Makwan "Mr. Finland" Amirkhani har snabbt blivit populär för sin personlighet liksom hans framgångar i oktagonen, och vore en given del av matchkortet när UFC besöker vårt nordiska grannland. Foto: Mazdak Cavian

UFC Fight Night 84: Underkortet – Matchmäklarna

I vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Makwan Amirkhani

Nu med tre raka segrar i UFC har den finske blivande stjärnan Makwan Amirkhani (3-0 i UFC) verkligen tagit sin välförtjänta plats i rampljuset. Han må ha gått tiden ut istället för att ha avslutat motståndaren snabbt som i sina två tidigare framträdanden i organisationen men han dominerade trots det. Nu är det dags att sätta honom mot en annan stigande stjärna med lika mycket talang och potential: mexikanen Yair Rodriguez (3-0 i UFC).

Mike Wilkinson

Hemmapubliken i London fick inte mycket att jubla över när Mike Wilkinson (1-2 i UFC) blev dominerad av den gästande finnen Makwan Amirkhani. Med tanke på sin förra prestation samt marknadsföringen inför detta möte så lär han få en till chans mot någon som Matt Hobar (1-2 i UFC).

Davey Grant

Den långtidsskadade britten Davey Grant (1-1 i UFC) återvände till UFC på ett lyckat sätt efter att ha slagit Marlon Vera från Ecuador. Nu åter i segerkolumnen föreslår jag en match mot en annan sydamerikan: argentinaren Guido Cannetti (1-1 i UFC).

Marlon Vera

Nu har Marlon Vera (1-2 i UFC) förlorat två utav tre matcher i UFC vilket onekligen sätter honom i en svår sits. Så som jag ser det gäller det att boka en utslagsmatch med Ulka Sasaki (1-2 i UFC) för att se vem som hör hemma i UFC.

Scott Askham

Hemmafavoriten Scott Askham (2-2 i UFC) återvände till vinstkolumnen med en bonusvinnande prestation i en häpnadsväckande knockout. Stilmässigt hade jag gärna sett honom mot brassen Vitor Miranda (2-1 i UFC) som vunnit två raka matcher på knockout.

Chris Dempsey

Amerikanen Chris Dempsey (1-3 i UFC) har nu endast vunnit en utav sina fyra matcher i UFC, alla förlusterna har kommit via knockout. Dessvärre för honom så lär inte hans matchstatistik räcka för en fortsatt anställning, farväl herr Dempsey.

Arnold Allen

Den lovande engelsmannen Arnold Allen (2-0 i UFC) radade i helgen upp sin andra raka seger efter att nästan ha knockat Yaotzin Meza i den tredje ronden. Det var en stark prestation, en som matchar Diego Rivas (2-0 i UFC) knockoutseger i chilenarens senast match. Låt oss se vilken fjäderviktare som klarar av att säkra en tredje rak seger.

Yaotzin Meza

Yaotzin Meza (2-4, 1 NC i UFC) fortsätter vara ojämn och han har nu förlorat två raka, dessutom tre utav sina fyra senaste. Det bådar inte gott för framtiden. Han har varit med länge och ställt upp på kort varsel, vilket kan möjliggöra en match med Clay Collard (1-3 i UFC) men då gäller det att vinna.

Krzysztof Jotko

Nu har Krzysztof Jotko (4-1 i UFC) vunnit tre raka matcher på domslut och lär ha klättrat i rankningen. Nu har han förtjänat en chans mot en högre rankad motståndare. Tamdan McCrory (4-3 i UFC) må endast ha hunnit med en seger sedan sin återkomst till UFC, men han imponerade stort och har erfarenhet i organisationen sedan tidigare, jag ser gärna dem mötas.

Brad Scott

Den ojämna britten Brad Scott (2-3 i UFC) förlorade ännu en match på domslut och ligger risigt till i organisationen. Med tanke på sina imponerande segrar i UFC samt sin färgglada personlighet lär han få en till match mot någon som brassen Daniel Sarafian (2-4 i UFC) men förloraren i det mötet lär inte få ännu en match.

Rustam Khabilov

Det blev en övertygande återkomst till vinstkolumnen för dagestaniern Rustam Khabilov (4-2 i UFC) som kontrollerade matchen mot Norman Parke nästan från start till slut. En annan lovande fighter som nyligen återvände till vinstkolumnen efter två raka förluster är amerikanen Paul Felder (3-2 i UFC) som senast låste ut Daron Cruickshank, där har vi en underhållande match.

Norman Parke

Nordirländaren Norman Parke (5-3-1 i UFC) fick en tuff uppgift inför mötet med Rustam Khabilov, en uppgift som visade sig vara alltför svår. Han kom aldrig igång mot dagestaniern och förlorade ett enhälligt domslut efter full tid. Han ligger nu inte särskilt bra till med förluster i tre utav sina fyra senaste matcher, därför bör en utslagsmatch med Joe Proctor (4-3 i UFC) bokas.

Daniel Omielanczuk

Polacken Daniel Omielanczuk (3-2 i UFC) radade upp sin andra raka seger i UFC och sitter nu på en vinstsvit i organisationen efter att inte så länge sedan legat inne på en förlustsvit. Härnsät föreslår jag en match mot ryske Shamil Abdurakimov (1-1 i UFC) på en framtida UFC-gala i Europa.

Jarjis Danho

Det blev ingen lyckad debut för Jarjis Danho (0-1 i UFC) som var något passiv och som förlorade ett tekniskt domslut i början av den tredje ronden. Även om hans prestation inte var särskilt övertygande lär han få en till match mot någon i stil med Chris de la Rocha (0-1 i UFC) som också senast förlorade mot Daniel Omielanczuk.

Teemu Packalén

Där fick vi se varför det talas så mycket om finnen Teemu Packalén (1-1 i UFC)! Med en uppercut sänkte han sin motståndare och han följde snabbt upp med att säkra en rear naked choke som vann honom matchen. Detta var en imponerande prestation som jag tycker berättigar ett möte med TUF-vinnaren Ryan Hall (1-0 i UFC).

Thibault Gouti

Fransmannen Thibault Gouti (0-1 i UFC) hann inte göra särskilt mycket innan hans UFC-debut tog slut. Endast 25 sekunder in i den första ronden klappade han ut till en rear naked choke, och med allra största sannolikhet rök hans chans i UFC också.

David Teymur

Som plåster på såret av att se en svensk förlust i UFC fick vi åtminstone se en svensk seger. David Teymur (1-0 i UFC) gjorde i stort sett allt rätt och vann via en övertygande knockout i den andra ronden. Detta har höjt Teymurs värde och härnäst lär han ställas mot en annan lovande fighter på en europeisk gala, varför inte ställa honom mot amerikanen Chris Gruetzemacher (1-0 i UFC) som också vann sin UFC-debut efter att ha gått vidare i TUF.

Martin Svensson

Sorgligt nog var det oundvikligt att någon skulle förlora svenskmötet, och i detta fallet var det Martin Svensson (0-1 i UFC) som fick stå ut med nederlag. I vanliga fall när det gäller TUF-deltagare så behålls de inte om de förlorar denna chansen i UFC, men vi kan mycket väl få se svensken hoppa in och ta en match för att ersätta en skadad fighter inom en nära framtid, särskilt om han radar upp ett par segrar utanför oktagonen.

Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Danial Faraj
    29 February 2016 at 04:54

    Har matt hobar gått upp till fjädervikt? Han mötte väl sergio pettis i flugvikt förra året??

  • Svara