7, #7 i UFC) suttit fint, men Mousasi har också länge jagat en match mot Vitor Belfort (14-7, #3 i UFC). Oavsett vilket alternativ han får så är det en passande match.

Thales Leites

Brassen Thales Leites (10-5, #10) vinstsvit var tvungen att ta slut förre eller senare, nu inleddes förlustsvit mot topprankade Gegard Mousasi, vilket absolut inte är något att skämmas över. Härnäst finns det ett flertal alternativ. Även i detta tillfället skulle Uriah hall (5-4, #11 i UFC) kunna utgöra motstånd, varför inte den stigande talangen Derek Brunson (6-1, #12 i UFC) eller möjligtvis landsmannen Roan Carneiro (3-4, #15 i UFC)?

Tom Breese

Ungefär som väntat så radade Tom Breese (3-0 i UFC) upp en tredje rak seger i UFC efter tre ronder med den gästande japanen Keita Nakamura. Många hade förväntat sig en högre rankad motståndare i Breeses tredje match i UFC, även om Nakamura utgjorde tuffare motstånd än förväntat så vann Breese och det är dags för ett steg uppåt mot någon som Sean Strickland (4-1 i UFC).

Keita Nakamura

Som störst underdog på hela matchkortet hade Keita Nakamura (1-4 i UFC) en tuff uppgift framför sig, och han klarade sig förvånansvärt bra trots dålig poängsättning av den första ronden. Även i förlust var detta en stark prestation från Nakamura som härnäst lär få någon i stil med Pascal Krauss (2-2 i UFC).

Brad Pickett

Londonsonen Brad Pickett (5-6 i UFC) fick en efterlängtad och väl behövd seger och återkomst till vinstkolumnen efter tre hårda ronder med Francisco Rivera, om det var förtjänat är dock en helt annan fråga. Det är oklart om Pickett ens kommer fortsätta tävla, men om han gör det hade en returmatch med Eddie Wineland (3-5, #14 i UFC) suttit fint.

Francisco Rivera

Det var kontroversiellt, men i slutändan förlorade Francisco Rivera (3-4, 1 NC, #15 i UFC) på poäng efter tre jämna ronder med Brad Pickett. Hade det inte varit för kontroversen hade det nästan säkerligen inneburit ett klippt kontrakt, nu kan en seger över Yves Jabouin (5-5 i UFC) rädda honom.

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Erik Hellborg
    29 February 2016 at 04:56

    Leites förlorade iofs redan mot Bisping ;)

  • Svara