Michael "The Count" Bisping. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

UFC Fight Night 84: Michael Bisping tar hem ett enhälligt domslut mot Anderson Silva

Huvudmatchen är nu avgjord och det var Michael “The Count” Bisping som tilldelades vinsten mot Anderson “The Spider” Silva via enhälligt domslut. 

I den sista matchen för kvällen var det dags för den tidigare mellanviktsmästaren Andeson Silva (33-7, 1 NC) att återvända till oktagonen och ta sig an sjunderankade Michael Bisping (28-7).

Det var på många sätt en märklig match. Silva såg ut att styra matchen och avståndet i den första ronden – men gjorde väldigt lite och träffades av flera av Bispings attacker. Som vanligt hade han händerna nere och stod ofta med ryggen mot buren, men de flesta av slagen han försökte ducka undan träffade ändå.

Sänkte varandra

I den andra ronden tog Bisping över mer och lyckades även sänka Silva med en slagkombination, samt överrumpla honom med slag på marken. Hela tiden verkade det dock som att Silva kunde ha lagt i en annan växel om han velat, men istället valde att ta det mindre seriöst.

Den tredje ronden fortsatte med en liknande matchbild, präglad av en irriterande känsla av att Silva inte gjorde sitt bästa. Att slagväxlingarna var onödigt jämna. Dock avrundades ronden med att Silva träffade med hårda slag, då Bispings tankskydd åkte ut och han försökte kalla på domaren. Precis innan slutsekunden träffade han även med ett hårt flygande knä som golvade Bisping. En förvirring uppstod då Silva hoppade upp på buren och firade medan Bisping satt och inte förstod vad som försiggick, och Herb Dean ropade att matchen inte var över.

Silva trodde att han vann efter den tredje ronden, men matchen fortsatte och han förlorade istället via domslut. Foto: Mazdak Cavian

Silva trodde att han vann efter den tredje ronden, men matchen fortsatte och han förlorade istället via domslut. Foto: Mazdak Cavian

Silva höll tillbaka

Trots att Bisping var rejält skadad lät Silva den fjärde ronden börja och avvaktande, istället för att försöka avsluta matchen. Bisping var istället den som attackerade. Silva träffade sedan Bisping med en skrevspark vilket pausade matchen. Ett litet tag senare petade Bisping Silva i ögat vilket ännu en gång ledde till timeout. De sista 30 sekunderna vaknade Silva sedan till och träffade alltmer, men Bisping träffade mest överlag.

Den sista ronden syntes det tydligt att Bisping var mest skadad, även om han också ledde på poängkorten å andra sidan. Silva fortsatte denna rond att vara mer aggressiv än innan, även om han fortfarande höll tillbaka. En bit in i ronden träffade han Bisping med en hård frontspark i huvudet och rusade efter en vinglig Bisping som dock överlevde. Silva träffade därefter med flera hårda jabbar, bland annat, och Bisping var märkbart skadad. Dock gick han aldrig riktigt in för att avsluta matchen utan väntade mer på Bisping, och lät tiden rinna ur.

När domslutet ropades upp stod Bisping som vinnare via enhälligt domslut, då alla domare såg honom som vinnare i tre av fem ronder.

Resultat

Mellanvikt: Michael Bisping #7 besegrar Anderson Silva #5 via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47)

Vad tyckte ni om matchen?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Anderson SilvaExklusivtMichael BispingNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
12 Kommentarer
 • milleMMA
  28 February 2016 at 01:14

  Bisbing blev KO:ed och vann på beslut. Men vilket hjärta han visa. Tyckte dock att Silva vann 3-4-5.

 • juelz
  28 February 2016 at 01:36

  Jag tycker att Silva vann matchen, men samtidigt tycker jag att han får skylla sig själv lite att han förlorade på beslut. Han spelade pajas i två ronder utan att göra något plus att han blev sänkt. Det var först i tredje som han kvicknade till och faktiskt lyckades skada Bisping vid flera tillfällen.

  Den riktiga Anderson är ju den han visar upp mellan rond 3-5, varför kan han bara inte köra den stilen en hel match?

  Självklart så underskattade han ju Bisping, som han har gjort så många gånger mot motståndare som han tydligen själv anser sig vara överlägsen mot.
  Leites, Cote Weidman första gången. Han säger sig vara mer motiverad än någonsin, men så här höll han ju inte på och fjanta sig i början av sin karriär mot t.ex. Franklin, Leben och Henderson.

  Han kan lika gärna gå i pension tycker jag, han har inte mycket kvar att ge…

  • Erik Svanborg
   28 February 2016 at 11:59

   “Den riktiga Silva” är ju den som spelar pajas och springer runt och fintar i 4.50 för att sedan explodera. De fighter du nämner är undantagen från den regeln :-)

 • casper lundgren
  28 February 2016 at 01:51

  Jag såg då att bisping vann både rond 1 o 2, och förutom knäet i 3e ronden så dominerade han även där. Ja trodde verkligen att silva skulle pusha på mer i 4e ronden än han gjorde för bisping såg definitivt groggy ut. Men bisping var endå den som hade oktagon kontroll i både 4e o 5e ronden och fick in mer slag. Silva hade kunnit vinna ifall han bara skulle pushat på i de 2 sista ronderna.

  • Rocky balls
   28 February 2016 at 04:45

   mm 1, 2 och 3e kanske silva stal där i slutet, skulle inte bisping pekat ner på munskyddet o hållt på hade knäet dock aldrig hänt och då skulle bisping vunnit 1,2,3 o därmed matchen, så tycker det var rättvist, dumt av bisping att sluta fightas där, kommer ej ihåg 4e så väl men även om bisping var skadad fick han nog in mer slag i den med. Nöjd med domslutet. :)

  • Erik Hellborg
   28 February 2016 at 08:01

   Håller me

   Hade definitivt 3-2 till Bisping

 • Hank
  28 February 2016 at 08:02

  Hade det till 48-47 till Bisping. Vad fan sysslade Silva med. Jävla clown. Han fattar väl att han måste göra nått i vissa ronder. Han gjorde inget i de två första ronderna. Han är inte bättre, har väldigt svårt att se han ta Rockhold eller nån annan i top 4 i dagsläget.

 • tommy
  28 February 2016 at 11:12

  Det är som att Silva gör så pass mycket att Han Själv anser att han har vunnit. Kan man vara mer självgod? Tål inte hans stil heller, spelar respektfull men bara osar förakt och överlägsenhet. Jävla härskartekniker, gör liksom inte att bemöta.

  • Dont understand
   28 February 2016 at 12:36

   Folk säger att Conor är respektlös. Men i många fall så ser jag i oktogonen hur respektlös silva är. Det ser man aldrig med conor

   • tommy
    28 February 2016 at 02:02

    Absolut. Båda två är kaxiga, på gränsen till stöddiga, men Conor är det med respekt.

   • Eric
    28 February 2016 at 05:02

    Conor, Conor, Conor, vad som än diskuteras. Dessutom gör faktiskt Conor liknande saker, pratar, showar, påpekar hur löst de slår osv.

 • Vaettra
  28 February 2016 at 11:18

  Bisping höll på att ge bort matchen då han började kolla efter munskyddet, men han höll ihop och vann rättvist.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...