Foto: Mazdak Cavian

UFC Fight Night 90: Rafael dos Anjos återvänder till sina jiu jitsu-rötter

Det blev under fredagen officiellt att den regerande lättviktsmästaren Rafael dos Anjos kommer att försvara sin titel mot Eddie Alvarez i huvudmatchen under UFC Fight Night 90 den 7 juli. Nu berättar dos Anjos att han planerar att återvända till sina jiu jitsu-rötter i mötet med Alvarez.

UFC Fight Night 90 går av stapeln i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas den 7 juli och kommer att krönas av en titelmatch i lättvikt där Rafael dos Anjos försvarar sitt mästarbälte mot utmanaren Eddie Alvarez. Detta kunde MMAnytt rapportera om under fredagen.

Dos Anjos skulle som bekant ha försvarat sin titel mot Conor McGregor i samband med UFC 196 i början av mars, men tvingades att med kort varsel dra sig ur den matchen efter att ha drabbats av en fotskada. Det blev inte heller någon plats för brasilianaren på matchkortet för supergalan UFC 200, som han hade siktat in sig på. Istället blir det alltså titelfight mot Alvarez, något som lättviktsmästaren ser fram emot enligt en intervju med ufc.com.

Lättviktsmötet mellan dos Anjos och Alvarez är i skrivande stund den enda fight som är bokad för UFN 90, men det kommer med all säkerhet att bli ett färgsprakande möte i oktagonen när de två kämparna drabbar samman där. Alvarez har gjort sig känd som en skicklig brottare och dos Anjos säger i intervjun att han därför planerar att återvända till sina kunskaper inom jiu jitsu för att besegra sin motståndare.

Brasilianaren är nämligen ansedd som en av MMA-sportens absolut främsta utövare av BJJ och har tusentals timmar av träning på mattan bakom sig.

Tror du att dos Anjos kommer att besegra Alvarez den 7 juli?

Kategorier
Conor McGregorEddie AlvarezNyheterRafael Dos AnjosSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara