UFC Fight Night 86: Underkortet – Redaktionstipset

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet!


Weltervikt: Ohmbet: 1.52 – Nicolas Dalby vs. Zak Cummings – Ohmbet: 2.35

Underkortet till UFC Fight Night 86 avslutas med ett möte mellan den obesegrade dansken Nicolas Dalby och den amerikanske grapplern Zak Cummings. Dalby kommer senast från en oavgjord match mot Darren Till som vann bägge ”Fight of the Night”-bonusen medan Cummings slog ut Dominique Steele i den första ronden sist han var aktuell.

Det hade gått att se detta som en striker vs grappler-match, men bägge fighters är mer allsidiga än så. Dock skulle jag vilja påstå att Dalby är en betydligt bättre grappler än vad Cummings är striker, samt att danskens stil är betydligt mer svårläst än amerikanen, som är mer förutsägbar. Cummings skulle mycket väl kunna få ner Dalby, men jag tror inte att han lyckas hålla topposition alltför länge om det är fallet. Dalby kommer kunna ta sig upp, hålla distansen, och vinna på sitt sätt.

Vinnare: Nicolas Dalby via teknisk knockout, rond 2


Lättvikt: Mairebek Taisumov vs. Damir Hadzovic

Stjärnskottet Mairbek Taisumov går sin sjätte match i UFC och gör det mot den debuterande dansk-bosniern Damir Hadzovic, som sitter på sex raka segrar.

Taisumov har imponerat i UFC och sitter på tre raka knockoutvinster, senast över Alan Patrick. Ett möte med en debutant kan upplevas som ett steg nedåt vad gäller motståndsnivå, men bara för att Hadzovic inte gått matcher i UFC betyder inte att han är någon färsking. Hadzovic har redan mött två UFC-veteraner i högre viktklasser och har dessutom brutalt knockat den forne UFC-fightern John Maguire.

Tjetjenen Taisumov har väldigt duktig stående, han har en bra allsidig stående attack, är väldigt snabb och teknisk. Dock har han upplevt bekymmer vad gäller grappling. Hadzovic är ungefär lika farlig stående, särskilt med sin boxning, men minst lika farlig med sin grappling. I Hadzovics senaste match mot Ivan Musardo glänste ”The Bosnian Bomber” genom att trycka sin motståndare mot buren och göra schweizarens tid i buren till ett helvete med press, slag och knän.

Oddsmakarna lär ge Taisumov favör i denna match, men det är troligtvis bara för att de inte är lika bekantade med Hadzovic.

Vinnare: Damir Hadzovic via domslut


Bantamvikt: Ian Entwistle vs. Alejandro Perez

I vad som lär bli en väldigt underhållande bantamviktsmatch ställs Ian Entwistle och Alejandro Perez mot varandra i ett möte som lär ge publiken något att jubla över.

Entwistle är en fruktansvärt bra grappler som slår till tidigt och inte släpper förrän det är över, något som understryks av faktumet att alla hans segrar kommit i den första ronden. Perez är en relativt allsidig fighter som är som mest bekväm stående, men jag ser inte att han har försvaret som gäller för att stå emot brittens grappling. Mexikanen är en sprallig och fartfylld fighter, men han är knappast den mest tekniska i divisionen. Han lär få problem mot en fighter med så pass specialiserade kunskaper som Entwistle.

Vinnare: Ian Entwistle via submission, rond 1


Bantamvikt: Filip Pejic vs. Damian Stasiak

Det blir ett möte mellan Polen och Kroatien när Damian Stasiak och Filip Pejic kolliderar. Stasiak har endast hunnit med en match i UFC hittills; en poängförlust mot Yaotzin Meza. Pejic är obesegrad sedan 2013 och har vunnit åtta utav sina nio senaste matcher med en oavgjord match inklämd bland dem.

Stasiak är en skicklig grappler men lyckas inte få iväg lika mycket offensivt från ryggen. Pejic är mycket mer av en striker, och han har gott om krut i nävarna och fart i benen då sex utav hans åtta senaste segrar säkrats redan i den första ronden. Det är det tempot som jag tror kan vara avgörande då Stasiak är mer metodisk och dröjer något för att komma in i matchen och hitta rytmen. Med foten på gaspedalen redan från start lär Pejic föra ett tempo som polacken bör få svårigheter med.

Vinnare: Filip Pejic via domslut


Fjädervikt: Rob Whiteford vs. Lucas Martins

En match som flyger under radarn men som lär leverera publikvänlig underhållning är mötet mellan Skottlands Rob Whiteford och Brasiliens Lucas Martins. Båda två kommer från förluster och är i stort behov av att återvända till vinstkolumnen.

På marken lär det vara relativt jämnt, men jag tror inte att matchen hamnar på mattan om inte brassen envisas med att få dit den. I vanliga fall föredrar bägge fighters mestadels att föra matchen stående och där ser jag skotten ha en fördel. Martins är en snabb och skicklig striker men han har inte samma råa knockoutkraft som Whiteford har, vilket lär leda till brassens andra raka knockoutförlust.

Vinnare: Rob Whiteford via knockout, rond 2


Tungvikt: Jared Cannonier vs. Cyril Asker

I den första av flera tungviktsmatcher möts de Förenade Staterna och Frankrike när Jared Cannonier välkomnar Cyril Asker till UFC. Sist vi såg Cannonier blev han knockad av Shawn Jordan i sin UFC-debut. Det var dock en tuff match mot en underskattad motståndare. Asker har på sistone gjort bra av sig i EFC Africa där han bland annat slagit den forne UFC-fightern Ruan Potts.

Asker är en explosiv tungviktare, men Cannonier är betydligt mer allsidig och balanserad, dessutom har han nu fått sin UFC-debut ur vägen och lär vara mer bekväm på världens största MMA-scen. Jag misstänker att en varierad attack leder amerikanen till seger.

Vinnare: Jared Cannonier via submission, rond 2


Mellanvikt: Bojan Velickovic vs. Alessio Di Chirico

UFC Fight Night 86 inleds med en mellanviktsmatch mellan två debutanter. Den obesegrade italienaren Alessio Di Chirico har endast gått tiden ut en gång och har avslutat  alla andra motståndare. Serben Bojan Velickovic har förlorat, fast främst mot nuvarande eller före detta UFC-fighters, dessutom har han tävlat framgångsrikt i RFA.

Jag ser att Di Chirico är som farligast inledningsvis, men med mer rutin mot kompletta fighters från meriterade gym tror jag att Velickovics erfarenhet och rutin tar över och leder till seger.

Vinnare: Bojan Velickovic via domslut

Öppna konto på Ohmbet för att spela på denna gala!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttUFC
En kommentar
 • Henrik Söderström
  6 April 2016 at 10:44

  War danskdjävel! :D

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN 41

  Marlon Vera vs Dominick Cruz


  1.45 - 2.80


  14 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN 4112
  Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
  Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
  Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
  Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
  Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
  Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...