Michael "The Count" Bisping. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

UFC Fight Night 84: Michael Bisping tar hem ett enhälligt domslut mot Anderson Silva

Huvudmatchen är nu avgjord och det var Michael “The Count” Bisping som tilldelades vinsten mot Anderson “The Spider” Silva via enhälligt domslut. 

I den sista matchen för kvällen var det dags för den tidigare mellanviktsmästaren Andeson Silva (33-7, 1 NC) att återvända till oktagonen och ta sig an sjunderankade Michael Bisping (28-7).

Det var på många sätt en märklig match. Silva såg ut att styra matchen och avståndet i den första ronden – men gjorde väldigt lite och träffades av flera av Bispings attacker. Som vanligt hade han händerna nere och stod ofta med ryggen mot buren, men de flesta av slagen han försökte ducka undan träffade ändå.

Sänkte varandra

I den andra ronden tog Bisping över mer och lyckades även sänka Silva med en slagkombination, samt överrumpla honom med slag på marken. Hela tiden verkade det dock som att Silva kunde ha lagt i en annan växel om han velat, men istället valde att ta det mindre seriöst.

Den tredje ronden fortsatte med en liknande matchbild, präglad av en irriterande känsla av att Silva inte gjorde sitt bästa. Att slagväxlingarna var onödigt jämna. Dock avrundades ronden med att Silva träffade med hårda slag, då Bispings tankskydd åkte ut och han försökte kalla på domaren. Precis innan slutsekunden träffade han även med ett hårt flygande knä som golvade Bisping. En förvirring uppstod då Silva hoppade upp på buren och firade medan Bisping satt och inte förstod vad som försiggick, och Herb Dean ropade att matchen inte var över.

Silva trodde att han vann efter den tredje ronden, men matchen fortsatte och han förlorade istället via domslut. Foto: Mazdak Cavian

Silva trodde att han vann efter den tredje ronden, men matchen fortsatte och han förlorade istället via domslut. Foto: Mazdak Cavian

Silva höll tillbaka

Trots att Bisping var rejält skadad lät Silva den fjärde ronden börja och avvaktande, istället för att försöka avsluta matchen. Bisping var istället den som attackerade. Silva träffade sedan Bisping med en skrevspark vilket pausade matchen. Ett litet tag senare petade Bisping Silva i ögat vilket ännu en gång ledde till timeout. De sista 30 sekunderna vaknade Silva sedan till och träffade alltmer, men Bisping träffade mest överlag.

Den sista ronden syntes det tydligt att Bisping var mest skadad, även om han också ledde på poängkorten å andra sidan. Silva fortsatte denna rond att vara mer aggressiv än innan, även om han fortfarande höll tillbaka. En bit in i ronden träffade han Bisping med en hård frontspark i huvudet och rusade efter en vinglig Bisping som dock överlevde. Silva träffade därefter med flera hårda jabbar, bland annat, och Bisping var märkbart skadad. Dock gick han aldrig riktigt in för att avsluta matchen utan väntade mer på Bisping, och lät tiden rinna ur.

När domslutet ropades upp stod Bisping som vinnare via enhälligt domslut, då alla domare såg honom som vinnare i tre av fem ronder.

Resultat

Mellanvikt: Michael Bisping #7 besegrar Anderson Silva #5 via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47)

Vad tyckte ni om matchen?

Foto: Mazdak Cavian

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Anderson SilvaExklusivtMichael BispingNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah